مقامات و رسانه های جهان: پیامهای تبریک به روحانی و ارزیابی تداوم سیاست گشایش ایران با دنیا

روتیتر: تهران – مقامات و شخصیت های جهان و رسانه های خارجی، حماسه حضور پرشکوه ملت بزرگ ایران در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه و پیروزی دوباره حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری را تمجید و آن را زمینه تداوم سیاست گشایش با جهان می دانند.
به گزارش روتیتر: دراین گزارش به عنوان سی امین گزارش از سلسله بازتاب های انتخابات ریاست جمهوری ایران، آخرین اظهارنظرهای شخصیت ها و مقامات جهان و نیز رسانه های خارجی در ذیل می آید:
***موگرینی پیروزی روحانی را تبریک گفت/اروپا آماده همکاری با ایران است
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در توییتی پیروزی حسن روحانی را در انتخابات ریاست جمهوری تبریک گفت و اعلام کرد: اتحادیه اروپا آماده همکاری با ایران است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، موگرینی امروز درصفحه توییتر خود نوشت: ایرانیان در حیات سیاسی کشور خود مشارکت پرشوری داشتند. من به رئیس جمهور حسن روحانی بابت پشتوانه نیرومند مردمی که به دست آورده، تبریک می گویم.
وی درادامه نوشت: اتحادیه اروپا آماده است برای روابط دوجانبه، اجرای کامل برجام، آرامش در منطقه و برآورده ساختن توقعات تمامی ایرانیان همکاری کند.
به گزارش ایرنا، موگرینی روز پنجشنبه قبل از برگزاری انتخابات روز جمعه در ایران، با تاکید بر اینکه درباره تحولات انتخابات ایران و نتایج احتمالی اظهار نظر نمی کند، گفته بود: انتخابات ایران را با دقت و ملاحظه بسیار دنبال می کنیم.در برخی موارد اشتراک نظر و همکاری خوبی داشتیم که از جمله آنها می توان به اجرای توافق هسته ای اشاره کرد.
مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا همچنین گفته بود: ما همکاری خیلی خوبی در این زمینه با مقام های ایرانی داشتیم و خرسندم که آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پنجمین بار پایبندی ایران به تعهدات خود را مورد تایید قرار داده و جامعه بین المللی هم با رفع تحریمها به این موضوع واکنش نشان داده است.
موگرینی تصریح کرده بود: طرف اروپایی تعهدی عمیق برای بردن سرمایه ها به سمت ایران و شروع همکاری در زمینه های مختلف نشان داده است.
*** تبریک سولانا به حسن روحانی
خاویر سولانا مسول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در صفحه خود در توییتر انتخاب مجدد حسن روحانی را به سمت ریاست جمهوری ایران تبریک گفت.
سولانا در توییتی امروز (شنبه) نوشت: روحانی برنده انتخابات ایران است. این را تبریک می گویم. فرصت دیگری برای ایران و منطقه.
***پوتین پیروزی را به روحانی شادباش گفت
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در پیامی به حسن روحانی همتای ایرانی خود، پیروزی وی در انتخابات ریاست جمهوری را شادباش گفت.
پوتین در پیام خود به رئیس جمهوری ایران که روز شنبه در پایگاه خبری کاخ کرملین انتشار یافت، ضمن شادباش پیروزی در انتخابات، تاکید کرد: آماده ایم تلاش های گسترده تری برای توسعه همکاری های دو کشور و نیز دستور کار بین المللی انجام دهیم.
رئیس جمهوری روسیه همچنین در پیام خود ابراز امیدواری کرده است، توافق های صورت گرفته به ویژه در سفر اخیر روحانی به روسیه (۷ و ۸ فروردین) همسو با منافع دو ملت دوست و برای حمایت از ثبات و امنیت خاورمیانه و کل جهان تحقق یابد.
**امیر کویت پیروزی روحانی را تبریک گفت
شیخ صباح الاحمد امیر کویت امروز شنبه با ارسال پیامی به حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان پیروزی وی درانتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت.
شیخ صباح الاحمد در پیام خود به دکتر روحانی با اشاره به سطح خوب و دوستانه روابط دو کشور برای دولت و ملت ایران آرزوی موفقیت و سربلندی کرده است .
امیر کویت در پیام خود آورده است : امیدوارم روابط دو کشور روز به روز روند توسعه و گسترش بیشتری را طی کند .
شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح ولیعهد و شیخ جابر المبارک الصباح نخست وزیر کویت نیز پیام های تبریک جداگانه ای را به حجت الاسلام و المسلمین روحانی ارسال کردند .
*** رئیس جمهوری آذربایجان انتخاب دکتر روحانی را تبریک گفت
الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان روز شنبه طی پیامی به حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران انتخاب مجدد وی به ریاست جمهوری کشورمان را تبریک گفت .
درپیام تبریک رئیس جمهوری آذربایجان آمده است: جناب آقای روحانی، انتخاب مجدد به ریاست جمهوری اسلامی ایران را به شما تبریک می گویم . این پیروزی در انتخابات نشانه اعتماد مردم به شما و تقدیر از فعالیت های جنابعالی در راستای توسعه کشور دوست و برادر ایران و ارتقای رفاه حال مردم کشورتان می باشد .
رئیس جمهوری آذربایجان در این پیام اضافه کرده است: من اهمیت زیادی به روابط جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران قایل هستم. وضعیت فعلی روابط دو کشور که به سطح همکاری های راهبردی ارتقا یافته، خشنود کننده است. من نسبت به گفت و گوی سیاسی، همکاری های فی مابین در حوزه های مختلف و نیز حمایت ایران از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان ارزش زیادی قایل هستم .
الهام علی اف افزود: روابط دوجانبه ایران و جمهوری آذربایجان در سال های اخیر بیش از پیش توسعه یافته و دیدارها و مذاکراتی که با شما داشتیم و نیز توافقنامه های همکاری که امضا و طرح های مشترک که اجرا کردیم در توسعه روابط دو کشور نقش مهمی داشته است .
علی اف دراین پیام همچنین اضافه کرد: اطمینان دارم تلاش های مشترک در راستای گسترش هر چه بیشتر همکاری های دوجانبه و چند جانبه جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران را مطابق منافع مردم دو کشور که از ارزش های معنوی مشترک برخوردارهستند،درآینده نیز ادامه خواهیم داد .برای شما تندرستی و شادی و در فعالیت آتی در راستای راتقای هر چه بیشتر رفاه مردم دوست و برادر ایران آرزوی توفیق دارم.
*** رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا: پیروزی روحانی حاکی از قصد ایران برای گشایش به غرب است
«پیرفردیناندو کازینی» رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس سنای ایتالیا پیروزی حسن روحانی را در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، حاکی از قصد ایران برای گشایش در روابط با غرب دانست.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری «نووا»، کازینی امروز (شنبه) گفت: پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در ایران نشان داد که این کشور نمی خواهد تغییر مسیر دهد و قصد گشایش به غرب را دارد.
*** کارشناس فرانسوی مسائل ایران در پی پیروزی روحانی: مذاکره نکردن با ایران یک اشتباه است
‘تیری کویل’ (Thierry Coville) کارشناس مسائل ایران درپی اعلام پیروزی حسن روحانی درانتخابات ایران درمصاحبه با فرانس۲۴ گفت: مذاکره نکردن با ایران یک اشتباه است.
شبکه تلویزیونی فرانس۲۴ با اعلام پیروزی حسن روحانی درانتخابات ریاست جمهوری ایران از این کارشناس مسائل ایران پرسید: درعرصه سیاست خارجی آیا تغییری شاهد خواهیم بود؟
کویل ازمدرسه ‘تجارت نوانسیا’ (Novancia)پاریس درپاسخ به این پرسش گفت: ایران اهداف و موضوعات منطقه ای خود را رها نخواهد کرد بخصوص در عراق ، سوریه و سودان و قرار نیست دوست غرب شود.
وی افزود: اما آنچه خبر خوبی است، این است که فردی میانه رو مانند روحانی در ایران است و با ایران می توان مذاکره کرد.
به گزارش ایرنا، کویل به صراحت به فرانس ۲۴ گفت: مذاکره نکردن با ایران یک اشتباه بزرگ است بخصوص آنکه آمریکا می گوید ما نمی توانیم با ایران مذاکره کنیم.
این کارشناس فرانسوی مسائل ایران اضافه کرد: ما با توافق هسته ای چه کردیم؛ ما با ایران مذاکره کردیم و به نظر من تمامی طرف ها برنده بودند. مذاکره با ایران دشوار است اما مذاکره با روحانی بهتر از مذاکره با احمدی نژاد است.
