به گزارش روتیتر: ۲۲ اسفند روز تجلیل از مقام شامخ شهیدان و ضرورت ترویج چنین فرهنگی در سال ۵۷ موجب تاسیس بنیاد شهید شد. در سالگرد تاسیس چنین بنیادی این پرسش پیش چشمان ما خودنمایی می کند، آیا می توان کسی را یافت که به درستی و به شایستگی بتواند جایگاه شهید و شهادت را در فر هنگ بر آمده از جامعه ترسیم کند؟ پاسخ به این پرسش موجب شده عده ای شهید را باران رحمت الهی بنامند که بر زمین خشک جانها می بارد و حیات دوباره می بخشد، شماری شهید را چشمه فیض خدایی دانسته اند که در میان زمینیان پدیدار شده و دلی لبریز از عشق به خدا را با شهادت در خود تبلور داده است، اما شهید همه اینها هست و فراتر از آن می تواند تفسیر مجسم باران بر شوره زار غفلت آدمیان باشد.
واقعیت این است که شهدا مرگ را تسلیم خود کردند تا ما به حقارت دنیا بخندیم. شهدا از همه تعلقات بریدند و مسافر آسمان شدند، تا دنیا را گذرگاه معرفی کنند، آنها بزرگترین نتیجه حرکت را رقم زدند و ایستایی را تاب نیاوردند.
شاید همین تعاریف از شهدا و فرهنگ شهادت ما را قانع کند تا برای همیشه منت شهدا را بکشیم که پای آزادگی را به خانه های پرحصارمان باز کردند، کاری کردند تا به آفتاب ایمان بیاوریم. به رودخانه مومن شویم؛ قطره های باران را باور کنیم که می توانند با استمرار خود کویر تشنه و فسرده ای را سیراب کنند.
ما از شهیدان در کوچه های شهرمان “یادمان” ساختیم تا یادمان باشد که آنها از کربلای حسین(ع) تا انقلاب ۵۷، ازجزیره مجنون تا هورالعظیم، از مکه تا فکه و از ساحل فرات تا قله های «بازی دراز» راهی طی کردند تا مسیر را به ما نشان دهند که در زمانه نتوانستن، شاید یکی از راهها برای دستیابی به آزادی و آزادگی تقدیم جان باشد.
امروز اما شهدای پر آوازه ای چون همت، باکری، جهان آرا و حسین فهمیده درس تاریخ و مشق روزگار کسانی هستند که می خواهند در همیشه تاریخ با تاسی از آنها آزادگی بیاموزند و بر ظلم و ستم و بی عدالتی و نا مهربانی و نا سپاسی خط بطلان بکشند. وقتی باور شوند چنین بزرگمردانی که روح بلندشان در جامعه حضور دارد.
سخن پایانی
شهدا، اگر چه در میان ما نیستند و به ظاهر رفته اند، اما رسالتی از جنس آگاهی و حرکت را بر دوش ما باقی گذاشته اند. شهدا، مرزبانان همواره بیداری هستند که به ما مسیولیتی ممتد را یاد آور می شوند. مگر نه اینکه کتاب آسمانی ما می گوید : آنها زنده اند و نزد پروردگار خویش روزی می خورند. اگر همین یک قلم را در باب شهید و شهادت باورمندانه بپذیریم، در اعمال و رفتار خویش مراقبت خواهیم کرد.
شهدا با روح بلند و ملکوتی بر ما تازیانه خواهند زد، اگر سیره و روش آنها را فراموش کنیم و خدای نکرده مسیر نگاهمان را از راهی که انها فراروی ما قرار داده اند برگردانیم. با نام و یاد آنها سرپوشی بر عملکرد غیر قابل دفاع خود بگذاریم و شهید و شهادت را ابزاری ببینیم برای مقاصد حزبی و گروهی.
سربلند و سرافراز باد همت بزرگ مردان و بزرگ بانوانی که فرهنگ شهید و شهادت را در زندگی خود ساری و جاری ساخته اند و همه تلاش آنها پاسداشت شهدای گرانقدری است که رفاه و امنیت و آرامش امروزشان مرهون فداکاریهای دیروز آنها است.
به محضر شهدا و خانواده های گرانسنگ آنها قول می دهیم که آیه های بلند حماسه آنها را در کوچه های شهر، به تلاوت بنشینیم و تصویر پرواز آنها را در چشمان فرزندان میهن، با عملکرد خود -که چاشنی آن رضایت مردم سرزمین این خطه است – جاودانه کنیم.
اصغر نصیری
شهردار کرج