حجتی: رویکرد وزارت جهادکشاورزی ارتقای امنیت غذایی و رشد خوداتکایی است

0
00000

روتیتر:وزیر جهادکشاورزی گفت: با وجود همه کمبودها در زمینه منابع آبی و مشکل خشکسالی این وزارتخانه برای ارتقای امنیت غذایی مردم و افزایش ضریب خود اتکایی در تولید محصولات کشاورزی تلاش کرده است.

به گزارش روتیتر ، محمود حجتی که روز چهارشنبه در جلسه استیضاحش در مجلس شورای اسلامی سخن می گفت، اظهار داشت: خداوند را سپاس می گویم که در دولت های یازدهم و دوازدهم توفیق خدمت یافتم تا برای سربلندی ملت ایران و اقتدار جمهوری اسلامی خدمت کنم.
وزیر جهادکشاورزی تاکید کرد: در این مدت برای تقویت بنیه اقتصادی و پایداری امنیت کشور از طریق ارتقای امنیت غذایی و افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی کشاورزی و غذایی، گسترش کشاورزی و تولید پایدار در حد توان خود سعی و تلاش کرده ام.
وی با تاکید بر اینکه اگر توفیقی در حوزه تولیدات کشاورزی به دست آمده، ناشی از تلاش زحمتکش ترین قشر جامعه و پیگیری و پشتیبانی دولت و مجلس بوده است، گفت: من کوچکترین سهمی را موفقیت ها نداشتم و البته مسئولیت نقایصی که در این حوزه وجود دارد، به من مربوط می شود.
حجتی اظهار داشت: برای ارتقای تولیدات کشاورزی، این وزارتخانه راهبردهای مندرج در قوانین بالادستی نظیر سیاست های کلی نظام، قانون برنامه ششم و اقتصاد مقاومتی را سرلوحه اقدام ها و برنامه های خود قرار داده و برنامه هایی را تنظیم و ابلاغ کرده است.
وی تاکید کرد: اساس نگاه ما این بوده که از ظرفیت های موجود بخش کشاورزی در کشور که مغفول مانده، با ارتقای بهره وری، استفاده کنیم زیرا با وجود همه محدودیت ها، کمبودها، بی آبی ها و خشکسالی ها همچنان ظرفیت های بسیاری برای بهبود تولیدات کشاورزی وجود دارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در این مدت تلاش شده تا با استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت های موجود، در دوره که خشکسالی شدیدی را تجربه می کردیم، دستاوردهای خوبی داشته باشیم.
وی بیان داشت: البته پتانسیل های کشور بیش از اینهاست، اما سعی داریم با ارتباط تنگاتنگ با مراکز بین المللی پژوهشی و استفاده از دانش روز جهان، به اهداف مورد نظر برسیم.
حجتی با اشاره به موارد مطرح شده از سوی استیضاح کنندگان، خاطرنشان کرد: ما هم معتقدیم که کشاورزان با توجه به محدودیت های اقلیمی، نارسایی ها و فقدان پشتیبانی هایی که به دلیل محدودیت های موجود بوده، در گرفتاری بسر می برند.
وی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی با درک ضرورت برنامه ریزی «از سفره تا مزرعه» و تامین نهاده های مورد نیاز کشاورزان و بهره برداران، با وجود آماده نبودن ساختار اداری بخش، مسئولیت سنگین اجرای قانون تمرکز وظایف را که به مدت ۲ سال مسکوت مانده بود، از سال ۹۲ آغاز کرد و تولید را به بازار گره زد.

** رشد مستمر بخش کشاورزی
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: با وجود برخی موانع تولیدی و صادراتی، اما برپایه اعلام بانک مرکزی، در پنج سال گذشته بخش کشاورزی دارای رشد مستمر مثبت بوده و بطور متوسط چهار تا پنج درصد رشد داشته است.
وی گفت: تولید کشور در مدت یاد شده، از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۲ میلیون تن افزایش یافت که این مهم با وجود کاهش مصرف آب حاصل شد.
حجتی یادآوری کرد: واردات کشاورزی نیز در سال های گذشته با وجود افزایش حدود پنج میلیون نفری جمعیت کشور، با کاهش چهار تا پنج میلیون تنی مواجه شده است.
وی تصریح کرد: تراز تجاری غذا در کشور از منفی هشت میلیارد دلار در سال ۹۲، به منفی ۳٫۱ میلیارد دلار کاهش یافت و حدود پنج میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در مصرف مواد غذایی بدست آمد.
این عضو کابینه دولت اضافه کرد: در زمینه ساخت شبکه های آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی در بخش کشاورزی، اجرای سیستم های نوین آبیاری، با کمک و حمایت های رهبر معظم انقلاب، دولت و نمایندگان مجلس، اقدام های خوبی انجام شده که موجب افتخار نظام است.
وی تاکید کرد: در هیچ یک از دوره های گذشته، در ارتباط با بحث مربوط به آب و خاک به میزانی که در پنج سال گذشته هزینه و اجرا شده، انجام نشده بود و با حمایت های مجلس در قانون بودجه، این کار تداوم یافته است که موجب افزایش تولید، بهبود معیشت کشاورزان و ارتقای بازدهی و بهره وری خواهد شد.
حجتی اظهار کرد: در پنج سال اخیر بیش از ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم های نوین آبیاری مجهز شد و امسال با ۲۸۵ هزار هکتار، رکوردشکنی شد.
وی یادآوری کرد: در این زمینه سه طرح عمده و ویژه ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان (که ۳۰۰ هزار هکتار آن در فاز نخست اجرایی شده و تا پایان امسال به اتمام می رسد و فاز دوم اجرایی آن از سال ۹۷ آغاز می شود)، ۲۴۰ هزار هکتاری استان های غرب و شمال غرب کشور (که ۱۱۰ هزار هکتار آن اجرایی شده) و ۴۶ هزار هکتاری سیستان و بلوچستان (که پاییز سال آینده به پایان می رسد)، تعریف و اجرایی شده است.
وزیر جهادکشاورزی همچینن از اجرای زهکشی در ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان های مازندران و گیلان در سال های گذشته خبر داد که مزایایی همچون امکان اجرای ۲ کِشته شدن اراضی، افزایش بهره وری، افزایش تولید، توسعه مکانیزاسیون و افزایش درآمد کشاورزان را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین از اجرای احیای قنوات به طول هزار و ۴۰۰ کیلومتر در سال های گذشته با وجود کمبود منابع و اعتبارات خبر داد.
از آغاز برداشت گندم در سال ۹۶ تا کنون ۸ میلیون و ۲۷ هزار تن گندم مازاد از کشاورزان خریداری شده که این میزان امکان صادرات این محصول را به کشورهای متقاضی فراهم کرده است.

** رفع نیاز کشاورزان برای تهیه ادوات با همکاری تولیدکنندگان و بانک عامل
حجتی افزود: در آذرماه ۱۳۹۲ با هماهنگی ایجاد شده بین کشاورزان، بانک کشاورزی و تولیدکنندگان اداوات کشاورزی، یک خط تامین ادوات راه اندازی شد که براساس آن تسهیلات مورد نیاز به جای پرداخت به کشاورز در اختیار تولید کننده تجهیزات قرار گرفت .
وی ادامه داد: با راه اندازی این خط تولید، کشاورزان ادوات مورد نیاز خود را با ۱۸ درصد سود تسهیلات در سال ۹۲ و ۱۵ درصد در دوسال اخیر تهیه و تولیدکنندگان نیزهزینه خود را از بانک دریافت می کردند.
وزیرجهاد کشاورزی از سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی برای این منظور از سال ۱۳۹۲ خبرداد و خاطرنشان ساخت: براین اساس ۸۰ هزار تراکتور در اختیار کشاورزان قرار داده شد.
به گفته وی، ۲ هزار و ۲۰۰ دستگاه کمباین در این طرح بین کشاورزان توزیع و نزدیک به ۲۰۰ قلم انواع دیگر ادوات بین کشاورزان توزیع شد.
حجتی افزود: با حمایت های اینچنینی و نوسازی تجهیزات، سطح برداشت برنج توسط کمباین از ۲۷ به ۸۰ درصد افزایش یافت.
عضو هیات دولت ادامه داد: همچنین سطح کشت نشاء برنج از ۱۰ تا ۱۲ درصد به ۴۵ درصد ارتقا یافت که دستاورد بسیار خوبی در این زمینه است.
وی گفت: در محصولات راهبردی همچون گندم، برنج و دانه های روغنی اقدام های خوبی انجام شده که مطابق سیاست های کلی نظام و سند برنامه ششم توسعه کشور است.
حجتی، محصول گندم را از اساسی ترین تولیدات کشور برشمرد و با یادآوری واردات ۲٫۵ میلیارد دلاری آن در سال ۱۳۹۲، افزود: اکنون این محصول در کشور درحالی تولید می شود که سطح استفاده از آب و سطح زیرکشت آن کاهش یافته است.
وزیرجهاد کشاورزی خاطرنشان ساخت: با بهره گیری از فناوری، این دستاوردها حاصل و کاهشی که در سطح کشت گندم ایجاد شد به کشت کلزا اختصاص یافت که محصول مهمی برای کشور است.
وی با تاکید براینکه اکنون نیاز کشور به گندم از داخل تامین می شود که وضعیت بارش ها نیز در آن بی تاثیر نیست، ادامه داد: با ادامه روند کنونی امید است سال آینده نیازی به واردات گندم نباشد.
عضو هیات دولت گفت: اکنون بیش از هفت میلیون تن گندم در کشور ذخیره سازی شده است درحالی که درسال ۱۳۹۲ فقط چند صد هزار تن ذخیره گندم داشتیم.