***خبرگزاری فرانسه: پیروزی مجدد روحانی اجازه می دهد که سیاست گشایش با جهان ادامه یابد
خبرگزاری فرانسه درباره پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: «این پیروزی بزرگ باید به این روحانی میانه رو اجازه دهد که سیاست گشایش با جهان که در دولت نخست وی با توافق تاریخی هسته ای با قدرت های بزرگ در جولای ۲۰۱۵ محقق شد، ادامه دهد.»
این خبرگزاری با تیتر«روحانی بار دیگر به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد»، افزود: «تلویزیون دولتی ایران پیش از اعلام نتایج نهایی انتخابات، به حسن روحانی رئیس جمهوری میانه رو وقت برای انتخاب مجدد برای چهار سال آتی، تبریک گفت.»
این گزارش می افزاید:«بر اساس نتایج رسمی جزیی، رئیس جمهوری وقت در دور نخست انتخابات حدود ۵۷ درصد آرای را در برابر ابراهیم رئیسی رقیب محافظه کار (اصولگرا) خود کسب کرد.»
در این گزارش با اعلام اینکه «نرخ مشارکت در این انتخابات حدود ۷۰ درصد است»، آمده است: «پیش از اعلام نتایج اولیه جزیی، برخی رهبران محافظه کار(اصولگرا) پیروزی رقیب خود را به رسمیت شناختند.»
بر اساس این گزارش، «نخستین تبریک ها در مورد پیروزی روحانی در شبکه اجتماعی تلگرام توسط نماینده سابق مجلس که فعالانه علیه انتخاب مجدد حسن روحانی تلاش می کرد، مطرح شد.»
این گزارش می افزاید: «اسحاق جهانگیری اصلاح طلب و معاون اول رئیس جمهوری وقت که در حمایت از روحانی از انتخابات کنارگیری کرد نیز در توییتر پیروزی بزرگ ملت ایران را تبریک گفت.»
این گزارش با اشاره به اخبار روز گذشته روزنامه نگاران خبرگزاری فرانسه که از حضور گسترده رای دهندگان ایرانی در پای صندوق های رای در تهران و استان ها خبر داده بودند، نوشت: «با توجه به جمعیت بالای رای دهندگان، کار رای گیری برای شش ساعت تمدید شد و نیمه شب به پایان رسید.»
*** سی ان ان: حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد
پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان اعلام کرد: حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران پیروز شد.
این تارنما در خبری در این باره افزود: وزارت کشور ایران امروز (شنبه) اعلام کرد که حسن روحانی بار دیگر رئیس جمهوری ایران شد.
وزیر کشور ایران اعلام کرد که حسن روحانی ۵۷ درصد آراء (۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای) را بدست آورده است.
*** بلومبرگ: پیروزی قاطع روحانی در حمایت از اقداماتش برای هدایت ایران
پایگاه اینترنتی شبکه بلومبرگ درگزارشی نوشت:حسن روحانی یک پیروزی قاطع که به عنوان حمایت از اقدامات وی برای هدایت ایران درخروج ازانزواازطریق توافق هسته ای با قدرتهای جهان دیده می شود، به برتری رسید.
بلومبرگ نوشت: براساس اعلام وزیر کشور ایران حسن روحانی توانست ۵۷ درصد آراء را از آن خود کند و در دور اول پیروز انتخابات شود. ابراهیم رئیسی رقیب اصلی روحانی نیز که یک روحانی محافظه کار (اصولگرا) بود ۳۸٫۵ درصد آراء را از آن خود کرد. بیش از ۴۱میلیون نفر از ۵۶ میلیون واجد شرایط رای دادن در این انتخابات شرکت کردند.
این پایگاه خبری آمریکایی ادامه داد: پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری هدف وی در الحاق ایران به اقتصاد بین الملل را تقویت خواهد کرد. با این حال موفقیت وی به همکاری تشکیلات محافظه کار (اصولگرا) که بطور ضمنی در رقابتهای انتخاباتی از ابراهیم رئیسی حمایت کرده بود، بستگی دارد. همچنین موفقیت حسن روحانی به اقدامات و سیاست های دونالد ترامپ که روز شنبه برای مذاکره با مقامات عربستان در مورد مهار نفوذ منطقه ای ایران وارد ریاض شد، خواهد داشت.
یک عضو شورای روابط خارجه اروپا گفت: روحانی تلاش خواهد کرد تا بر مسیر سیاست داخلی و خارجی ایران به سوی میانه روی و گشایش گسترده با قدرت های بین المللی اثر بگذارد. در دوره جدید حسن روحانی، اصلاحات اقتصادی جدی تر را وعده می دهد تا اعتماد شرکت های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران افزایش یابد.
