
روتیتر: عضو شورای اسلامی شهر کرج می گوید که رسیدن به توسعه و رشد متوازن به سادگی به دست نمی آید.
غدیر مهدوی که به تازگی پس از ارایه سخنرانی در کنفرانس ریاضیات، بیمه و اقتصاد در دانشگاه نیوسازوولز سیدنی استرالیا به کشور بازگشته است، وقتی با این پرسش روبرو شد که کشورمان چند سال دیگر می تواند چیزی شبیه به استرالیا باشد، چنین پاسخ داد؛ “تمام کشورهای توسعه یافته یک بازه زمانی سی چهل ساله را با تلاش و جدیتِ صادقانه برای چشیدن طعم توسعه طی کرده اند. به نظرم ایران هم می تواند مثل استرالیا توسعه یافته باشد، اما تصور می کنم این مسیر برای ما قدری طولانی تر خواهد بود، شاید ۵۰ سال، شاید هم بیشتر. البته این بازه به میزان تلاش بستگی دارد.”
توسعه با کار و تلاش صادقانه بدست می آید
عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به این که پیشرفت درآمد می خواهد و درآمد رشد اقتصادی، عنوان کرد: توسعه به سادگی به دست نمی آید، بلکه کار و تلاش و جدیت صادقانه همه را می طلبد. همه ی کشورهایی که امروز توسعه یافته هستند چند دهه یِ سخت را گذرانده اند، سال هایی که فقط کار کرده اند و تولید داشته اند، سال هایی که کمتر مصرف و بیشتر سرمایهگذاری داشتند.
استاد نمونه دانشگاه علامه طباطبایی، ادامه داد: البته کشورهایی که علاقه دارند طعم شیرین توسعه را بچشند در کنار کار و تولید باید بسیاری از مولفه های انسانی – اجتماعی را نیز رعایت کنند، مولفه های مثل صداقت، قانون گرایی، انجام کار گروهی، شایسته سالاری، برخوردار بودن از نگرش علمی و احترام به حقوق دیگران.
فوق دکتری اقتصاد از دانشگاه کیوتو ژاپن به شرایط اقتصادی کشور نیز پرداخت و با اشاره به بالا رفتن نرخ ارز در ماه های اخیر، گفت: سال ۶۰ قیمت دلار ۱۰ تومان بود و سال ۹۷ به حدود ۱۰ هزار تومان رسیده که رشدی هزار برابری را نشان می دهد، اما در همین بازه، نقدینگی سه هزار برابر شده است.
مهدوی یادآور شد: این نرخ های رشد متفاوتِ نقدینگی و ارز به ما می گوید اگر رشد اقتصادی بالایی نداشته باشیم و یا نتوانیم دلار به اندازه کافی به بازار تزریق کنیم، پتانسیل افزایش قیمت هنوز وجود دارد. اعتقاد دارم اگر به اندازه کافی دلار تزریق نشده و تنش های سیاسی مهار نشود نرخ ارز بیش از پیش افزایش می یابد و به تورمِ افسار گسیخته دامن خواهد زد.
مدیران با کفایت باشند فرهنک نهادینه خواهد شد
عضو شورای اسلامی شهر کرج در ادامه به مسائل شهری گریزی زد و گفت: اگر مدیران با کفایت و لایق باشند و برکارها اشراف داشته و با تعهد و مسئولیت پذیری وظایف خود را انجام دهند، فرهنگِ صحیح نیز نهادینه خواهد شد.
وی تاکید کرد: عدم رعایت قوانین و نازیبایی چهره شهر بیش از هرچیز به دلیل بی کفایتی مدیران است.
مهدوی با ذکر مثالی در خصوص وجود زباله در کوچه ها و خیابان ها، گفت: در استرالیا به فاصله بسیار کم سطل زباله وجود دارد اما در این جا برای پیدا کردن سطل زباله باید وقت زیادی را سپری کرد، بعد هم می گوییم این مردم هستند که فرهنگ ندارند!
کار مثبت و با اهمیتی در شورای پنجم انجام نشده است
وی عنوان کرد: متاسفانه برخی از طرح هایی که در شورا به تصویب رسید توسط شهرداری اجرا نشده. مثلا طرح ایجاد آرامش و نظم در عبور مرور شهری و یا خط کشی و ترمیم آسفالت خیابان های اصلی شهر و حذف و اصلاح سرعت گیرهای غیر استاندارد. به شخصه اگر تصمیم گیر بودم “پروژه همت” را که می تواند به توسعه شهر کمک کند و یا درآمد پایدار برای شهر ایجاد کند را در اسرع وقت به سرانجام می رساندم.
مهدوی خاطر نشان کرد: موضوع دیگری که می توانست جدی تر به آن نگاه کرد راه اندازی سیستم حمل و نقل “ترم” بود، به نظرم اجرای این طرح هم شهر را زیباتر می کند و هم هزینه های معقول تری دارد.
به مردم حق می دهم به لیست امید اعتراض کنند
این اقتصاددان گفت: مردم از لیست امید انتظارِ تغییر داشتند اما با گذشت یازده ماه از شورای پنجم علاوه بر این که تغییری ندیده اند، بیشتر شاهد کش مکش ها هستند تا کار برای شهر. مردم رفاه و آسایش می خواهند و به هیچ وجه اتلاف وقت را نمی پذیرند.
مهدوی یادآور شد: امیدوارم با تشکیل هیات رییسه جدید شاهد تغییرات مثبت در عملکرد شورای پنجم باشیم.
این عضو شورا تاکید کرد: وضعیت شهر اصلا خوشحال کننده نیست و باید امیدوار بود با مشخص شدن شهردار کرج و هییت رییسه جدیدِ شورا، تغییرات مثبت هر چه سریع تر آغاز شود.



