دولت و مجلس بار سنگین مطالبات ملی را بر دوش گرفتند

روتیتر: رئیس جمهور با بیان اینکه دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بردوش گرفتند گفت: همه ما می دانیم امروز شرایط کشور ما آسان نیست.
به گزارش روتیتر ، رئیس جمهور در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی و در آخرین جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه دوزاردهم گفت: بسیار سپاسگذارم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیئت رئیسه و به ویژه ریاست مجلس که در طول این پنج روز کاری که برخی از روزها هم صبح و هم بعد از ظهر مشغول کار بودند. مردم هم خوشبختانه توجه ویژه ای به مذاکرات مجلس داشتند.
وی افزود: ما شاهد یک کار حرفه ای از مجلس در این دوره بودیم، مجلس همیشه اصول قانونی و اخلاقی را مورد مراعات قرار می دهد و این بار بیشتر این را رعایت کرد، همه نمایندگان مخالف و موافق کاری کارشناسانه و طبق اعتقاد و عقیده و مستندات و اطلاعاتی که داشتند بود. جز این از مجلس شورای اسلامی توقعی نیست.
رئیس جمهور ادامه داد: دولت و مجلس بار سنگین انجام مطالبات ملی این ملت رشید و بزرگ را بردوش گرفتند، همه ما می دانیم شرایط کشور ما آسان نیست هم نمایندگان مطلع هستند و هم ما در دولت اطلاع داریم که راه صاف و ساده ای پیش روی ما نیست. در شرایط امروز دنیا برای اروپا و آسیا و آفریقا هم مسیر حکمرانی ساده و هموار نیست چه برسد به ما در این منطقه پر آشوب با مشکلاتی که از گذشته برای همه ما باقی مانده است.
روحانی گفت: همه بودجه ما حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیسجمهور گفت: در طول این پنج روز شما نکات فراوانی را بیان کردید و من موفق نبودم که همه را بشنوم ولی خلاصه گزارش را خواندم و دیدم. به نظر من، آنها که مخالف و یا موافق بودند، نقصها و اشکالاتی را بیان کردند و پیشنهاداتی ارائه دادند، از آنها ممنون هستیم، چرا که به دولت کمک کردند.
روحانی افزود: برنامهای که دولت به مجلس میدهد، در مجلس بررسی میشود. نمایندگان به عنوان مخالف صحبت میکنند، نقد میکنند و ما باید نقد نمایندگان را مورد توجه قرار دهیم و اگر برنامه ما نقص و اشکالی دارد، آن اشکال را تصحیح کنیم.
وی تصریح کرد: وزرا برنامهای را خدمت مجلس ارائه میدهند و شما آن را نقد میکنید. بسیاری از نقدهای شما، نقدهای واردی است و باید آن برنامه تصحیح شود.
رئیسجمهور افزود: این بار که انشاءالله با رأی شما وزرا، هر ۱۷ وزیر رأی میآورند، ما کارمان را زودتر شروع میکنیم. من نمیخواهم بگویم وزیری که معرفی شده، بینقص است؛ هیچکدام از ما بینقص نیستیم. همه ما نقاط قوت و ضعف داریم، اما همه تلاشم را به کار گرفتم، حرفهای بسیاری را به جان خریدم و گوش کردم، با فراکسیونهای سهگانه مجلس هم مشورت کردیم، بهترینهایی که توانستیم انتخاب کنیم، همین وزرایی است که به مجلس عرضه کردیم.
روحانی ادامه داد: اگر برای هر وزارتخانهای فردی بهتر، صالحتر و توانمندتر پیدا میکردم، تردید به خودم راه نمیدادم. هیچگاه بر مبنای اینکه این فرد با من رفاقت قبلی داشته و یا در چهار سال دولت گذشته چگونه با هم رفتار کردیم یا اینکه از چه جناحی و یا حزبی است، برای من مطرح نبوده است. دولت دوازدهم به اصول، اصلاح و اعتدال اهتمام خواهد ورزید؛ ما بهتر از این افراد پیدا نکردهایم.
رئیسجمهور اظهار داشت: امید ما این است که هر چه سریعتر کار را شروع کنیم. یک وزیر اگر بخواهد شروع به کار نکند، ناچار رئیسجمهور باید یک سرپرست بگذارد، دومرتبه فرد جدید به مجلس معرفی شود و سه تا پنج ماه کار به تأخیر میافتد. مجموعه مصالح را کنار هم بگذاریم، شاید اولویت ما سرعت کار باشد.
وی افزود: برای اولین بار بود که مقام معظم رهبری در سخنرانیها و خطبههای نماز عید فطر امسال تأکید کردند که هر چه سریعتر دولت تشکیل شود و قبل از اینکه نماز آغاز شود، ایشان به من گفتند دولت کی تشکیل میشود و تذکر دادند دولت زودتر تشکیل شود و شروع به کار کند.
روحانی با طرح این سؤال که تأکید رهبری در تشکیل دولت برای چیست؟ گفت: ما برنامه سنگینی پیشرو داریم، کشور را باید متحول کنیم. گرچه در مسئله اشتغال توفیق نسبی داشتیم، اما گامهای بلندی باید برداریم. قبل از دولت یازدهم آمار اشتغال صفر بود و همه این بار به دوش دولت یازدهم افتاد.
رئیسجمهور افزود: اینکه در یک سال بیش از ۶۰۰ هزار نفر اشتغال خالص داشته باشیم و اشتغال ناخالص بالای ۸۰۰ هزار نفر باشد، اما هنوز با توجه به برنامه ششم عقب هستیم.
وی تأکید کرد: من به تکتک وزرای دولت یازدهم تأکید کرده بودم که یکی از اولویتهای ما اشتغال است و شما باید کاری کنید که علاوه بر میزان اشتغال، فرصت اشتغال بیشتری را به وجود بیاورید.
وی با اشاره به راههای افزایش اشتغال گفت: راهی جز امنیت، آزادی، آرامش نیست که برنامه دولت دوازدهم نیز بر همین مبناست. مگر میشود پیشرفت و توسعه را به وجود آورد اما آرامش و امنیت نباشد.
روحانی افزود: در گذشته یک در قفل شده ای به نام تحریم جلوی ما بود و حالا این قفل شکسته و در باز شده است. بعضی ها می خواهند همان جای اول بایستند. ما باید از جایی که ایستادهایم، حرکت و تلاشی انجام دهیم، راه باز است، همه باید به صحنه بیاییم و تلاش کنیم و اینجا دیگر ۲۴ میلیون، ۱۹ میلیون و این جناح و آن جناح نداریم؛ همه باید به میدان بیاییم.
رئیسجمهور تصریح کرد: آیا اشتغال جز از طریق سرمایه و فناوری امکانپذیر است؟ ما باید سرمایه بیاوریم، سرمایه داخلی و خارجی، باید فناوری بیاوریم، نمیتوانیم بر مبنای فناوری گذشته حرکت کنیم. نمیتوانیم تنها بر فناوری داخلی حرکت کنیم.
وی با اشاره به صنعت خودروسازی کشور گفت: یکی از صنعتهایی که در آن خیلی کار کردیم، خودرو است. شما توانستید با خودروی خودتان بازار صادراتی را به دست آورید؟ توانستید بازار آسیا، اروپا و شرق و غرب را به دست بیاورید؛ فناوری تغییر میکند و دیگر کسی آن ماشین را نمیخرد. مگر میشود روی یک تکنولوژی بایستیم؟ اگر پیشرفت نکنیم نمیتوانیم بازار صادراتی داشته باشیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم، گفت: نمیتوانیم به درآمد نفت متکی باشیم، باید صادرات اقلام داشته باشیم. مگر میشود بدون تکنولوژی با دنیا رقابت کنیم؟ ما در جادهای راه نمیرویم که تنها باشیم بلکه در میدان رقابت حرکت میکنیم.