کاهش ۴۰ درصدی بارندگی‌ها در البرز/تبخیر هم به خشکسالی دامن زده است

0
1397-01-18-82010090

روتیتر:مدیرکل هواشناسی استان البرز با بیان اینکه خشکسالی را می‌توان به انواع خشکسالی هواشناسی، هیدرولوژی، اقتصادی و اجتماعی تفکیک کرد گفت: استان البرز از نظر خشکسالی هواشناسی وضعیت جالبی ندارد.

 

به گزارش روتیتر: منصور رحمانیان گفت: از مهرماه سال گذشته تا کنون به طور میانگین در استان شاهد ۱۷۸٫۹ میلیمتر بارندگی بوده‌ایم.

رحمانیان با اعلام میزان بارش در شهرستان‌های استان خاطرنشان کرد: در این مدت شهرستان کرج ۲۱۹٫۵، اشتهارد ۱۰۰٫۹، ساوجبلاغ ۱۳۸٫۵، طالقان ۲۵۶٫۲، فردیس ۹۱٫۷ و نظرآباد ۱۳۱٫۲ میلیمتر بارندگی داشته است.

وی ادامه داد: میانگین ۱۷۸٫۹ میلیمتری امسال در حالی است که ما در مدت مشابه سال زراعی گذشته ۲۵۳٫۸ میلیمتر و در بلندمدت زمان مشابه ۲۹۶٫۶ میلیمتر بارندگی داشته‌ایم.

مدیرکل هواشناسی استان البرز اعلام کرد: بر این اساس میانگین بارندگی استان از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته ۲۹٫۵ درصد و نسبت به مدت مشابه در دوره بلند مدت ۳۹٫۷ درصد کاهش داشته است.

رحمانیان خاطرنشان کرد: فردیس با حدود ۵۴ درصد کاهش نسبت به دوره بلند مدت، بیشترین کاهش بارندگی را به خود اختصاص داده است، پس از فردیس، ساوجبلاغ با ۴۹ درصد، اشتهارد با ۴۳ درصد، کرج با ۴۰ درصد، طالقان با ۳۴ درصد و نظرآباد با ۳۲ درصد به ترتیب در رده‌های بعدی کاهش بارندگی نسبت به مدت مشابه دوره بلند مدت قرار دارند.

مدیرکل هواشناسی استان البرز با بیان اینکه خشکسالی را می‌توان به انواع خشکسالی هواشناسی، هیدرولوژی، اقتصادی و اجتماعی تفکیک کرد گفت: استان البرز از نظر خشکسالی هواشناسی وضعیت جالبی ندارد.

وی افزود: شاخص البرز در خشکسالی هواشناسی تا پیش از این به صورت SPE تعریف می‌شد اما اکنون این شاخص به صورت SPEI در آمده است و این یعنی علاوه بر خشکسالی در بارندگی، تبخیر نیز با توسعه سطح زیرکشت و عدم نوین‌سازی سیستم‌های آبیاری به آن اضافه شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *