ساخت قلب تپنده مصنوعی

روتیتر: محققان هاروارد موفق به ساخت قلب تپنده مصنوعی با استفاده از سلولهای بنیادی شدند.
به گزارش روتیتر : بدون شک قلب یک عضو مهم در بدن ما است اما مطالعه بر روی چگونگی واکنشهایش به بیماری و دارو دشوار است.
براساس گزارش «نیواطلس»، محققان هاروارد در حال حاضر یک مدل از بطن چپ انسان را تولید کردند که به طور خودبهخودی دارای ضربان است و این تولید قدم مهم و قابل توجهی در راستای طراحی کامل قلب برای آزمایشات دقیقتر درمانهای جدید است.
در روش معمول آزمایش داروها و درمانهای جدید و همچنین مدلسازی بیماریها بر روی حیوانات انجام میشود و مشکل آن این است که این نتایج همیشه بر روی انسانها جواب نمیدهد.
تیم هاروراد این مدل جدید را توسط سلولهای بنیادی قلب انسان بر روی یک داربستی از نانوفیبر طراحی کردند.
آنها در ابتدا فیبرها را از یک ترکیب پلیاستر قابل تجزیه زیستی و ژلاتین ساختند و به شکل مخروطی بر روی یک دستگاه گردآورنده که همه فیبرها را در جهتی مشابه چرخش آن تنظیم میکند، چرخاندند.
سپس تیم تحقیقاتی با این ساختار اساسی، سلولهای قلب زنده را که از سلولهای بنیادی القا شده رشد کرده بودند، نشان دادند.
به مدت ۳ تا ۵ روز این سلولها در دیوار نازکی از بافت در سراسر این داربست رشد کرده و در حالت طبیعی و پایدار دارای ضربان بودند.
محققان در آزمایش چگونگی واکنش این مدل به محرک، «ایزوپروترنول» (یک نوع محرک قلبی) را به آن تزریق و سپس این سلولها به سرعت شروع به تپیدن کردند که همانند یک حمله قلبی واقعی بود.
«مککوبین» نخستین نویسنده این تحقیق گفت: هدف بلندمدت این پروژه جایگزینی یا تکمیل مدلهای حیوانی با مدلهای انسانی است. در آینده سلولهای بنیادی بیمار میتواند برای ساخت مدلهای بافتی که سازگار با ویژگیهای اعضای بدن بیمار است جمعآوری شوند.