روایتی از روزگار ناخوش ۴۰۰ روستای فاقد شبکه آب جنوب بلوچستان / تانکرهای آبرسان به روستاها نمیروند

روتیتر: ۴۰۰ روستای فاقد شبکه آب در جنوب بلوچستان با هوتگ رفع حاجت آب میکنند و بسیاری از آنها از آب هوتگ میخورند؛ با این حال استاندار سیستان و بلوچستان میگوید” کسی از هوتگ آب نمیخورد”!
به گزارش روتیتر: شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان میگوید از ۴۳۸ روستای جنوب بلوچستان در شهرستانهای چابهار و دشتیاری تنها ۸ روستا به شبکه آب متصل هستند؛ روستاهای فاقد شبکه آب با تانکرهای آبرسانی سیار آبرسانی میشوند اما چون سهیمه ۱۵ لیتری کفاف مصارف روزِ روستاییان را نمیدهد، هوتگ بخش مهمی از حاجت آب روستاییان را رفع میکند.
در بسیاری از روستاهایی که تانکرهای آبرسانی سیار یا نمیروند و یا نامنظم میروند مردم از همان آب هوتگ میخورند و تاکنون بارها قربانیها دادهاند.
بیشتر بخوانید
- گزارش ویدئویی| روایت تلخ تسنیم از بیآبی در بلوچستان / چرا ۱۳۰۰ روستا هنوز با تانکر آبرسانی سیار میشود؟
- گزارش ویدیوئی| روایت تسنیم از اوضاع نامناسب مردم در روستاهای دشتیاری/ وقتی آب مصرفی مردم با حیوانات یکی میشود
- گزارش ویدئویی تسنیم| مصائب تأمین آب در روستاهای سیستان و بلوچستان/ آبرسانی به جمعیت ۷۰۰ هزار نفری با تانکر
استفاده از آب هوتگ علاوه بر روستاهای جنوب منطقه بلوچستان در بخش مهمی از روستاهای شهرستان کنارک، سرباز و راسک هم وجود دارد، با این حال استاندار سیستان و بلوچستان اخیراً در جمع خبرنگاران گفته اطمینان میدهد کسی در استان از هوتگ آب نمیخورد.
“هوتگ” که در سالهای اخیر قربانیان زیادی گرفته و این روزها تیتر اول خبرهای روز است حدود ۱۵ متر عمق و توانایی ذخیره ۲۰ هزار مترمکعب آب را دارد؛ هوتگها در بسیاری از روستاها، تنها منبع آب مردم هستند و در صورتی که پرآب باشند توانایی تأمین آب روستاهای اطراف آن برای حداقل یک سال را دارند.
در گزارش میدانی ویدئویی ضمن راستی آزمایی حرفهای عالیترین مقام اجرایی سیستان و بلوچستان، درباره هوتگ و خطرات آن به ویژه منبع شدنش برای کانون اپیدمیهای فراگیر در این روزهای کرونایی پرداختیم.
گزارش از سیدامیرحسین عظیمی و منصور کریمدادی