روز «شیراز»؛گرامیداشت شهری به قدمت تاریخ ایران

روتیتر:بنا به روایت اسناد تاریخی نام شیراز، از الواح گلی عیلامی متعلق به ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد در گوشه جنوب غربی این شهر یافت شد، گرفته شده است. در این الواح به شهری به نام تیرازیس اشاره شده که بر اثر گذر زمان به شیراز تغییر نام داده است. در تختجمشید در سال ۱۳۱۴ خورشیدی خشتی ایلامی پیدا شد که بر روی چند فقره از آنها به قلعهای بنام تیرازیس یا شیرازیس اشاره شده است. محل اولیه این شهر در محل قلعه ابونصر بوده است. شیراز در دوران بنیامیه به محل کنونی منتقل میشود و در دوران صفاریان آلبویه و زندیان پایتخت ایران بوده است. شیراز شهری تاریخی، فرهنگی و مذهبی با گذشته بسیار درخشان است که دارای مردمی مهربان، خونگرم و مهمان نواز و همواره در بحث علم و فرهنگ، ادب، شعر سرآمد بوده و شخصیتهای بزرگی دردامان این شهر رشد و پرورش یافته و به عرصه جهانی معرفی شدهاند. ۱۵ اردیبهشت ماه که روز میانی فصل بهار نیز محسوب میشود با تصویب شورای شهر شیراز و تایید مجلس شورای اسلامی به عنوان روز شیراز نامگذاری شده است.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر: محل اولیه این شهر در محل قلعه ابونصر بوده است، شیراز در دوران بنیامیه به محل کنونی منتقل میشود و در دوران صفاریان، آلبویه و زندیان پایتخت ایران بوده است.داشتههای فرهنگی، هنری و تاریخی این شهر دیرین در کنار طبیعت زیبای اردیبهشتی شیراز سبب شده که ۱۵ اردیبهشت را به نام این شهر نامگذاری کنند و هر ساله برنامههای متفاوتی از سوی شهرداری شیراز در هفته شیراز برگزار میشود.محمد فرخزاده، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز، در تشریح برنامههای هفته شیراز چنین میگوید: به مناسبت روز و هفته شیراز در محور حافظیه نمایشگاههای مختلف از جمله نمایشگاه هنرهای فاخر و از بین رفته نظیر هنر دلوچه برگزار میشود.
وی معتقد است که این هفته فرصت مناسبی برای معرفی فرهنگ اصیل شیراز است و به همین دلیل نمایشگاه ” از بلدیه تا شهرداری” در محور حافظیه سیر تاریخی شهر شیراز را از زمان قاجار تاکنون به نمایش میگذارد.
فرخزاده از برگزاری جشنواره میراث معنوی در این هفته خبر داد که به گفته وی در این هفته به آئینهای چاوشخوانی، صلواتخوانی و نمایش عروسک “جیجی بیجی” پرداخته میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری شیراز میگوید: رونمایی از ضریح امام حسین(ع) که به سبک خاص ساخته شده از دیگر برنامههایی است که در این هفته برگزار میشود.
برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه فرهنگ شیراز در اندیشکده فرهنگی در خیابان ۹ دی شیراز از دیگر برنامههایی است که فرخزاده به عنوان برنامهای هفته شیراز نام برد.برپایی کارگاه زنده گلابگیری در محور حافظیه و برپایی نمایشگاه عکس آثار تاریخی شیراز در برج میلاد تهران از برنامههایی است که در این هفته اجرا میشود و هدف از آن جذب گردشگر به شیراز است.
شیراز به واسطه فرهنگ دیرپا و پیشینهاش میتواند هر ساله با برپایی این مراسم و تداوم این مسیر خیلی زود از شهرهایی چون قونیه که تنها وجههای فرهنگی دارند، سبقت گیرد و با تکیه بر فرهنگ غنی مردمان خود به شهری آرمانی برای گردشگران فرهنگی تبدیل شود.