خط فقر از ۳٫۵ میلیون تومان هم بالاتر رفته /پرداخت بیمه بیکاری رو به افزایش است

روتیتر:عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سازمان تامین اجتماعی کشور گفت: سازمان تامین اجتماعی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته را تحت پوشش خود دارد که ماهانه حدود چهار هزار میلیارد تومان به این قشر پرداخت میکند؛ متاسفانه میزان بیمه بیکاری هم در حال نزدیک شدن به میزان مبلغی است که به بازنشتستگان پرداخت میشود.
به گزارش روتیتر: علی اصلانی در خصوص اینکه گفته شده برخی کارخانجات مدت زمان تعطیلی خط تولید در زمان قطع برق را از دستمزد کارگران کم میکنند؛ گفت: تاکنون چنین چیزی به ما نرسیده است اما به طور کلی قانون این را را پیشبینی نکرده و اگر رخ دهد قطعاً غیرقانونی است.
اصلانی در ادامه به وضعیت معیشتی کارگران در روزهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: قدرت خرید کارگران از اول پایین بود حال که این وضعیت ارز، طلا و رکود بازار هم پیش آمده وضعیت بدتر شده است.
وی افزود: اواخر اسفند سال گذشته که شورای عالی کار تصمیم به افزایش ۱۹ درصدی حقوق کارگران گرفت سکه ۹۵۰ هزار تومان بود و تمام لوازم موجود در سبد خانوار قیمت بسیار کمتری داشت اما الان شاهد افزایش زیادی در قیمت این کالاها هستیم.
رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز ادامه داد: این افزایش و مابهالتفاوت آن با حقوق کارگران، قدرت خرید را بسیار کاهش داده است.
اصلانی با بیان اینکه کاهش قدرت خرید کارگران به رکود بیشتر در جامعه دامن میزند گفت: از ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور حدود ۵۳ میلیون نفر را جامعه کارگری تشکیل میدهد به همین دلیل کاهش قدرت خرید این قشر نقش زیادی در رکود دارد.
وی تصریح کرد: در وضعیت کنونی یک کارگر شاید نتواند یک بار در ماه هم گوشت خریداری کند؛ بنابراین این فاصله خط فقر و تورم یک معضل بسیار بزرگ ایجاد کرده است؛ اگر فکری به حال این نشود رکود افزایش و تعدیل نیروهای کار و بیکاری بیشتر خواهد شد.
این عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار در خصوص خط فقر نیز اظهار کرد: پیش از آغاز سال ۹۷ خط فقر در شهرهای بزرگ ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شد؛ این در حالی است که کارگران یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دستمزد میگیرند؛ این فاصله را کارگر چگونه باید جبران کند؟
اصلانی افزود: با روند کنونی و گرانیهایی که طی چند ماه اخیر در گوشت، دارو، مواد غذایی و … رخ داده خط فقر بیشتر از رقمی است که پیش از آغاز امسال در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه از طرف دیگر این شرایط بر کارفرماها نیز فشار وارد کرده است گفت: کارخانجات به خاطر نوسانات بازار نمیتوانند با چکهای چند ماهه مواد اولیه تهیه کنند و باید نقدی کار کنند؛ اما از طرف دیگر در چنین شرایطی کالایی که تولید میشود باید با چک فروخته شود.
وی یکی از نمونههای این وضعیت را قطعهسازان خودرو عنوان و اعلام کرد: استان البرز با برخورداری از ۲۵۰ کارخانه قطعهسازی، بزرگترین مجموعه قطعهسازی در کشور را دارد.
وی با بیان اینکه این کارخانجات نیروهای بسیاری را به کار گرفتهاند؛ افزود: یکی از این شرکتها ۷۵۰ نیرو دارد همین شرکت مبلغ زیادی از دو خودروساز کشور طلب دارد که پرداخت نمیشود؛ به همین دلیل این شرکت قادر به پرداخت حقوق کارگران خود نیست؛ این وضعیت در باقی کارخانجات قطعهسازی نیز وجود دارد.
اصلانی با انتقاد از این وضعیت اعلام کرد: از طرفی هم خودروساز اعلام میکند که فروش خودرو در بازار متوقف شده اما وقتی به سایت فروش وارد میشویم نمیتوان برای خرید ثبت نام کرد.
این فعال کارگری ادامه داد: بسیاری از این قطعهسازیها تک محصولی هستند و در حال حاضر وضعیت خوبی ندارند و مجبور به تعدیل نیرو شدهاند.
وی ضمن ابراز نگرانی از افزایش بیمه بیکاری در کشور گفت: سازمان تامین اجتماعی ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بازنشسته را تحت پوشش خود دارد که ماهانه حدود چهار هزار میلیارد تومان به این قشر پرداخت میکند؛ متاسفانه هزینه بیمه بیکاری هم در حال نزدیک شدن به میزان مبلغی است که به بازنشتستگان پرداخت میشود.
اصلانی افزود: در این شرایط تامین اجتماعی هم وضعیت بسیار بدی است و دخل و خرج آن در حال به مشکل خوردن است؛ امیدواریم که چنین اتفاقی رخ ندهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بیمه بیکاری در سراسر کشور از ابتدای سال تاکنون رو به افزایش بوده است.