تجمع اعتراضی به فعالیت یک معدن در تنها منطقه بکر باقیمانده سرخه

0
2617940

روتیتر: با تجمع تعدادی از مردم روستاهای حاشیه منطقه شکار ممنوع خنار در اعتراض به اعطای مجوز به یک واحد معدنی در این منطقه شکار ممنوع، فعالیت این معدن متوقف شد.

به گزرش روتیتر: علی‌محمد مویدی فرماندار سرخه در حاشیه شورای برنامه‌ریزی استان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فعالیت این معدن که در محدوده شکار ممنوع قرار دارد به حالت تعلیق درآمده است.

وی با بیان اینکه فعالیت این معدن فعلا به حالت تعلیق درآمده افزود: در همین ارتباط با اداره کل محیط‌زیست استان مکاتبه شده و چنانچه این سازمان پس از بررسی مجدد با فعالیت این واحد معدنی فخالفت کند، تعطیل خواهد شد.

امیر عبدوس مدیرکل محیط‌زیست استان نیز در همین ارتباط در گفت‌وگو با ایسنا وعده داد: فعالیت این واحد معدنی تعطیل شود.

وی با بیان اینکه بنا به گفته فرماندار سرخه فعالیت این معدن امروز متوقف شده افزود: این معدن در تنها منطقه بکر باقیمانده از شهرستان سرخه واقع شده است.

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان با بیان اینکه از کل محدوده شهرستان سرخه تنها ۵۰۰۰ هکتار دست نخورده باقیمانده ادامه داد: برای استخراج موادمعدنی در همه گستره این شهرستان مجوز صادر شده و این منطقه در واقع تنها منطقه بکر باقی مانده در این شهرستان است.

وی با بیان اینکه اداره کل محیط‌زیست استان برای فعالیت و بهره‌برداری این معدن مجوزی صادر نکرده افزود: هیچگونه استعلامی پیش از این از محیط زیست استان در خصوص فعالیت این معدن صورت نگرفته بود.

عبدوس با بیان اینکه این معدن در خارج از مناطق چهارگانه قرار دارد ادامه داد: براساس قانون صدور مجوز به معادن خارج از مناطق حفاظت شده، پارک های ملی، پناهگاه حیات وحش به سازمان صنعت معدن و تجارت واگذار شده و لذا در این ارتباط هیچگونه استعلامی هم از ما صورت نگرفته بود.

وی با بیان اینکه این منطقه ۲۰ سال است که منطقه شکار ممنوع است افزود: این محدوده یکی از تجمع‌گاه‌های مهم حیات وحش در منطقه است از همین رو ما به طور قطع با ادامه کار در آن مخالفیم و مخالفت خود را هم به فرمانداری سرخه به صورت مکتوب ارائه دادیم.

وی با بیان اینکه محیط زیست استان بعد از اطلاع از فعالیت این معدن در خصوص لزوم توقف فعالیت این واحد با شهرستان سرخه مکاتبه کرده اظهار کرد: این مکاتبه به سازمان صنعت معدن و تجارت ارسال و به فرمانداری سرخه و معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان نیز رونوشت داده شده است.

عبدوس با بیان اینکه به دلیل قرار گرفتن در زیستگاه حیات وحش با ادامه فعالیت این معدن مخالفیم افزود: حساسیت در این محدوده به علت اینکه تنها محدوده بکر باقیمانده شهرستان و یکی از زیستگاه های حیات وحش است وجود دارد.

وی با بیان اینکه این منطقه ظرفیت ارتقا به یک زیستگاه حفاظت شده را دارد اظهار کرد: به همین دلیل است که در بیش از ۲۰ سال گذشته منطقه شکار ممنوع بوده است.

عبدوس همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص نگرانی برخی تجمع‌کنندگان از احتمال آلوده شدن منابع آبی روستاهای همجوار این واحد معدنی گفت: بدون انجام آزمایش به طور قطعی نمی‌توان چنین ادعایی را پذیرفت اما بدیهی است که هرگونه دستکاری در طبیعت بالادست  ، حوزه آبخیز را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

مدیرکل محیط‌زیست استان سمنان همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص فصل کوچ پرندگان مهاجر گفت: استان سمنان اگرچه در مسیر کوچ قرار دارد اما این پرندگان مهاجر به دلیل نبود زیستگاه آبی در استان توقف چندانی ندارند.

وی با بیان اینکه اقدامماتی از سوی این اداره کل هر ساله در همین ارتباط انجام می‌شود خاطرنشان کرد: یک سری بخش‌نامه‌ها در ارتباط با این کوچ سالیانه از سوی سازمان مرکزی انجام و در استان نیز اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا- منطقه شکار ممنوع خنار با وسعت بیش از ۳۶ هزار هکتار در شمال شهرستان سرخه و در دامنه های البرز به سرزمین باریجه معروف است.

کما و باریجه، اٌرس، زرشک، آویشن و سریش، اسپند، بومادران، گیاهان پیازی، تیره نعناعیان از گونه های گیاهی این منطقه هستند.

همچنین گونه های جانوری همچون گرگ، روباه، گربه وحشی، خوک وحشی، خرگوش، شغال، خرس قهوه ای، کل و بز، قوچ و میش و …در این منطقه شکار ممنوع زیست دارند. ضمناعمده پرندگان این منطقه را گنجشک سانان، کبک ، کبک دری، کبوتر صحرایی ، تیهو و پرندگان شکاری تشکیل می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *