مدیریت جهادی ترکاشوند؛تحول همه جانبه در کرج/شهردار پای قول هایش ایستاد

روتیتر:شهر کرج یکسال را با مدیریت علی ترکاشوند به عنوان شهردار “کلانشهر کرج” سپری کرد. در این دوره این شهر که به تعبیری ایران کوچک خوانده می شود، شاهد بروز تحولات متعددی در عرصه های مختلف شهری اعم از عمرانی، خدماتی و زیرساختی بوده است.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر ،هویت بخشی به زندگی مردم مهمترین رسالت مجموعه ای به نام شهرداری است. در جوامع امروزی سازمان و نظام مدیریت مانند بسیاری از ساختارها نیازمند تغییر و بازسازی و در دوره هایی نیز محتاج به بازآفرینی است تا با نیازها و مقتضیات دائماً متغیر زمان و جامعه هم خوان و هماهنگ و کارآمدی آن حفظ شود.
بی شک بدل شدن شهرداری به الگویی که بیانگر خواست و اراده مردم است موجب می شود تا نهضتی اصلاحی، فراگیر و ریشه داری برای تحول ساختار های شهری ایجاد گردد. در این گذر مدیریت شهری کرج معتقد است گام نخست برای اصلاحات عمیق و ساختاری و یافتن و ساختن الگویی مناسب، مرحله ای بس دشوار است، با این حال مجموعه مدیریت شهری کرج به یافتن راهی که این مسیر را هموار کند؛ اصرار دارد و نتیجه این تفکر و اصرار نیز تحول، انتفاع و پویایی شهری طی یکسال گذشته بوده است.
این مجموعه مدیریتی همچنین به ضرورت دستیابی به توسعه به عنوان یک هدف مهم معتقد بوده و در راستای دستیابی به آن سیاست گذاری های متعددی انجام داده، تمرکز بر اهداف، مسئول قرار دادن مدیران و کارکنان به منظور دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، اتخاذ رویکرد مبتنی بر عقلانیت و انجام امور به نفع مردم، اجرای سیاست های موثر برای فرهنگسازی، ارتقاء شاخصهای اقتصادی، عمرانی، زیرساختی، مدیریتی با هدف افزایش میزان اثربخشی عملکرد شهرداری و جلب حداکثری رضایتمندی مردم از اقدامات یکسال اخیر شهرداری کرج بوده که نقش موثری در عرضه خدمات خرد و کلان به شهر و شهروندان داشته است.
بهره گیری از اعتبار و منابع تخصصی گزینه ای دیگر است که در کنار نفوذ اندیشه و تدبیر مدیریتی امور شهر را به سمتی مطلوب و منطقی هدایت می کند.
– فراهم آوردن بسترهای اجتماعی به منظور افزایش مشارکت مردمی در امور شهری
– لحاظ کردن موضوع اقتصاد مقاوتی در طراحی، تدوین و اجرای پروژه های شهری
– جاری کردن سیستم مدیریت دانش
– فعال کردن سیستم اتوماسیون اداری
– ساماندهی سیستم های عملیاتی از جمله سیستم حمل و نقل، سیستم جامع خدمات شهری، عمرانی
لحاظ کردن موضوع ” اقتصاد مقاومتی” در سر فصل برنامه های مدیریت شهری
با شدت یافتن تحریمهای یک جانبه غرب علیه ایران واژه جدید ” اقتصاد مقاومتی” به ادبیات اقتصادی کشور اضافه و به فراخور حال و روز اقتصاد کشورمان مورد بحث قرار گرفته است. شهرداری کرج نیز به دنبال بروز این جریان اقتصادی و به منظور اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری، مولفه های اقتصاد مقاومتی را در همه سیاست ها و برنامه های کاری خود لحاظ کرد که به دنبال انجام آن نتایج ارزنده ای که به نفع شهر و شهروندان کرج بود، حاصل شد.
به دنبال اجرای این مهم با تدبیر اعضای شورای شهر کرج طی تصویت مصوبه ای، شهرداری کرج مجاز به دریافت تسهیلات از این بانک به منظور اجرای طرح ها و پروژه های شهری شد. با اخذ این میزان تسهیلات، پروژه های مختلفی در عرصه های عمرانی، زیرساختی و ترافیکی در سطح شهر به مرحله اجرا رسید.
می توان گفت، این نهاد مردمی خدمت رسان از اقتصاد مقاومتی به عنوان عاملی برای خروج شهرداری از بن بست و رکود درآمدی بهره می برد.
تمرکز بر توسعه زیرساختهای شهری/ بهره برداری از ۵ تقاطع غیر همسطح
اغلب کشورهای در حال توسعه که ایران نیز شامل این کشورها می شود، بر این باورند که باید عمده ای از منابع خود را به تحقق یافتن برنامه های توسعه ای و اجرای طرح های عمرانی اختصاص دهند. در کرج نیز شهرداری و شورا با قبول این اعتقاد و باور ضمن تلاش برای ارتقاء توانمندی های مدیریتی و بهره گیری از همه ظرفیت های سازمانی، بر انجام اموری که توسعه زیرساخت ها را در شهر ممکن می سازد، تمرکز کردند.
