عقب‌ماندگی فاحش مهمترین طرح آبی ایران / کُندی عجیب در برخورد با چاههای غیرمجاز

0
2691306

روتیتر:احیا و تعادل‌بخشی منابع زیرزمینی آب کشور که به‌عنوان مهمترین طرح آبی ایران در حال اجرا است، در یکی از مهمترین بخش‌ها که جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز است، با کُندی عجیب در اجرا مواجه است.

 

به گزارش روتیتر: با پیگیری‌های وزارت نیرو در سال ۱۳۸۴ طرح تعادل‌بخشی آبهای زیرزمینی کشور تعریف و دارای ردیف اعتباری شد؛ اما اعتبار مذکور از سال ۱۳۸۵ تا سال ۱۳۹۳ بدون انطباق با شرایط تورمی و نیز بسترسازی انجام‌شده، از رشد لازم برخوردار نشد و حتی سیر نزولی به خود گرفت به‌طوری که تقریباً تمام پروژه‌های طرح تعادل‌بخشی آبهای زیرزمینی کشور در سال ۱۳۹۳ متوقف و یا بسیار کند شده است.

روند نزولی تخصیص اعتبار به طرحهای تعادل‌بخشی پیامدهای ناشی از افت و کسری مخزن را تشدید کرد؛ ازاین‌رو، وزارت نیرو مجدداً طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی کشور را در پانزدهمین جلسه شورای عالی آب ارائه داد و این طرح با هدف کنترل کسری مخزن در برنامه‌ای ۲۰ساله و کنترل کسری متوسط سالانه ۵٫۸ میلیارد مترمکعب آبخوانهای کشور در دوره ۶ساله (سال آخر برنامه پنجم و ۵ساله برنامه ششم) به‌تصویب رسید.

از سال ۱۳۹۴ که شاهد آغاز فرآیند اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی کشور بودیم، این طرح طبق برنامه پیش نرفته و با کندی مواجه است. در خصوص یکی از بخش‌های مهم تحقق این برنامه که مسدودسازی چاههای غیرمجاز است، جواد میبدی مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو اظهار داشت: “از ابتدای اجرای طرح احیا در سال ۱۳۹۴ تا نیمه اول سال جاری، در مجموع ۴۴ هزار و ۵۷۲ حلقه چاه غیرمجاز با حجمی معادل ۲ میلیارد و ۲۵۷ میلیون مترمکعب مسدود شده است”.

بیشتر بخوانید:

حفر ۱۰هزار چاه غیرمجاز برای “استخر” و “کارواش” تهرانی‌ها

بیشتر بخوانید

طبق آخرین بررسی‌ها و آمار اعلام‌شده از سوی مسئولان، هم‌اکنون حداقل ۳۵۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در نقاط مختلف کشور در حال برداشت آب از منابع زیرزمینی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *