تعدیل اختیارات، حرکت توسعه ای شهرداری ها را کند می کند

روتیتر:شهردار کرج با تاکید بر اینکه حرکت شهرداری ها باید بر مدار توسعه شهری باشد، عنوان کرد: تحقق این مهم با تعدیل اختیارات شهرداری از سوی دولت در تضاد و مغایرت است.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر ،علی ترکاشوند عصر امروز طی سخنانی در آیین گشایش تقاطع ۴۵۰ میلیارد ریالی شهدای ارتش که در جاده ملارد منطقه ۳ کرج برگزار شد، حرکت بر مدار توسعه شهری را خاص شهرداریها دانست و با تاکید بر ضرورت دستیابی به راهکارهای موثر در این راستا عنوان کرد: هدف شهرداری ها رسیدن به نقطه ایده آل و مطلوب و خدمات رسانی ایده آل به شهروندان است و قطعا این مهم جز با افزایش سطح اختیارات به شهرداری ها میسر نمی شود.
وی با بیان اینکه شاید در نگاه نخست بحث درباره ترافیک کرج تکراری به نظر برسد اما به عنوان یک چالش اساسی هر روز و هر ساعت با آن دست و پنجه نرم می کنیم، خاطر نشان کرد: آغاز احداث ۵۲ تقاطع غیر همسطح در کلانشهر کرج و سرمایه گذاری میلیاردها تومانی در این زمینه، نشانگر عزم و اراده مدیریت شهری برای مهار ترافیک، این معضل حاد است؛ چرا ترافیک و مشکلات این چنینی در توسعه گردشگری و گرایش به سمت صنعت سبز به عنوان دافعه عمل می کند.
کلیددار شهر کرج با اشاره به نامگذاری این پل با عنوان “شهدای ارتش” ضمن ادای احترام به شهیدان والا مقام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بویژه دلیر مردان ارتش بیان کرد: نامگذاری پروژه های عمرانی با اسامی و عناوین ملی و مذهبی نشانگر آن است که مسئولان شهری با تاسی از آرمان ها و آموزه های فرهنگ ایثار و شهادت برای ارایه خدمتی جهادین به شهروندان کمر بسته اند و در مسیر آنان حرکت می کنند.
وی با اشاره به حجم اعتبار عمرانی شهرداری کرج، میزان این اعتبارات را چند برابر استان های دیگر خواند و افزود: این موضوع نیاز به اعتماد بیشتر به شهرداری برای اجرای اقدامات و تعهدات مهم و گسترده را دو چندان می کند.
ترکاشوند گفت: تنها در این صورت است که شهرداریها می توانند شهر را به نحو مطلوب و موثری مدیریت کنند ضمن آنکه در صورت تحقق این مهم اقتصاد شهری نیز متحول و پویا می شود.
شهرداری ها به جذب درآمد های پایدار ورود کنند
شهردار کرج در ادامه بر ضرورت ورود شهرداریها به جذب درآمد های پایدار تاکید کرد و افزود: در برنامه ششم توسعه کشور بنا داریم به محورهای متعددی از جمله جذب درآمد های پایدار، اشتغال و توسعه حمل و نقل عمومی ورود کنیم.
ترکاشوند در ادامه با مهم ارزیابی کردن جایگاه مدیریت واحد شهری در خدمات رسانی گسترده شهری، عنوان کرد: شورا و شهرداری به لحاظ اختیارات در چرخه اداری جایگاهی که باید را ندارند.
وی با مطرح کردن این موضوع که برای تقویت زیرساخت های کاری در امور مختلف شهری ابتدا باید جایگاه مدیریت واحد شهری در ساختار دولت مشخص شود، گفت: در صورت شکل گیری این مهم و افزایش اختیارات شورا و شهرداری می توان ضمن گسترده کردن سطح خدمات رسانی به شهر و شهروندان، زمینه را برای ورود مردم به موضوع انتخاب شهردار آماده کرد.
تحقق رویکرد توسعه پایدار شهری از طریق واگذاری وظایف و اختیارات
شهردار کرج با اشاره به ماده ۱۷۳ برنامه پنجم توسعه عنوان کرد: طبق این ماده قانونی دولت مجاز است در طول برنامه نسبت به تهیه برنامه جامع مدیریت شهری به منظور دستیابی به ساختار مناسب و مدیریت هماهنگ و یکپارچه شهری در محدوده و حریم شهرها، با رویکرد تحقق توسعه پایدار شهرها اقدام کند.
ترکاشوند اضافه کرد: این مهم از طریق واگذاری وظایف و تصدی های دستگاه های دولتی به بخش های خصوصی و تعاونی ها و شهرداری ها، بازنگری و به روزرسانی قوانین و مقررات شهرداری ها و ارتقاء جایگاه شهرداری ها و اتحادیه آنها قابل تحقق است.
وی اظهارامیدواری کرد: با پیگیری های جدی از سوی متولیان به ویژه شورا و شهرداری های کلانشهر های کشور مبنی بر افزایش سطح اختیارات مجموعه مدیریت شهری اعم از شهرداری و شورا، راه برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان فراهم تر می شود.
آلام ترافیکی کرج کاهش می یابد
معاون فنی عمرانی شهرداری کرج نیز در حاشیه این مراسم گفت: تقاطع غیر همسطح شهدای ارتش به همت جهادی مدیریت شهری ۲ ماه زودتر از موعد مقرر گشایش یافت و زیر بار ترافیکی رفت.
وی اعتبار اجرای طرح را ۲۵ میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: این اقدام با دقت به نقشه شهر کرج که بیانگر وجود نواقص عمده در شبکه اصلی راه های شهری و رشد فزاینده جمعیت در این کلانشهر بوده انجام گرفته و هدف آن ایجاد و تامین شبکه های پیوسته ارتباطی است.
علی اصغر کمالی زاده تقاطع مذکور را یکی از نقاط اصلی کریدور مطالعاتی در تلاقی کمربندی جنوبی فردیس به ملارد ذکر کرد که هدف از اجرای آن روان سازی ترافیک معبر با توجه به بار ترافیکی سنگین منطقه بوده است.
کمالی زاده به تشریح برخی از مشخصات فنی این تقاطع پرداخت و طول رمپ های شمالی و جنوبی این تقاطع را به ترتیب ۱۶۵ و ۱۲۵ متر عنوان کرد.
وی اظهار داشت: نوع این سازه بتنی بوده و تعداد ۲۲ ستون در بدنه آن به کار رفته است. همچنین تعداد باندهای عبوری این سازه سه خط است که برای ساخت آن از ۱۲ هزار متر مکعب بتن و یک هزار و ۴۰۰ متر مربع فینسینگ استفاده شده است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری کرج آسفالت مصرف شده در عرشه این تقاطع را چهار هزار تن بیان کرد و از به کار رفتن یک هزار تن میلگرد در بدنه آن خبر داد.
کمالی زاده میزان شن و ماسه مصرفی در این طرح را یک میلیون و ۳۸۷ هزار و ۶۰۴ تن و میزان سیمان به کار رفته در ساخت تقاطع غیرهمسطح شهدای ارتش را ۲۸۲ هزار و ۶۶۲ تن عنوان کرد.