با گذر از نگرش سنتی به فصل خودباوری رسیده ان

روتیتر:شهردار کلانشهر کرج اظهار داشت: روابط عمومی ها با گذر از نگرش سنتی و خروج از فضای روزمرگی، به فصل شکوفایی و خودباوری رسیده اند.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر ،علی ترکاشوند که لحظاتی قبل در بیست و دومین نشست کمیته ارتباطات و روابط عمومی کلانشهرهای کشور در سالن شهدای شهرداری سخن می گفت، ضمن عرض خیر مقدم به فعالان حوزه ارتباطات و اطلاع رسانی شهری که از اقصی نقاط ایران اسلامی به مدت دو روز مهمان ایران کوچک شده اند، سخن را اینگونه آغاز کرد؛ «با درود و سلام به روان پاک همه انبیاء، اولیاء، شهداء، صدیقان و صالحین و درود بی پایان و بیکران به روان پاک و روح پرفتوح حضرت امام (ره) و سلام به محضر رهبر معظم انقلاب و آرزوی توفیقات روزافزون برای همه خدمتگزاران ایران اسلامی.»
وی همچنین خطاب به حضار بیان داشت: همچنین عرض سلام و ادب و خوشامدگویی دارم محضر شما عزیزان و بزرگواران، مدیران محترم روابط عمومی و بین الملل شهرداری کلانشهرهای کشور که با قبول دعوت شهرداری کرج، برای شرکت در بیست و دومین نشست کمیته ارتباطات و روابط عمومی کلانشهرهای کشور مهمان ایران کوچک شده اید و با قدم های با صفای خویش، برای ما مهربانی را به سوغات آورده اید.
کلیددار مرکز استان با تاکید بر اینکه امیدوارم دستاوردهای این نشست ملی در ارتقای جایگاه و ساختار روابط عمومی ها در نظام مدیریت شهری کشور نقش بسزایی داشته باشد، گفت: امید است بتوانید همانطور که اندیشمندان و کارشناسان اهل فن شما را پل ارتباطی بین مردم و مسئولان دانسته اند، با گام های استوار و استعانت به درگاه حق تعالی و توسل به انبیای الهی و در هم آمیختن روح متعالی تخصص و تعهد، اطلاع رسانی به سبک ایرانی و اسلامی را در معرض نمایش قرار دهید و به جایگاه شایسته خویش دست یابید، ان شاء الله.
دکتر ترکاشوند خاطر نشان کرد: قبل از آغاز سخن اشاره به دو نکته ضروری می نماید؛ اول آنکه بنده به نمایندگی از خانواده مدیریت شهری اهانت نشریه فرانسوی به ساحت پیامبر نور و رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) را به شدت محکوم می نمایم و از اینکه آزادی بیان در غرب به بهانه ای برای اهانت به آزاده ترین انسان روی کره زمین تبدیل شده، ابراز تاسف می کنم و باور دارم که روزی تبعاتِ این اقدامات شنیع و ضد انسانی دامن رژیم صهیونیستی و دیگر حامیان غربی اهانت به مقدسات دینی مسلمانان را خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: و نکته دوم اینکه امروز ۲۹ بهمن ماه مصادف با قیام تاریخی مردم تبریز در چهلم فاجعه ۱۹ دی قم است. در روز نوزدهم دی سال ۱۳۵۶، قیام مردم قم در اعتراض به چاپ مقاله اهانت آمیز با امضای مستعار احمدی رشیدی مطلق در روزنامه اطلاعات، توسط عوامل رژیم پهلوی به خاک و خون کشیده شد و در چهلم این فاجعه، مردم نقاط مختلف ایران خود را آماده برگزاری مراسم کردند. در شهر تبریز نیز قرار بود مردم در مسجد میرزا آقایوسف مجتهد تجمع کنند که با ورود نیروهای امنیتی و برانگیختن خشم مردم، به تدریج راهپیمایی گستردهای شکل میگیرد و عده ای از هم وطنان به درجه رفیع شهادت نایل می آیند.
شهردار کلانشهر کرج اذعان داشت: جا دارد در آغازین روزهای سی و هفتمین بهار انقلاب اسلامی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر و امام شهداء، برای علو درجات تمام آزادگانی که با تقدیم خون سرخ خویش، تداوم نهضت جهانی امام خمینی (ره) را میسر ساختند، دست به آستان حضرت دوست بلند کنیم و توفیقاتِ روز افزون همه خدمتگزاران صدیق نظام جمهوری اسلامی و همچنین طول عمر با عزت و برکت رهبر معظم انقلاب اسلامی را خواستار شویم.
وی در ادامه با اذعان بر اینکه امروزه روابط عمومی با گذر از دوران سنتی و رسیدن به فصل جدیدی از شکوفایی، وضعیت متفاوت و ایده آلی را پشت سر می گذارد، بیان داشت: اصطلاح روابـط عمومی به مفهوم کنونی نخستین بـار در سال۱۸۹۷ در سالنامه یـک مؤسسه راه آهن آمریکا مطرح شد و فعالیت آن بـه شکل کنونی از زمانی آغاز شد که مؤسسه های اقتصادی و دولتها افکار عمومی را در سرنوشـت خود مؤثر دانسته و دریافتند که فقط از طریق روابط عمومی است که می توان اذهان عمومی را مجذوب کرده و به فعالیت خود رونق بخشند.
به گفته این مقام مسئول، شیوه نـوین روابط عمومی در ایـران نیز با ملی شدن صنعت نفت هـمزمان است، سپـس وزارتخــانه ها و سازمانـهای زیادی به منظور نشر اخـبار و ارائه عملـکرد انجـام شده و ارتباط مردمـی و تسلط بر افکار عمومی و ایجاد ارتباط با رسانه های همگانی نیاز خود را در این زمینه احساس کرده و روابط عمومی را به شکل نخستین آن آغاز کردند.
دکتر ترکاشوند یادآور شد: هم اکنون روابط عمومی بویژه در رشتـه هایی مانند علوم اجتماعی و مدیریـت منابع انسانی، مقام والایی کسب نموده و بـه عنوان یکی از شعب تخصصی علوم اجتماعی در دانشگاهها تدریس می شود. هرچند روابط عمومی پیشینه ای به اندازه کل تاریخ دارد اما ابزارهایی که در این جهت مورد استفاده قرارگرفته شاهد تغییر و تحولاتی عمیق بوده است؛ بخصوص بعد از جنگ جهانی اول تـوجه خاصی به روابط عمومی علمی شد و در سالهای بـعد از جنگ دوم جهانی به این اهمیت افزوده شد.
شهردار مرکز استان عنوان کرد: در سطح شهرداری کلانشهرهای کشور نیز راه اندازی کمیته ارتباطات و روابط عمومی که اکنون بیست و دومین نشستِ آن به میزبانی شهرداری کرج برگزار می شود، اقدامی نو و قابل تحسین به شمار می رود که فرصت بازخوانی نقاط ضعف و قوت در بدنه روابط عمومی ها را مهیا می کند و قطعا از طریق پیگیری ویژه برای تحقق مصوبات این نشست ها، می توان به تبدیل تهدیدها به فرصت ها امیدوارتر بود.
کلیددار شهر کرج بیان داشت: بررسی ساختار روابط عمومی ها و مطالعه ارتقای آن در شهرداری کلانشهرها به مرکز ارتباطات، بررسی مجاری و راهکارهای ایجاد «ارتباطات شهروندی» به منظور تعمیق ارتباطات شهرداریها با مردم و بررسی موانع و راهکارهای حضور شهرداری کلانشهرهای کشور در رسانه ملی به عنوان محورهای سه گانه این نشست از پتانسیل های بالایی برای مطالعه و انجام فعالیت های پژوهشی برخوردار هستند و قطعا مسئولان ارشد کشور نیز باید توجه مثبتی نسبت به رفع دغدغه های شما عزیزان داشته باشند.
به باور وی، یقینا با ارتقای جایگاه روابط عمومی ها به مرکز ارتباطات، بستر لازم برای رشد کمی و کیفی فعالیت های این واحد و برقراری ارتباط بیشتر و بهتر با شهروندان مهیا می شود و با تعریف ماموریت های جدید، فصلی نو از نظام اطلاع رسانی شهری رقم می خورد که ثمره آن چیزی جز اعتلای خدمت رسانی و تقویت مشارکت همگانی نخواهد بود.
همچنین تقویت ارتباطات شهروندی مدیریت شهری به عنوان یکی از نقاط ضعف شهرداریها که در شرایط کنونی رخ نمایی می کند، می تواند مردم را برای اداره کارآمدتر شهرها به صحنه مشارکت بکشاند و زمینه رفع بسیاری از مشکلات و نارسایی های موجود را مهیا کند.
ترکاشوند ادامه داد: در بحث ارتباط شهرداریها با رسانه ملی نیز باید به سمتی حرکت کنیم که ضمن احترام به صدا و سیما برای بیان واقعیت ها و پیگیری مشکلات و مطالبات شهروندان، بتوانیم از ظرفیت های عظیم رسانه ملی برای انتقال عملکردها به جامعه و امیدوارتر کردن مردم بهره مند شویم.
شهردار کلانشهر کرج گفت: در پایان برای تمامی عزیزان و بزرگواران توفیق در خدمت به مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را از درگاه باری تعالی استعانت دارم.