حضرت عباس(ع) با ماندن در مسیر ولایت فخر تاریخ شد

روتیتر: یکی از اساتید حوزه علمیه قم بر لزوم تبیین جایگاه حضرت عباس(ع) و الگوسازی از ایشان برای جوانان تأکید کرد و گفت: حضرت عباس(ع) با ماندن در مسیر ولایت فخر تاریخ شد.
به گزارش روتیتر: خانه علی(ع) امروز منتظر قدوم نوگلی است که قرارش ایستادن پشت برادر و خواهر است. امروز ام البنین دردی شیرین را به جان میخرد تا نام خودش را با هدیهای که خاندان اهل بیت(ع) تقدیم میکند در تاریخ شیعه ثبت کند.
فرشتگان در خانه امیرالمؤمنان(ع) در رفت و آمد هستند. قطعاً قلب زهرا(س) نیز از داشتن پسری همچون عباس(ع) در شادی و شعف است.
این دلاور و این شیر خاندان رسول(ص) نه فقط افتخار مادرانش حضرت زهرا(س) و ام البنین که فخر تاریخ است. مورخان مگر میتوانند تاریخ اسلام بنگارند و از عباس(ع) نام ویژهای نیاورند.
اگر امروز دجله و فرات مانده است شاید از قدوم و دستان مبارکی است که روزی جرعهای از آن را بر لب آورد اما مردانگی اجازه نداد کودکان حرم تشنه باشند و او سیراب.
اگر امروز علم و علمداری موهبی است برای جوانان از رشادت آن علمداری است که همه جسم و جانش را داد تا علم حسین(ع) و امامت بر زمین نیفتد.
امروز عباس را نباید تنها در جنگ آوری و آنچه عصر عاشورا بر وی گذشت خلاصه کنیم. عباس همچون معلمش امیرالمؤمنین(ع) و برادرانی چون حسن(ع) و حسین(ع) خود مظهری از بزرگی طبع و آقایی است. عباس(ع) خود معلمی است که میتوان در مکتبش شاگردی کرد، از او آموخت در لحظه لحظه زندگی جاریاش ساخت.
پس چگونه میتوان با چنین الگویی همچنان در بیراههها مات و مبهوت ماند و از ناامیدی و بی هدفی گفت؟
لزوم گسترش فرهنگ سازی در خصوص شخصیت حضرت عباس(ع)
رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نکته مهم این است که ما به عنوان الگو در زندگی خود باید شخصیتهایی مانند حضرت عباس(ع) را داشته باشیم، امروز باید تبلیغات قوی و فرهنگ سازیهای مؤثری در خصوص شخصیت ایشان و بزرگان دین که الگو هستند انجام شود.
حجت الاسلام سیدجواد عظیمی ادامه داد: متأسفانه برخی تنها به ظواهر رویدادهای تاریخی توجه دارند و به عمق وجود این عزیزان دقت کافی نمیکنند که همین موضوع ممکن است موجب فراموشی مسلک این عزیزان در قشری از جامعه شود.
مردم جامعه اگر میخواهند موفق شوند باید از بزرگانی چون حضرت عباس(ع) الگو بگیرند
وی افزود: همچنین ارزشهای والایی که در زندگی حضرت عباس(ع) بوده توانسته این شخصیت بزرگ را شکل دهد، امروز باید این ارزشها به جوانان گفته شود، در واقع باید بر این نکته تأکید شود که همانطور این بزرگان به درجات عالی رسیدند، امروز هم میتوان در مسیری که آنها قدم گذاشتند تلاش کرد.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه حضرت ابوالفضل(ع) سه برادر دیگر هم داشتند که در کربلا به شهادت رسیدند، گفت: در بین این چهار پسر، حضرت عباس(ع) به گونهای درخشید که بعد از امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نام ایشان اینگونه پایدار ماند.
حضرت عباس(ع) ذرهای از مسیر اهل بیت(ع) فاصله نداشتند
حجت الاسلام عظیمی تأکید کرد: شاید مهمترین دلیلش این بود که حضرت عباس در مسیر اهل بیت(ع) حرکت کرد و از آنها ذرهای فاصله نداشت، در واقع قمر بنیهاشم(ع) لحظهای از ولایت فاصله نگرفت، برهمین اساس در صلوات شعبانیه نیز که این روزها بسیار قرائت میشود به مقام ائمه اطهار(ع)، جایگاه آنها و همچنین کسانی که از آنها پیروی میکنند اشاره شده است.
به گفته رئیس اداره امور قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی قم، حضرت عباس(ع) عباس شد چرا که پا در رکاب امام خود داشت و این رمز موفقیت وی محسوب میشود، همانگونه که مالک اشتر مالک شد در مسیر حرکت امام علی(ع) حرکت داشت.
وی افزود: حضرت ابوالفضل(ع) در خانوادهای پروش یافتند که آنها بهترین معلم برای او بودند، امام علی(ع) میفرمایند که عباس(ع) همانگونه که جوجههای کبوتر از والدینش دانه میگیرد، از من علم و دانش میآموزد و اینگونه است که عباس(ع) معارف الهی را کسب کرد.
برای موفقیت دنیا و آخرت باید از عباس(ع) الگو گرفت
حجت الاسلام عظیمی با تأکید بر اینکه امروز باید این مسائل برای مردم بازگو شود، گفت: برای جامعه جا بیاندازیم که اگر میخواهند موفق شوند و به دنبال مقامات عالی بشری و اخروی هستند باید از بزرگانی چون حضرت عباس(ع) که در اوج عزت از دنیا رفت الگو بگیرند.
وی ادامه داد: حضرت عباس(ع) به ابوالفضل هم معروف بودند، یعنی فرد بخشنده، پس برای الگوگیری از ایشان باید با مردم بخشنده باشیم و دست نیازمندان را بگیریم تا در دنیا و آخرت موفق باشیم.