** مبارزه با واردات میوه قاچاق با جدیت دنبال می شود
حجتی در ادامه با بیان اینکه رها شدگی بخش کشاورزی در برابر واردات میوه یک حرف غیرمعقول است، گفت: اکنون مبارزه با واردات میوه قاچاق با جدیت پیگیری می شود.
وی افزود: اکنون کنترل های لازم بر واردات میوه انجام شده است و اینگونه نیست هر محصولی با هر شیوه ای و بدون نظارت وارد شود.
وی به واردات چهار میوه آناناس، موز، انبه و نارگیل اشاره کرد که با رشد مصرف در بین ایرانیان مواجه شده است و گفت: تلاش براین است واردات این محصول ها با هماهنگی صورت گیرد و از ورود قاچاق آنها جلوگیری شود.
عضو هیات دولت خاطرنشان ساخت: کشورمان در زمینه تولید انواع میوه دارای مزیت است بنابراین نیازی به واردات در این بخش وجود ندارد.
حجتی به واردات محدود محصول پرتغال در سال گذشته نیز اشاره کرد و افزود: واردات این محصول بر اثرآسیب دیدگی ناشی از سرمایی بود که سال گذشته کشور را باخود درگیر کرد و برای رفع نیاز مجبور به واردات محدود بود که از ۱۲ فروردین ماه نیز واردات جلوگیری شد.

** مصرف کود و سم در کشور کنترل شد
وزیر جهاد کشاورزی به تلاش های انجام شده برای کنترل مصرف سم و کود کشاورزی اشاره کرد و گفت: بیشترین کنترل ها در این بخش انجام به گونه ای که ۸۰۰ تا ۹۰۰ نوع کود وارداتی ساماندهی شد.
وی به تلاش ها برای شناسنامه دار کردن کودهای تولیدی و وارداتی در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون نظام ثبت کودها تدوین شده است و همه کودها دارای شماره ثبت هستند که در آن مجوزهای داده شده مشخص است.
حجتی افزود: این روند برای سموم نیز طی شده و در کلان، مصرف کود و سم مدیریت شده است.
عضوهیات دولت با تاکید براینکه مصرف سم در کشاورزی کاهش یافته است، گفت: تنها در برخی موارد و به دلیل کم آگاهی بهره وران و یا سودجویی عده ای، مصرف زیاد است که در تلاشیم این موارد نیز کنترل شوند.

** نظام پهنه بندی کشاورز تدوین شده است
وزیر جهاد کشاورزی از تلاش برای تدوین نظام پهنه بندی کشاورزی کشور خبر داد و گفت: براساس این نظام، همه مراکز روستایی کشاورزی دارای کارشناس مسئول شده اند.
وی در ادامه با یادآوری صدور ابلاغ برای ۱۰ هزار نفر نیروی کارشناس برای کار در این مراکز، تاکید کرد: امروز در همه نقطه ایران، کشاورزی از نیروی کارشناس مسئول بهره مند است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *