مرکز تحقیقات استراتژیک علمی و آتش نشانی تاسیس شود /آتش نشان، دایره المعارفی از علوم و فنون است

0
2-31_x46676

روتیتر:شهری، جایگاه این حرفه و اهمیت آن را برای خوانندگان تبیین کند. این اثر به عنوان کتاب برگزیده سال در یادواره شهدای دانشجویی استان البرز انتخاب شد.

به گزارش روتیتر:  تحلیل و بررسی شغل آتش نشانی محور این اثر قرار گرفته و دومین کتاب از آثار این نویسنده جوان است که به موضوع آتش نشانی و آتش نشانان می پردازد. در اثر نخست وی با عنوان “ایثار در آتش” مستندی از خاطرات آتش نشانان استان البرز به ثبت رسیده است.

از نویسنده کتاب دعوت کردیم با حضور در محل پایگاه خبری مدیریت شهری کرج، درباره اهداف و انگیزه تهیه و تألیف این کتاب سخن بگوید.

–  لطفا خودتان را بیشتر معرفی کنید.
بنده روح الله فلاح نژاد، دوم مهرماه ۱۳۷۰ در روستایی از توابع قم متولد شدم. دارای مدرک کارشناسی حقوق هستم و از سال ۹۲ افتخار پیدا کردم تا به جرگه آتش نشانان بپیوندم. هم اکنون در ایستگاه ۱۲۶ شهر کرج فعالیت می کنم که محدوده حصارک پایین را تحت پوشش قرار می دهد.

–  چطور شد که سمت نوشتن کتاب آن هم در زمینه آتش نشانی آمدید؟
از ابتدا به موضوع نوشتن و پژوهش علاقمند بودم. حضور در این حرفه نیز باعث شد متوجه بسیاری از خلاء ها و آسیب های فرهنگی در زمینه ایمنی و آتش نشانی شوم و همین انگیزه ای شد تا نوشتن درباره این حرفه و تحقیق و پژوهش در خصوص آن را آغاز کنم. البته پیش از این هم در حوزه دفاع مقدس قلمفرسایی می کردم.

–  کمی بیشتر درباره کتاب و مباحث آن برایمان بگویید.
ما در سرزمینی زندگی می کنیم که مردمش به رغم وجود دغدغه های بسیار زیاد، روحیه ایثار، فداکاری و شهادت را همچنان زنده نگه داشته اند. من نیز با همین نگاه در بخش اول کتاب به موضوع جهاد پرداختم. این موضوع را از ابعاد مختلف بررسی کردم که آیا فعالیت آتش نشانان جهاد محسوب می شود یا نه؟ پرسشی که برای خودم نیز مطرح بود و در کتابم آن را از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار دادم. با مقایسه فعالیت آتش نشانان با تلاش های دریادلان رزمنده به این نتیجه رسیدم که کار آتش نشانان به راستی جهادگونه است.

–  چگونه؟
به جرات می توانم بگویم در خیلی از ماموریت ها، بچه های آتش نشان می دانند که برگشت آنها از معرکه حریق و حادثه صفر است؛ اما با آگاهی به این امر وارد معرکه شده و به رسالت شان عمل می کنند. همه دیدید که در حادثه پلاسکو چه اتفاقی افتاد و گل های زیادی آنجا پرپر شدند. قطع به یقین این حرکت نشان دهنده ایثار و روحیه انسان دوستی آنهاست. روحیه ای که برگرفته از روحیه شهدای ما و جانبازان در جنگ تحمیلی است. در مجموع هدف من برای پرداختن به این حوزه، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت بود. قطع به یقین هر کس لباس مقدس آتش نشانی به تن کند ویژگی های یک آتش نشان مجاهد در این فرد دمیده خواهد شد.

–  تلاش و ایثار آتش نشانان را چگونه توصیف می کنید؟
هرگاه می خواهم از رشادت های آتش نشان ها صحبت کنم یاد تصویری می افتم که شهیدی از سوریه برگشته بود و مادرش روی پیکر مطهر فرزند شهیدش زانو زده بود. زیر تصویر نوشته بود: “این لحظه چند؟” به راستی آتش نشانان هم از این قاعده مستثنی نیستند و هر گاه از منزل خارج می شوند، ضمانتی قطعی برای بازگشت شان وجود ندارد.

–  بخش های دیگر کتاب به چه موضوعاتی می پردازد؟
در بخش دوم کتاب به موضوع تخصصی آتش نشانی اما به نحوی پرداختم که برای عموم قابل فهم باشد. یک آتش نشان، دایره المعارفی از علوم و فنون است . او باید علاوه بر مهارت های تخصصی اطفاء، مهارت های یک شیمی دان، حقوق دان، مکانیک، تکنسین، پزشک و بسیاری از حرف و تخصص های دیگر را در خود داشته باشد که این بسیار مسئولیت سخت و سنگینی است. همچنین در این بخش دغدغه های آتش نشانان را مورد توجه قرار دادم و به این نکته پرداختم که زندگی این افراد به شدت در معرض خطر است به گونه ای که حتی نمی توانند دوران بازنشستگی آرامی را برای خود متصور باشند.

–  چرا؟
آنها در آن دوران یا از دردها و جراحات زمان کار و فعالیت رنج می برند یا به دلیل فشاری که تحمل کردند دچار بیماری های سنگین و خطرناک خواهند شد.

–  و اما بخش سوم کتاب؟
در بخش سوم کتاب به فرهنگ ایمنی و اهمیت تبیین آن در جامعه پرداختم. فکر می کنم فرهنگ ایمنی پیش نیازی اساسی در مواقع بحران است. این برداشت در جنگ تحمیلی هم به ما اثبات شد چرا که اگر مشارکت و همراهی نیروی مردمی و بسیج نبود، شاید ما هرگز پیروز نمی شدیم. بر این اساس مردم و همه رده های سنی و شغلی باید به کمک آتش نشانان بیایند. اگر فرهنگ ایمنی در جامعه رشد و رسوب پیدا نکند قطعا آسیب خواهیم دید. باید بتوانیم با انجام فعالیت های فرهنگی، علمی و آموزشی ضریب ایمنی را در جامعه بالا ببریم.

–  از دیدگاه شما چگونه می توانیم این فرهنگ را در جامعه گسترش بدهیم؟
هم اکنون در همه سازمان های آتش نشانی واحدی به نام آموزش مستقر است که به ارائه آموزش رایگان شهروندی در موضوعات مربوط به ایمنی می پردازد. از شهروندان درخواست می کنیم که این آموزش ها را فرا بگیرند و روزی برسد که در هر خانواده یک آتش نشان داشته باشیم. در این صورت قطعا شاهد وقوع حوادث کمتری خواهیم بود. برای مثال اگر بانویی بداند که یک حریق کوچک در خانه با استفاده از یک حوله خیس به سادگی قابل رفع است، ناشیانه با آب سراغ آتش نمی رود و این حادثه کوچک را به حریقی بزرگ و حادثه ای بسیار خطرناک تبدیل نمی کند. اما متاسفانه این آگاهی در خانواده ها بسیار کم است و رخدادهایی بسیار کوچک به حوادثی بزرگ تبدیل می شوند.

–    در این خصوص طرح یا پیشنهادی هم ارائه داده اید؟
بله؛ این پیشنهاد را به دکتر نصیری، شهردار خوب شهرمان ارائه می دهم. با توجه به اینکه امروزه در معرض طوفان حوادث اعم از طبیعی و غیرطبیعی و تجربه بحران های بسیار هستیم، ضروری است توان دفاعی مان را تا بالاترین حد ممکن افزایش دهیم. بنده پیشنهاد تاسیس مرکز تحقیقات استراتژیک علمی و آتش نشانی به مرکزیت شهر کرج را ارائه می دهم. طرح های تفصیلی و توجیهی این پیشنهاد توسط یک تیم تخصصی آتش نشانی تهیه شده و در صورت پذیرش، آن را ارائه خواهیم کرد. با این کار می توانیم ایده های کاربردی مان را در زمینه ایمنی و فرهنگ آن، اجرایی کنیم.

–  ان شالله که مورد وثوق و توجه شهردار و تیم کارشناسی وی قرار گیرد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *