شورای استان البرز یک سال در کما و بن بست گروسی /بررسی عملکرد گروسی در شورای استان البرز/انتقاد چند عضو بلند پایه شوراها ؛رییسی که وقت ندارد شورایی که یخچال ندارد
روتیتر سید محمد میر حبیبی :شورای استان البرز طی یک سال گذشته و با ریاست گروسی در کما و بن بست عمل به وظایف خود به سر برده است به نحوی که یخ زدگی در عملکرد این شورای فرادست انتقاد اکثر شوراها و مدیران و دلسوزان را برانگیخته است و عده ای مغتقداند که این نوع عملکرد تابعی مستقیم از ریاست گروسی بر این شورا است .
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر ، دکتر گروسی رییس شورای اسلامی استان البرز به رغم گذشت یک سال از عمر ریاستش بر این شورا -که با قهر دیپلماتیک در روز انتخاب هیات رییسه در شهریور سال گذشته رخ داد – هنوز نه تنها نتوانسته یک مکان مستقل و حتی اجاره ای را برای شورای تحت ریاست خود مهیا کند بلکه نتوانسjه حداقل ملزومات اداری و رفاهی را برای مکانی که به صورت قرضی از شورای شهرستان کرج در اختیار دارد تهیه و مهیا کند.
گرچه در شوراهای اسلامی تصمیمات با نظر اکثریت به تصویب و اجرا می رسد اما بسیاری از وظایف از جمله تدوین برنامه ها و ایجاد زیر ساخت های اداری و اجرایی در شوراها ، دعوت از مهمانان ، ارایه راهکارهای موثر و منطبق با نیازهای استان ، حضور در مجامع و مراسمات مختلف به منظور بالا بردن قدرت چانه زنی شورای استان در روند توسعه جامعه استانی ، احضاءمشکلات و ارایه برنامه ها و زمینه های ارایه و تدوین راهکارهای حل آنها و ده ها وظیفه دیگر ، از مهمترین اختیارات و وظایف هر رییس شورایی به شمار می رود که می بایست جهت رشد و شکوفایی آنها راهکار یابی و سنجی کند.
شورای استان البرز اما که می بایست زمینه حل مشکلات سایر شوراهای زیر مجموعه اعم از شورای روستا ، شورای شهر ،شورای بخش و شورای شهرستان را فراهم آورد و با احصاء و مشکلات شوراهایی زیر مجموعه آنها جهت بررسی و انتقال به شورای عالی استان ها انتقال دهد ، اینک با ریاست یک ساله ناصر گروسی که دکتری خود را به دلیل عدم پذیرش در دانشگاه های داخل کشور مجبور شد در باکو سپری نماید ، در حال حاضر مستاجر شورای شهرستان کرج به شمار می رود و در مکانی که با هزینه شورای شهرستان تهیه شده است مستقر است .
افول شورای استان البرز از فرادست به زیر فرودست
گرچه شورای استان البرز بر اساس قانون از جایگاه صاحب رای ، رفیع و تاثیر گذاری در اکثر کمیته ها ، هیات ها و شوراهای استانی بر خوردار است اما عدم عمل شورای استان به وظایف خود مبنی بر بررسی و زیر ذره بین قرار دادن عملکرد دستکاه ها و نهاد های اجرایی و دولتی و احصاء و انتقال مشکلات شورای پایه های به شورای عالی استان ها که می بایست از سوی رییس شورای استان هماهنگ و زمینه سازی شود ، سبب شده است که جایگاه این شورای رفیع در البرز از یک شورای فرادست به فرودست ترین شورای ممکن تنزل یابد و قادر نباشد حتی درصدی از وظایف خود را جامعه عمل بپوشاند.
عضویت در هیات حل اختلاف استان ، عضویت در شورای برنامه ریزی استان ، عضویت در شورای ترافیک استان ، وظیفه بررسی کلیه مصوبات شورای شهر ، روستا ،بخش و شهرستان ها و انطباق آنها با مصالح شهروندان و منابع استان ، وظیفه بررسی عملکرد دستگاه های اجرایی و دولتی استان ،مظالبه گری از دستگاه ها و پیگیری درخواست ها و نیاز های شوراهای پایه ای از ابتدایی ترین وظایف شورای استان به شمار می رود.