*** دیلی تلگراف: حمایت ایرانیان از تلاش های حسن روحانی برای ارتباط با غرب
به گزارش ایرنا، روزنامه دیلی تلگراف امروز شنبه در گزارشی قبل از اعلام رسمی نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری، با عنوان «حسن روحانی در شرف پیروزی تاریخی بر رقیب محافظه کارش» نوشت: درپی مشارکت بالای مردم در انتخابات روز جمعه، زمان رای گیری به مدت چندین ساعت تمدید شد و پیش بینی می شود که از ۵۶ میلیون نفر واجدین شرایط، ۴۰ میلیون نفر در انتخابات شرکت کرده اند.
این روزنامه افزود: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در پیامی در صفحه توییترنوشت:’پیروزی بزرگ ملت ایران درخلق حماسه ای سترگ و بیادماندنی برای تداوم راه تدبیر و امید را به آحاد هموطنان عزیز صمیمانه تبریک می گویم.’
دیلی تلگراف اضافه کرد:حسن روحانی ۶۸ ساله، روحانی نسبتا میانه رویی که توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ را شکل داد، انتخابات سال جاری را انتخاب میان آزادی های مدنی بیشتریاافراطی گری عنوان کرده بود.
این روزنامه نوشت:در همین حال ابراهیم رئیسی ۵۶ ساله، خود را طرفدار قشر فقیر معرفی و روابط سخت تری را با غرب خواستار بود. او قشر کارگر که از بیکاری رنج برده و همچنین آنهایی را که نگران زیر سئوال رفتن ارزش های انقلاب هستند، هدف قرا داده بود. اما به نظر می رسد که رای دهندگان از تلاش های حسن روحانی برای ارتباط با دنیای غرب حمایت کردند.
این روزنامه همچنین به تمدید تعلیق تحریم های هسته ای از سوی واشنگتن درهفته گذشته اشاره وعنوان کرد: دست کم در حال حاضر توافق هسته ای روی ریل خود قرار گرفت. اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پیشتر تهدید کرده بود که توافق هسته ای را اجرا نخواهد کرد.
دیلی تلگراف اضافه کرد: البته حسن روحانی قادر نبود تا به وعده انتخاباتی اش در سال ۲۰۱۳ مبنی بر آزادی افراد حصر شده عمل کند اما گفته بود که با حمایت بیشتر رای دهندگان در این دوره از انتخابات، قادر خواهد بود تا تاثیر بیشتری بگذارد.
***فایننشال تایمز: انتخابات ایران همه پرسی بود
روزنامه فایننشال تایمز نیز در گزارشی پیش از اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری ایران نوشت: این انتخابات یک همه پرسی برای اصلاحات بود.
این روزنامه افزود: کارشناسان نگران هستند که به رغم پیروزی قاطع حسن روحانی او قادر به انجام اصلاحات بیشتری نخواهد بود.
فایننشال تایمز اضافه کرد: ابراهیم رئیسی، حسن روحانی را به سوء مدیریت در بخش اقتصاد متهم کرد و در پی سفر به مناطق محروم وعده افزایش هزینه های رفاهی و شغل زایی داده بود.
این روزنامه افزود: هر چند رئیسی پس از انداختن رای خود در صندوق گفته بود که به نتیجه انتخابات احترام خواهد گذاشت اما یک خبرگزاری نزدیک به وی گزارش داد که او بعدا نسبت به کمبود تعرفه ها در حوزه های رای گیری به وزارت کشور شکایت کرده بود.
فایننشال تایمزنوشت: تندروها و محافظه کاران (اصولگرایان) معتقد بودند که پیروزی رئیسی در انتخابات سبب ضمانت قدرت اقتصادی و سیاسی آنها خواهد شد که در پی برداشته شدن تحریم ها و گشایش درهای کشور به روی سرمایه گذاران خارجی در معرض خطر افتاد است.
*** تایمز: مشارکت بالای مردم ایران به معنای انتظار از روحانی برای عمل به وعده هایش است
روزنامه تایمز نیز در گزارشی نوشت: هرچند پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رئیسجمهوری همواره در دور دوم پیروز انتخابات بوده است؛ اما این بار تلفیقی از نارضایتی نسبت به وضعیت اقتصاد و طرفداری تندروها و محافظه کاران (اصولگرایان) از رئیسی، نتیجه انتخابات را در هالهای از تردید قرار داده بود.
این روزنامه افزود: این انتخابات، انتخاب میان ادامه روند آهسته تعامل با غرب که از سوی حسن روحانی وعده داده شده یا عقب نشینی ایران به وضعیت سنتی اش بود. هرچند ناظران بر این باور بودند که حسن روحانی دوباره در انتخابات پیروز خواهد شد اما سایر نامزدهای محافظه کار (اصولگرا) به نفع ابراهیم رئیسی کنار کشیده و کار او در انتخابات سخت شده بود.
تایمز افزود: مشارکت بالای مردم در انتخابات بدین معناست که آنها انتظار دارند که حسن روحانی به وعده های انتخاباتی اش عمل کند. این مشارکت همچنین سندی بر محبوبیت حکومت ایران از سوی افکار عمومی است.
***اسکای نیوز: رئیس جمهوری میانه رو ایران بار دیگر پیروز شد
شبکه اسکای نیوز نیز در گزارشی عنوان کرد: حسن روحانی رییس جمهوری میانه رو ایران بار دیگر در انتخابات به پیروزی رسید.
این شبکه خبری بیان داشت: حسن روحانی براساس آخرین اعلام نتایج موفق شده که ۲۲٫۸ میلیون آرا بدست آورد و این در حالی است که ابراهیم رئیسی رقیب اصلی اش تنها ۱۵٫۵ میلیون بدست آورده است . براساس اعلام وزارت کشور تاکنون ۳۸٫۹ میلیون رای شمارش شده است.
*** البناء: ایران با این مردم و این رئیس جمهوری شایسته دستیابی به اهداف بزرگ است
روزنامه «البناء» امروز شنبه در تحلیلی به قلم «روزانا نقال» «به دستاورد بزرگ دیپلماتیک» ایران اشاره کرد و نوشت: سخن گفتن درباره جمهوری اسلامی ایران در محافل غربی برای کسانی که تجربه حضور در عرصه های دیپلماتیک و مذاکرات را داشتند قدری نامانوس بود. خیلی ها ایران را به عنوان یک کشور خارج از قانون و دور از دموکراسی به حساب می آوردند و هیچ نشانی از یک کشور امروزی در عصر جهانی شدن در آن سراغ نداشتند.
انقلاب اسلامی در ایران مرحله مهمی بود تا سپیده دم جدیدی را در این کشور رقم زده و سرآغاز تغییرات نوینی باشد؛ تغییراتی که برخی آن را «انزوا» به شمارآورده وبرخی نیزاز آن به «تولد جدید» و «رهایی ایران» از بندهای آمریکایی و غربی تعبیر می کنند.
درست است که قانون اساسی ایران، نظام اسلامی را برای کشور تعریف کرده اما اصل عدالت باعث می شود حقوق قومیت ها و ادیان دیگر نه تنها هدر نرود بلکه به موجب قانون حفظ شده و از تعرض مصون بماند. ایران برای خیلی ها تجسم روح شهروندی و منادی همزیستی بین همه طوائف و مذاهب است و حقوق زنان را در داشتن فعالیت های آزاد سیاسی و عضویت در احزاب به رسمیت می شناسد، بر خلاف عربستان و دیگر کشورهای عربی و اسلامی که نتوانستند مانند ایران الگوی متمدنانه ای از اسلام در منطقه و جهان به نمایش بگذارند.
تیم روحانی شایسته تبریک گویی از سوی مردم است و ایران با این مردم و این رئیس جمهور سزاوار دستیابی به همه آن اهدافی است که توافق های صورت گرفته برای ایران توسعه یافته در بعد اقتصادی آن را دنبال کرده اند. این دستاورد بزرگ دیپلماتیک سزاوار توجه و اهتمام و ادامه مسیر با روحیه فردی همچون ظریف است و با مقبولیتی که وی در عرصه بین المللی دارد. ظریف دوست همه است، فردی با فرهنگ و پایبند به اصول که توجه ویژه ای به کشورش دارد. لبخند ظریف و دستی که به نشان پیروزی بر روی بالکن هتل مذاکرات در سویس بالا برد هنوز در ذهن ایرانی ها و جهانیان نقش بسته است. فرصت چهار ساله دوباره به مثابه هدیه ای است تا از این پیروزی بزرگ حمایت به عمل آید، به ویژه اینکه واشنگتن در آستانه انتخابات با تمدید تعلیق تحریم ها به ایران این پیام را فرستاد که نمی خواهد با تهران درگیر شود. اما آیا ایرانی ها این پیام را خواهند گرفت؟ سپاس و قدردانی از روحانی و تیم او، چه در منصب ریاست جمهوری باقی بماند و یا آن را ترک کند!
