دفن زباله در چهار شهر مهم جهان چگونه است؟

0
1397-01-18-82010090

روتیتر:شهرهای جهان همواره درگیر چالش های محیط زیستی از قبیل افزایش گازهای گلخانه ای، فضاهای عمومی غیربهداشتی، بوهای مشمئز کننده، تقاضای انرژی روبه فزونی و میزان کم بازیافت هستند.

به گزارش روتیتر:  شهرهای جهان همواره درگیر چالش های محیط زیستی از قبیل افزایش گازهای گلخانه ای، فضاهای عمومی غیربهداشتی، بوهای مشمئز کننده، تقاضای انرژی روبه فزونی و میزان کم بازیافت هستند.
بسیاری از مردم علت این مشکل ها را در زباله نمی‌بینند. علی رغم این موضوع، مدیریت خلاق دفع پسماند می تواند چاره بسیاری از مشکلات ذکر شده باشد. شهرهای جهان همواره درگیر چالش های محیط زیستی از قبیل افزایش گازهای گلخانه ای، فضاهای عمومی غیربهداشتی، بوهای مشمئز کننده، تقاضای انرژی روبه فزونی و میزان کم بازیافت می‌باشند. بسیاری از مردم علت این مشکل ها را در زباله نمی‌بینند. علی رغم این موضوع، مدیریت خلاق دفع پسماند می تواند چاره بسیاری از مشکلات ذکر شده باشد. آنچه در ذیل آمده نگاه چهار شهر و اقدامات آنها در خصوص کاهش و بازیافت زباله ها به منظور ایجاد آینده پایدار شهری‌ست:
شهر سنگاپور، کشور سنگاپور
شهر سنگاپور دارای جمعیتی بالغ بر ۵٫۵ میلیون نفر و مساحتی در حدود ۷۰۰ کیلومتر مربع است که با آب احاطه شده است. این شهر به علت کمبود زمین،اهمیت بازیافت را به خوبی درک کرده است. سنگاپور به منظور افزایش عمر زمین های دفن زباله خود، حدود ۸۲۰۰ تن زباله را در روز می‌سوزاند که سبب کاهش حجم نود درصدی زباله می‌شود. این حجم کاهش مانند تبدیل کردن دو تشک به حجم یک مایکروویو است.
در ضمن، از سوخت این مقدار زباله حدود ۲۵۰۰ مگاووات انرزی الکتریسیته تولید می شود که برای ۹۰۰ خانه کافی‌ست. سنگاپور در حال حاضر این مقدار را نیز حتی افزایش داده است. سوزاندن زباله همچنین سبب بازیافت فلزات نیز می شود. طی یک طرح آزمایشی، سنگاپور به منازل، دستگاه هایی به منظور کاهش تولیدات زباله اهدا می کند.
شهر سنگدو، کره جنوبی
سنگدو، یک شهر هوشمند در چهل کیلومتری سئول می‌باشد که بخش خصوصی آن را احداث نموده است. این شهر از ایماژهای فیلم های علمی تخیلی استفاده نموده تا مردم و کسب‌و‌کارها را جذب خود سازد. برای مثال، جمعیت هفتصدهزار نفری این شهر هیچگاه کامیون حمل زباله را مشاهده ننموده‌اند. زباله ها از طریق لوله های زیرزمینی تعبیه شده در منازل به صورت خودکار به سمت کارخانه جمع آوری زباله مکیده می‌شوند. هنگامی که زباله ها به کارخانه رسیدند به صورت خودکار یا بازیافت شده یا سوزانده شده و یا در نهایت دفن می‌شوند. نگاه آینده محور این شهر به بازیافت زباله می تواند در شهرهای تازه تاسیس دیگر نیز به کار گرفته شود.
شهر منگالور، کشور هند
با جمعیتی حدود پانصدهزار نفر، شهر منگالور همیشه سعی داشته تا پسماند خود را به خوبی مدیریت کند. به منظور دفع زباله خود، این شهر از بخش خصوص استفاده نموده است. شرکت های خصوصی همچنین مسولیت تمیز کردن پیاده‌روها و خیابان ها را نیز به عهده دارند. این شهر تجهیزات کمپوست خود را به یک شرکت خصوص دیگری واگذار نموده تا بتواند روزانه بیست تن کمپوست تولید کرده و به فروش برساند. این شرکت از ماشینی استفاده می کند که زباله ها را قبل از تجزیه تفکیک می کند. این ماشین زباله ها را در کیسه های نایلونی قرار می دهد تا روند تجزیه آنها بدون بو انجام گیرد و کیفیت کمپوست نیز بهبود یابد.
 فورتالزا، برزیل
در سال ۲۰۱۲، تحقیقات کارشناسان این شهر نشان داد که بزرگ ترین عامل تولید گازهای گلخانه ای در این شهر زباله ها هستند. در واقع، این شهر روزانه حدود ۵ تن زباله تولید می کند. به منظور کاهش این حجم زباله، شهر فورتالزا حدود سیصد هزار دلار بر مدیریت پسماند سرمایه گذاری نمود. این شهر توانسته مقدار زیادی گاز متان تولید کند و سبب گشته تا میزان وابستگی خود به سوخت های تجدیدناپذیر را کم سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *