زنگ خطر بحران آب در لرستان به صدا درآمد/ رودخانه کشکان در آستانه خشک شدن قرار گرفت

مدیرکل مدیریت بحران لرستان با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت آبدهی رودخانههای این استان ۷۰ درصد کاهش داشته است، گفت: آبهای زیرزمینی لرستان ۱۰ سانتیمتر فرونشست داشته است.
به گزارش روتیتر: مهدی پازوکی عصر امروز در در جلسه کارگروه سازگاری با کمآبی، تعیین الگوی کشت و برنامهریزی جهت مدیریت خشکسالی جاری در لرستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، به اشاره بحران خشکسالی در این استان اظهار داشت: امسال در لرستان نسبت به سال آبی گذشته ۳۲۳ میلیمتر بارندگی داشتهایم که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶ درصد و در بلندمدت نیز ۳۲ درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
وی افزود: ممکن است بارشهای چشمگیری تا پایان فروردینماه با توجه به گزارشات هواشناسی در لرستان نداشته باشیم که بتوان کمبود بارشها را جبران کرد.
بیشتر بخوانید
- کمآبی مفرط در استان سمنان؛ شاخص خشکسالی در قلب ایران به ۹۳ درصد رسید
- «حال زار» «تاغ زارها» در کمآبی؛ خشکسالیهای پیاپی امان از تاغهای کم آببر سرخه هم بریده است
- خسارت ۸۳۰ میلیارد تومانی خشکسالی به کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد؛ روزگار ناخوش کم آبی در سرزمین آبهای روان
مدیر کل مدیریت بحران لرستان عنوان کرد: وضعیت آبدهی رودخانههای این استان اسفندماه سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته ۴۳ درصد کاهش و در حال حاضر ۷۰ درصد کاهش آبدهی رودخانهها را داریم.
وی بیان کرد: هماکنون دبی رودخانه کشکان و دبی رودخانههای لرستان ۲۹ متر مکعب بر ثانیه است که نسبت به بلندمدت آن ۸۳ درصد کاهش داشتهاست.
پازوکی با بیان اینکه منابع آبهای زیرزمینی در لرستان حدود ۲ متر افت داشته که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷۶ درصد کاهش داشتهاست، گفت: هماکنون چشمههای این استان در حوضه کرخه ۴۹ درصد نسبت به بلندمدت و در حوضه کارون حدود ۶ درصد کاهش دارد.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان با اشاره به حجم آب مخازن سدهای این استان تصریح کرد: در حال حاضر تنها ۳۴ درصد مخازن سدهای لرستان پر است و نسبت به سال گذشته ۳۹ درصد کاهش داریم.
پازوکی از وضعیت بحرانی خشکسالی در لرستان خبر داد و اظهار داشت: وضعیت آب در این استان بسیار بحرانی است که در همین راستا باید تدابیری اندیشیده شود و کلیه دستگاههای اجرایی لرستان نیز به این موضوع ورود کنند تا آب این استان بهشکل متعادل مدیریت و خسارت ناشی از کاهش بارندگی جبران شود.
وی با بیان اینکه چنانچه نتوانیم منابع را مدیریت کنیم بهزودی با کمبود آب شرب نیز مواجه میشویم، افزود: امروز سازمان مدیریت بحران کشور پهنه لرستان را در بحث فرونشست زمین در وضعیت بحرانی گزارش داد و متأسفانه بهدلیل تغییرات اقلیمی و افت آبهای زیرزمینی این استان ۱۰ سانتیمتر فرونشست داشتهاست.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان عنوان کرد: باید با تدابیر ویژه از سوی کلیه دستگاههای اجرایی از وضعیت بحرانی و فرونشست زمین بهدلیل افت آبهای زیرزمینی جلوگیری کنیم و همچنین این موضوع باید در جلسه شورای تأمین آب برای جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز مطرح شود.