که عمل به این وظایف مستلزم هدایت گری رییس شورای استان در پیشبرد امورات مربوطه است و این هدایت گری بی تردید نیاز به اختصاص وقتی موثر ، مستمر و مفید از سوی رییس شورای استان دارد .
رییس که وقت ندارد ، شورایی که یخچال ندارد
ناصر گروسی اما طی یک سال گذشته و تنها به دلیل اینکه تمام وقت خود را به ریاست دانشگاه هشیگرد اختصاص داده است هنوز نتوانسته حتی یک روز در هفته را به پیگیری امورات شورای استان البرز و عمل به وظایف ریاست خود اختصاص دهد و بیشتر در روزهای پنج شنبه و ساعات غیر اداری سعی کرده است که حضور کم رنگ خود را بپوشاند .
این نوع وقت گذاری و عملکرد ناصر گروسی برای ریاستش در شورای استان البرز سبب شده علاوه بر اینکه شورای استان البرز نتواند به رغم تلاش سایر اعضا به جایگاه واقعی خود دست یابد به نحوی که ناظران بیرونی معتقدند که این شورا با ریاست گروسی طی یک سال گذشته نه تنها خروجی موثر ، گره گشا و مثبتی نداشته بلکه در تهیه حداقل های مورد نیاز نا توان نشان دهد .
تهیه مکانی در خور شان جایگاه شورای استان ، اخذ امکانات و کمک های مالی ، تهیه ملزومات اداری حداقلی تنها بخشی از نیازهای اولیه این شورا است که در سایه ریاست گروسی هنوز محقق نشده است .
تعامل رییس برای اخذ امکانات بیرونی و حتی درونی برای شورای استان یکی از شروط اصلی و اساسی تامین نیازهای حداقلی شوراهای فرادست است که عدم تحقق آن تابعی از توانایی رییس شورای استان برای ایجاد تعامل با دستگاه های تاثیر گذار و توانمند نظیر شهرداری های و استانداری است.
گروسی اما بیش از آنکه به فکر بازیابی و نهادینه کردن جایگاه شورای استان باشد بیشتر به فکر توسعه دانشگاه پیام نور هشتگری است و حتی زمینه تاثیر گذاری سایر اعضا نیز در این فضا تا کنون محیا نشده است .
انتقاد چند عضو بلند پایه شوراها از عملکرد گروسی
در همین حال اما چند عضو بلند پایه شوراهای اسلامی فعال در استان با انتقاد از عملکرد ریاست گروسی بر شورای استان البرز معتقد هستند که وی این ضعف ها را در ریاستش بر شورای شهرستان نیز داشت اما رودربایستی با وی مانع از آن شد که بسیاری به نقد منصفانه بنشینند و همین امر سبب شد تا با انتخاب سوال برانگیز وی به عنوان رییس شورای استان البرز این نوع عملکرد که ماحصلش به بن بست رسیدن کارایی شورای استان البرز شده است ، در عالی تردین نهاد شورایی استان تداوم یابد.
این اعضا تاکید کرده اند که عدم تعامل رییس شورای استان البرز -البته تا ۱۲ شهریور – چه در این زمان و چه در زمانی که وی رییس شورای شهرستان کرج بود برای برخی از اعضای شوراها مشکلات زیر ساختی و جبران ناپذیری به وجود آید و وی قادر نباشد که با تعامل زمینه رفع این مشکلات را فراهم آورد.
شاید به گفته این افراد تغییر مواضه سیاسی گروسی تا مرز بی ثباتی سیاسی و حضور در ستاد های مختلف انتخاباتی یکی از دلایل مهم یخزدگی تعامل وی با لابی های تاثیر گذار و دستگاه های موثر در افزایش کارکرد شوراهای فرادستی باشد که وی ریاست آنا را تا کنون بر عهده داشته است.
لزوم تغییر ریاست شورای استان البرز تنها راه خروج از بن بست
در این شرایط تغییر ریاست شورای استان البرز با توجه به عملکرد یک ساله گروسی در این شورا بی تردید تنها راه حل خروج این شورا از بن بست فعلی است .چه بن بستی که در حال حاضر شورای استان در آن قرار گرفته است سبب شده تا سایر اعضا نیز قادر به شکوفایی توانمندی ها و نظرات و راهکار سنجی هایشان نباشند . به نحوی که نارضایتی از ریاست گروسی بر شورای استان البرز را می توان به سادگی از چهره سایر اعضای شورای استان البرز نیز در یافت