ارائه روشی نوین برای حذف گاز دیاکسید گوگرد از دودکشها در صنایع بزرگ

روتیتر: پژوهشگران دانشگاههای صنعتی امیرکبیر و تربیّت مدرس موفق به ارائه روشی کارآمد جهت حذف گاز خطرناک دیاکسید گوگرد از دودکشها در صنایع بزرگ شدند.
به گزارش روتیتر ، مسعود خانی کلهرودی دانشجوی کنونی مقطع دکترای دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از اجرای طرحی با عنوان «حذف آلاینده دی اکسید گوگرد از طریق تبدیل به آن به گوگرد طی واکنش کاتالیستی با گاز متان» خبر داد و گفت: هدف این طرح واکنش دیاکسید گوگرد با گاز متان در حضور کاتالیستهای مخصوص ساخته شده و تولید گوگرد خالص است که پس از چند سال تحقیقات مداوم با موفقیت انجام شد.
این محقق با بیان اینکه این تحقیق جهت توسعه فرآیندی مناسب به منظور حذف آلاینده دیاکسید گوگرد، برای نخستین بار در کشور انجام شده است، افزود: در این طرح آلاینده حذف میشود، پسماندی باقی نمیماند و محصول خالص گوگرد و آب با خلوص بسیار بالا تولید میشود.
مسعود خانی کلهرودی با تاکید بر اینکه فناوری کسب شده در این مطالعات در تمام فرآیندهایی که در خروجی دودکش خود دیاکسید گوگرد دارند قابل استفاده خواهد بود، بیان کرد: از جمله مهمترین این صنایع کارخانجات استخراج فلزات معدنی مانند صنایع مس، روی، سرب، پالایشگاههای نفت و گاز، نیروگاههای سوخت فسیلی، کارخانجات سیمان و واحدهای تولید گاز سنتز است.
وی استفاده از گاز متان به عنوان عامل کاهنده دی اکسید گوگرد که مناسب کشور ایران با منابع عظیم گاز طبیعی است، راندمان بالای ۹۹.۴ درصدی محصول گوگرد، تولید آب با خلوص بالا به دلیل راندمان بسیار بالا که مناسب کشور کم آب ایران است و طول عمر مناسب کاتالیست در برابر هزینه پایین ساخت آن را از دیگر ویژگیهای این طرح نام برد.
این محقق در پایان عنوان کرد: از این پروژه تاکنون دو پایاننامه کارشناسی ارشد و یک رساله دکترا استخراج شده و افزون بر کسب عنوان یکی از ۱۵ پروژه برتر توسط ستاد فناوری نانو در نمایشگاه بینالمللی نانوتکنولوژی مهرماه ۱۳۹۶، مقالات متعدّدی نیز در مجلات معتبر ISI و کنفرانسهای درون مرزی و برون مرزی به چاپ رسیده است.