مدیریت تحول با تکریم ارباب رجوع محقق شد
یکی از هدف های تحول اداری، ارتقاء و حفظ کرامت مردم در نظام اداری می باشد. ساز و کارهای لازم در ارائه خدمات مطلوب و مناسب و موثر به مردم تحت عنوان طرح تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع در نظام اداری، دارای اهمیت ویژه ای است که شهرداری کرج به جد پیگیر تحقق همه جانبه آن است. اطلاع رسانی مناسب به مراجعان درباره نحوه خدمت رسانی، راه اندازی سیستم تلفن گویا همچنین راه اندازی سیستم اتوماسیون اداری و… از جمله اقداماتی است که در راستای اجرای طرح تکریم ارباب رجوع در شهرداری کرج صورت گرفته است.
شهرداری کرج اعتقاد دارد مدیریت تحول با تکریم ارباب رجوع محقق می شود، بر این اساس این مجموعه مدیریتی به منظور نیل به نظام مطلوب، صحیح و کارآمد در جهت تسریع در حل مسائل، تسهیل در اجرای برنامه های توسعه شهری و ارائه خدمات مورد نیاز به مردم با کیفیت مطلوب، همواره بر تکریم ارباب رجوع اصرار دارد زیرا قائل به این است در صورتی شهرداری می تواند در راستای پویایی و تحول گام بردارد که به نیازهای مردم نگاه ویژه ای داشته باشد و در جهت رفع آن تلاش کند.
احداث بزرگترین پارک شهری در کشور با مرکزیت کرج از برنامه های مهم شهرداری این کلانشهر است که در راستای اجرای طرح احیاء “باغ سیب مهرشهر” اجرایی می شود. احیای این باغ به عنوان مهمترین خواست و توقع شهروندان به دنبال توافقات انجام شده بین دو مجموعه مدیریت شهری کرج و بنیاد مستضعفان در دستور کار شهرداری قرار گرفته است.
برنامه ریزی برای تکمیل پروژه نیمه تمام متروی کرج
در این دوره از فعالیت شهرداری کرج که همزمان با آغاز به کار شورای چهارم بود به طور جدی برای تکمیل پروژه نیمه تمام مترو کرج از سوی این نهادهای مردمی برنامه ریزی شد. در این راستا مجوز انتشار اوراق مشارکت تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان، انعقاد قرارداد دریافت فاینانس از شرکت چینی سیتیک به ارزش هزار میلیارد تومان، تزریق ۱۰۰ میلیارد تومان نقدینگی از سوی مدیریت شهری و اختصاص رقمی از منابع مالی دولتی در کنار یکدیگر اعتبار لازم را برای تکمیل بخش هایی از پروژه متروی کرج فراهم آورد. بر این اساس شهر کرج در انتظار راه اندازی بخشی از خط ۲ قطار شهری تا سال آینده است.
شهر به عنوان پدیده ای پیچیده و پویاست که در گذر زمان همواره دچار تحولاتی کالبدی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی و فرهنگی می شود، این مجموعه پیچیده همواره با توجه به نیاز جامعه، برنامه ریزی خاصی را طلب می کند. طرح استراتژی توسعه شهری، رویکردی راهبردی برای برنامه ریزی شهری است که هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان و به خصوص کشورهای در حال توسعه با استقبال مواجه شده، شهرداری و شورای شهر کرج به دنبال اهمیت یافتن این موضوع به تدوین “سند چشم انداز ۲۰ ساله کرج” به منظور دستیابی به توسعه شهری نشستند.
سند چشم انداز از سلیقه محوری در انجام کارها جلوگیری می کند و ضمن مطالعه دقیق فرصت ها و تهدیدهای پیش رو به ترسیم اولویت های کاری می پردازد و دانش و بینش لازم و نیز مسیر صحیح توسعه پایدار و داشتن اقتصاد سالم شهری را پیش روی دست اندرکاران امر قرار می دهد.
این سند راهبردی متناسب با مقتضیات فرهنگی و متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلابی، تاکید بر مردم سالاری و حفظ و کرامت حقوق شهروندی همچنین تکیه بر رشد فرهنگ، آموزش و پژوهش و ارتقای سرانه های رفاهی و خدماتی تهیه و تدوین می شود ضمن آنکه در انشای آن باید شاخص های کمی اعم از نرخ سرمایه گذاری، سرانه درآمد، تولید ناخالص ملی و نرخ اشتغال و تورم مد نظر قرار گیرد.
به طور کلی باید گفت، محور فعالیتهای یکسال گذشته شهرداری کرج با مدیریت علی ترکاشوند، ارتقای سطح کمی و کیفی امکانات حوزه شهری، ایجاد زیرساختهای شهری بوده است. این رویکرد موجب شد تا عملاً پروژههای کلان و عظیم در شهر نهادینه و بسترسازی شود به تبع این مهم با بهره برداری از پروژههای نیمه تمام و همچنین ساخت و بهرهبرداری از پروژههای کلان عمرانی یک تحول عظیم عمرانی در شهر ایجاد شد، در این میان علاوه بر تامین نیازمندی های اولیه خدمات رسانی همچون توزیع آسفالت به مطالبات شهروندان در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، رفاهی، ورزشی نیز پاسخ داده شد.