در سال گذشته ۵۸ درصد ازمراجعان به مراکز مشاوره منجر به مصالحه شد

روتیتر:انسانها همواره در طول تاریخ فراز و نشیب های بسیاری را طی کرده اند و روح و روان آدمی درگیر و دار مناسبت های مختلف دچار آلام گردیده است و به تبع آن رنج بیماری، عصیان و گاها عدم تعادل در مناسبات وی را درگیر مشکلات بسیاری کرده است و تاثیر آن در سطح روابط فردی و اجتماعی همواره مشهود بوده است تا جایی که متاثر از این امر ایجاد درگیری و بزه در برخی موارد فرد را دچار آسیب هایی جدی در این خصوص کرده است.
به گزارش روتیتر: خوشبختانه در سال های اخیر با ایجاد مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی در کشور توجه به این امر مورد تاکید قرار گرفته و افراد می توانند برای حل مشکلات و اختلافات در بخش های مختلف به این مراکز مراجعه و قبل از طرح دعوی در مراجع ذیصلاح نسبت به رفع و مشاوره اقدام کنند.
سرهنگ دوم یداله رنجبرپور ، رییس مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی استان البرز در نشستی که در دفتر هفته نامه شهروند البرز برگزار شد با بیان اینکه همان طور که جسم افراد دچار بیماری می شود روح و روان انسان ها نیز نیازمند به مراقبت و درمان است و خداوند همان طور که برای هر فرد خصوصیت اخلاقی و اثری منحصر به آن فرد ایجاد کرده روان آدمی نیز خاص آن فرد بوده و تجارب علم روانشناسان از اهمیت امر مشاوره بسیار گفته چرا که هر کسی فکری و شاخصه های فکری خود را دارد و خداوند نیز در قرآن به بحث مشاوره تاکید کرده و حتا سوره ای با نام شوری آورده که در آن به امر مشورت در امور می پردازد.
این مسوول گفت: مشورت سبب میشود فرد بتواند درست ترین راه را برگزیند و نزدیکترین راه به درست ترین شیوه برای رفع مشکل برگزیند.
رییس مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی استان البرز ادامه داد: معاونت اجتماعی در نیروی انتظامی پل ارتباطی بین مردم، پلیس و نهادهای دولتی در سطح جامعه است که ارتباطات تنگاتنگی با تمام مردم و نهایتا سازمان ها و نهادهای دولتی دارد.
یداله رنجبرپور اظهار کرد: این معاونت دارای چندین اداره از جمله اداره برآورد اجتماعی است که وضعیت اجتماعی از لحاظ ناهنجاری ها و سایر مسایل را رصد کرده و به صورت تحقیقاتی و در غالب پژوهشی و با ارایه آن به هیات رییسه تدابیر و تصمیم گیری های لازم در خصوص حل و رفع و نیز مدیریت معضلات انجام می پذیرد.
وی در این زمینه می افزاید: دومین اداره ، اداره مستند سازی است که دو مسوولیت دارد که به تمامی اقدامات پلیس در رابطه با موضوع ها و ماموریت ها ، فیلم و عکس و نیز گزارش تهیه می شود تا معضلات اجتماعی در بهرهبرداری برای سایر بخش های نیروی انتظامی مورد استفاده و توجه قرار گیرد.
سرهنگ دوم یداله رنجبرپور ادامه داد: اداره اطلاع رسانی نیز از جمله اداراتی است که در ارتباط مستقیم با رسانه ها و سایت های پلیسی است که هم اقدامات پلیس را در سطح جامعه و سلسله مراتب فرماندهی به جامعه منتقل می کند.
وی با بیان اینکه اداره مشارکت از دیگر ادارات این نهاد در این زمینه است تصریح کرد: رابطه تعاملی با ارگان ها و نهادها از جمله وظایف این اداره است که با ثمن ها و سازمان های مردم نهاد با نیروی انتظامی ارتباط برقرار کرده و با ایجاد تفاهم نامه همکاری در غالب همکاریهای دو سویه به فعالیت می پردازد.
این مسوول انجام آموزشهای همگانی با ارایه کارشناسان مجرب به مدارس، مساجد و دانشگاهها را از دیگر فعالیت ها در این زمینه برشمرده و تصریح کرد: نیاز به آموزش در مردم وسطوح جامعه امری است که در این نهاد بدان توجه ویژهای شده و کارشناسان زبده ای در این زمینه با ما همراهی میکنند.
وی امر آموزش را امری مهمیاد کرده و اظهار کرد: این امر حتا در بین روسای کلانتری که به صورت متمرکز و نیز رابطین اجتماعی در پاسگاه ها در خصوص تعاملات با مراجعین صورت میگیرد.
وی همچنین می افزاید: معتمدین محلی که جمع آنها با روسای کلانتری ها در ارتباطند نیز مشمول این فرآیند شده واز آموزش آنان نیز غافل نبوده ایم.
سرهنگ دوم یداله رنجبرپور گفت: مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی نیز در ادامه این فرآیند در سال های حدود ۷۱ تا ۷۹ فعالیت آن شروع به شکل گیری کرد و سرانجام در سال ۸۲ مرکز مشاوره و مددکاری اجتماعی البرز راهاندازی شد و با بهرهگیری از اساتید مجرب روانشناسی که غالبا دارای بالای علمی هستند با ما همکاری دارند خدمات خود را به مراجعان ارایه می دهد.
این مسوول همچنین افزود: این مرکز بدون دریافت مزد به مراجعان خدمات ارایه داده و محل آن در خیابان شهید بهشتی کرج قرار دارد.
وی عدم شناخت مردم به مواد مخدر از جمله آسیبهایی برشمرد که نیازمند آموزش بوده و اذعان کرد: متاسفانه شناخت مردم از این مواد سطحی است و خیلی از افرادی نیز که ممکن است با ما همکاری داشته باشند در این زمینه دارای اطلاعات کاملی نباشند که در این خصوص امر آموزش در سطوح مختلف مورد توجه قرار گرفته است و کارشناسان مواد مخدر ما با حضور در مدارس در تمامی مقاطع ،و برخی اماکن و حتا با آموزش و آشنا کردن افراد به صورت سنتی و بصری نسبت به روشنگری در این زمینه اقدام کرده و همواره امر آموزش را مهم تلقی کرده است.
رییس مرکز مشاوره و مددکاری اجتماعی البرز با بیان این که همکاریهایی در این زمینه با کمیته امداد امام خمینی ره ، بهزیستی، برخی دانشگاه ها داشته ایم ، می افزاید: بسیاری از مواد شبیه به برخی اقلام خوراکی است و تشخیص آن امری دشوار است که با انجام آموزش های لازم در این زمینه می توانیم از آسیب های بعدی جلوگیری به عمل آوریم.
سرهنگ دوم یداله رنجبرپور گفت: در سال گذشته بیش از ۸ هزار نفر مراجع به مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی استان البرز داشته ایم که در غالب جلسات رایگان و حتا ایجاد اتاقهای بازی برای فرزندان مراجعان و فراهم آوری مجلات ، نشریات روز برای همراهان مراجع تلاش کرده ایم فضای مناسبی در اختیار این مراجعان قرار دهیم که علاوه بر ایجاد آرامش در زمینه احترام و تکریم ارباب رجوع وظایف خود را به صورت کامل به انجام رسانیم.
وی یادآوری کرد: در سال ۹۶ توانستیم ۵ کلانتری در سطح استان با مشاوره داشته باشیم که با تدابیری که صورت گرفت توانستیم این تعداد مشاور را به ۱۳ کلانتری در سطح کرج و فردیس برسانیم که اغلب این مشاوران دارای مدارک کارشناسی ارشد به بالا هستند.
وی خبر داد: خوشبختانه در این زمینه ۵۸ درصد از مراجعان به مراکز مشاوره و مشاوران ما موضوع آنان منجر به مصالحه شد.
وی افزود: در مجموع استقبال خوبی از این موضوع در استان وجود داشت و بسیاری از روسای کلانتری ها به امر مشاوره اهتمام خاصی دارند.
رنجبر پور تصریح کرد: شهروندان برای دریافت مشاوره از این مراکز می توانند با شماره تلفن همراه ۰۲۶۲۱۸۷۳۶۲۴ الی ۵ و شماره تلفن ثابت ۲۱۸۷۳۶۲۴ برای دریافت نوبت مشاوره در ساعات تماس حاصل نمایند.
وی ادامه داد: مهمترین اولویت در این زمینه اختلافات خانوادگی منجر به ضرب و جرح است که در اسرع وقت رسیدگی می شود.
این مسوول تاکید کرد: در صورتی که نیاز بوده حتا مشاوران ما به منزل مراجعان برای انجام مشاوره حضور یافته و به انجام خدمات مشاوره ای پرداخته اند تا بتوانند مشکلات مردم را حل و فصل کنند.
رییس مرکز مشاوره و مددکاری معاونت اجتماعی استان البرز می افزاید: این مرکز حتا دوره های مختلفی را برای کارکنان کلانتری ها و نیروهای خود در جهت کریم ارباب رجوع و برخورد با مراجعان در غالب کلاس برگزار کرده و بخشنامه های نیز ارسال کرده است.
وی بیان کرد: متاسفانه شاید بتوان گفت که ۵۰ درصد از مراجعان به ما شاید به صورت ناراضی از کلانتری خارج شوند که بخش عمده ای از آنان را متشاکیان تشکیل می دهند.
این مسوول ضمن اشاره به اهمیت نقش دیگر نهادها در بحث امنیت گفت: شاید بتوان گفت که ۹۶ درصد از ارگان ها در بحث امنیت باید فعال و امنیت را ایجاد کنتد و نیروی انتظامی تنها وظیفه حفظ امنیت که ۴ درصد این شاخصه را تشکیل میدهد باید دخیل باشد که امیدوارم روزی فرا برسد که شاهد کم کاری در این زمینه نباشیم.
سرهنگ دوم یداله رنجبرپور در بخشی دیگر از این نشست با اشاره به فعالیتهای این نهاد در اهمیت و نقش نیروی انتظامی در سطح جامعه و کشور بیان کرد: قاطبه نیروی انتظامی بیشتر از خود مشکلات و غصه خود غصه مردم را میخورند و این امر را به وضوح در چهره وزندگی بسیاری از همکارانم مشاهده کرده ام و این مهم نشان می دهد که نیروی انتظامی خود را جزیی تفکیک ناپذیر از مردم و جامعه خود می داند و در لباس مقدس خود تنها خدمت به مردم را سرلوحه زندگی خود قرار دادهاند.
وی در ادامه با اشاره به مشکلاتی که وجود دارد گفت: مردم می توانند با شماره ۱۹۷ مشکلات مربوط به خود و حتا نیروی انتظامی را اطلاع دهند.
رنجبر پور تصریح کرد: طبق برآوردهای انجام شده در سال ۷۸ میزان رضایتمندی مردم از پلیس ۶۰ درصد بوده است که این آمار در سال ۹۶ به ۸۷ درصد ارتقا یافته است که نشان از افزایش رضایتمندی مردم از نیروی انتظامی است و باید اضافه کنم شاید بسیاری از نارضایتی های مردم از همکاران ما به دلیل فشار کاری و تعدد مراجعان به آنان باشد که ناشی از فشار کاری می باشد.
وی با اظهار این که عملکرد همکاران ما در نزد درگاه الهی است بیان کرد: همکاران ما تنها مزد خود را از درگاه الهی میخواهند و این اعتقاد را در تکبه تک همکارانم به وضوح مشاهده کرده ام که چگونه بی منت خود را وقف خدمت به مردم کردهاند.
وی در آخر با اشاره به آمار بسیار بالای رد رشوه توسط نیروهای این نهاد گفت: تعداد آمار بالای این مهم خود نشان دهنده پاکدستی و سلامت این قشر جان برکف است.