***پیروزی روحانی و مشارکت مردمی در انتخابات ایران عنوان اول رسانه های عراق
پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران و مشارکت بالای مردمی در دوره از انتخابات ایران از بامداد امروز شنبه عنوان اول رسانه های عراق بوده است و تلویزیون دولتی این کشور لحظه به لحظه روند شمارش آراء را دنبال می کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تلویزیون دولتی عراق و دیگر شبکه های خبری این کشور لحظاتی قبل در خبری فوری اعلام کردند که حسن روحانی ۵۸ درصد آراء را به دست آورد و برای یک دوره دوم چهارساله رییس جمهور ایران باقی ماند.
همزمان برخی خبرگزاری ها و سایت های خبری عراق نیز از ساعات اولیه بامداد امروز شنبه خبر پیروزی روحانی را در شمارش اولیه آراء بازتاب دادند.
‘الفرات نیوز’ ارگان خبری مجلس اعلای اسلامی عراق نوشته است که روحانی در شمارش های اولیه آراء، همچنان پیشتاز انتخابات ایران است.
سایت خبری ‘المسله’ که از آن به عنوان سایت نزدیک به دولت عراق یاد می شود، نوشته است که در شمارش های اولیه آراء، حسن روحانی پیروز انتخابات ریاست جمهوری شده است.
اما سایت خبری ‘اسکای پرس’ نوشته است که حسن روحانی در مسیر پیروزی برای دومین دوره ریاست جمهوری ایران است.
خبرگزاری عراقی ‘نینا’ نیز نوشته است که شمارش اولیه آراء نشان می دهد که حسن روحانی پیروز انتخابات است اما رقیب او ، ابراهیم رئیسی نسبت به وجود برخی تخلفات اعتراض کرده است.
این خبرگزاری در ادامه افزوده است که میزان مشارکت در انتخابات فراتر از ۷۰ درصد بوده است و بالغ بر ۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای در انتخابات ایران شرکت کردند.
در همین راستا خبرگزاری ‘نون’ نزدیک به عتبه حسینی به مشارکت بالای مردم ایران در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اهتمام داده و نوشته است که ۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای در انتخابات ایران شرکت کردند.
برخی رسانه های عراق نیز گزارش کردند که تلویزیون دولتی ایران بطور رسمی پیروزی حسن روحانی را در انتخابات ریاست جمهوری ایران اعلام کرده است.
در طول روزهای اخیر رسانه ها در عراق بطور گسترده ای به انتخابات ایران و این که کدامیک از نامزدها شانس بیشتری برای پیروزی دارند، اهتمام ویژه داده بودند.
رسانه های عراق با توجه به نگرش های سیاسی مختلف اعم از اسلام گرا گرفته تا لیبرال و قومیت گرا تنها به انعکاس اخبار انتخابات ایران محدود نشدند، بلکه میزگردهای مختلفی در این باره برگزار کرده و انتخابات ایران را از جنبه های مختلف بحث و بررسی کردند.
به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز شنبه با اعلام نتیجه نهایی انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد: حسن روحانی با کسب با ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای (۵۷ درصد آرا) به عنوان دوازدهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزیده شد.
وزیر کشور در جمع خبرنگاران افزود: تا کنون نتایج ۹۹٫۷ درصد شعبات اخذ شده و تقریبا نتیجه نهایی است که تعداد آرای ماخوذه ۴۱ میلیون و ۲۲۰ هزار ۱۳۱ رای است.
وزیر کشور یادآور شد: ابراهیم رئیسی نیز ۱۵ میلیون و ۷۸۶ هزار و ۴۴۹ رای – (۳۸٫۵ درصد آرا ) را کسب کرد. سید مصطفی میرسلیم ۴۷۸ هزار و ۲۱۵ رای و سید مصطفی هاشمی طبا ۲۱۵ هزار و ۴۵۰ رای را کسب کردند.
وی همچنین گفت: به خاطر داشتن نعمت جمهوی اسلامی ایران و مردم سالاری حاکم بر آن خدا را شاکر هستیم که مردم عزیز در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران توفیق مشارکت در تعیین سرنوشت خودشان را پیدا کردند و در انتخاب های انجام شده تا کنون همواره با خلق حماسه ها و حضور پرشکوهشان صفحات زرینی را در تاریخ انقلاب اسلامی به یادگار گذاشتند.