“تورمالین”؛ سنگ هزار رُخ

0
2007302

روتیتر:هر سرزمینی برای خود، شناسنامه‌ای دارد که با آن می‌تواند خود را به همگان معرفی نماید، این شناسنامه شامل موضوعات مختلفی است که از جمله‌ آن می‌توان به موقعیت جغرافیایی، گویش، نوع پوشش، منابع و معادن، نوع طبخ، گیاهان، تاریخ شفاهی، اسطوره‌ها، آثار باستانی و… اشاره کرد.

به گزارش روتیتر : در خراسان شناسه‌های گوناگونی برای معرفی مناطق مختلف آن به گردشگران و سیاحت‌گران  وجود دارد که با معرفی درست و کارآمد به مردم تا حدودی می‌توان اقتصاد بیمار کشور را سامان بخشید و همچنین این معرفی می‌تواند در جذب گردشگران بسیار مفید واقع شود.

یکی از شناسه‌های معرفی منطقه‌ خراسان‌، سنگ‌های موجود در این سرزمین هستند، که قابلیت فراوانِ در جذب گردشگر و درآمدزایی را دارند؛ در این گزارش سعی شده‌است که به معرفی یکی از این  سنگ‌ها پرداخته‌شود.

تورمالین در لغت به معنی سنگ ترکیبی است؛  این سنگ در طیف‌های رنگی مختلفی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به رنگ‌های سیاه، سبز، صورتی و حتی به صورت بی‌رنگ، قرمز آلبالویی، زرد قناری، سبز نعنایی و جنگلی، آبی دریایی، بنفش، صورتی آدامس بادکنکی، هلویی و نارنجی نیز اشاره کرد.

برای رنگ‌های گوناگون سنگ تورمالین خواص فراوانی یاد کرده‌اند که از جمله‌ی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:  تورمالین سبز به درمان مسمومیت‌های خونی، بیماری‌های عفونی، کم‌خونی کمک می‌کند، اعصاب را آرام و قدرت تمرکز را زیاد خواهد کرد، به گفته‌ی محققان این سنگ، روی سلول‌های سرطانی  در مراحل اولیه‌ تاثیر مثبت داشته و همچنین سنگ تورمالین سیاه گردش خون را فعال و قلب را تقویت می‌کند و حس بویایی را قوی‌تر می‌کند.

در خصوص خواص این سنگ ذکر شده است که این سنگ ریه‌ها، غده تیروئید و سیستم ایمنی بدن را نیرو می‌بخشد، تورمالین صورتی سرگیجه را درمان و همچنین حافظه و قلب را نیرومند می‌کند این سنگ بیماری‌های مربوط به ناخن و اعصاب را نیز درمان می‌کند.

در سنگ تورمالین خواص غیر فیزیکی نیز وجود دارد که بر همین اساس از این سنگ در مکاتب شرقی به عنوان سنگ دوستی، پول و کار استفاده می‌شود.

در استان خراسان و شهر مشهد تراش و فروش این سنگ نیز از رونق خاصی برخوردار است و وجود این سنگ یکی از مولفه‌های مهم در انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی گوهرسنگ‌ها در سال ۲۰۱۷ به شمار می‌رود. حوزه گوهرسنگ‌ها تا حدود زیادی می‌تواند در جذب گردشگر و افزایش درآمد از گردشگران موثر باشد و این موضوع لزوم توجه بیش از پیش به این حوزه را یادآور می‌شود.

این سنگ تنها نمونه‌ای از هزاران شناسه‌ای است که در خراسان وجود دارد که نیاز دارد به طرز درست و شایسته‌ای معرفی و به مردم شناسانده شود، تا بتوان از راه جذب گردشگر، ایجاد اشتغال و درآمدزایی را برای مردم این استان به ارمغان آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *