راهاندازی مرکز سلامت روان محلی در طالقان/افزایش پایگاههای سلامت در مناطق حاشیهای

روتیتر: مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به راهاندازی اولین مرکز سلامت روان محلی در شهرستان طالقان به افزایش پایگاههای سلامت در مناطق حاشیهای استان اشاره کرد.
به گزارش روتیتر ، داریوش بیات نژاد در نشست خبری با اصحاب رسانه که صبح سهشنبه در سالن جلسات بهزیستی برگزار شد، بابیان اینکه در سازمان بهزیستی فعالیت و برنامهها حول محور اقدامات حمایتی و پیشگیرانه معطوف شده است، اظهار کرد: اقدامات آگاهیبخش و پیشگیرانه سازمان بهزیستی تمامی افراد در سطوح جامعه را دربرمی گیرد.
وی بابیان اینکه اقدامات پیشگیرانه در قالب معاونت پیشگیری و فرهنگی سازمان بهزیستی شکل میگیرد، افزود: دفتر پیشگیری از آسیب اجتماعی، پیشگیری از معلولیت، دفتر مشاوره و اعتیاد تحت نظر این معاونت قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به اینکه ارتقای سطح خدمات و فعالیت محور اصلی برنامههای این مجموعه بوده و سعی شده ازنظر کمی و کیفی با بهبود شرایط روبهرو شویم، گفت: پایگاههای سلامت اجتماعی ازجمله در مناطق حاشیهای افزایش دادهشده تا خدماترسانی به این افراد بهتر از گذشته ارائه شود.
برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی
بیات نژاد برگزاری کارگاههای آموزشی پیشگیری از آسیبهای اجتماعی را ازجمله مهمترین اقدامات صورت گرفته عنوان کرد و خاطرنشان کرد: برگزاری همایش جامع سلامت اجتماعی یکی از اقدامات صورت گرفته طی سال جاری به شمار میآید.
وی با اعلام اینکه دورههای آموزشی متعددی برای تأکید سلامت جسمی و روانی زنان استان برگزارشده است به برگزاری نمایشگاه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: همکاری و مشارکت همهجانبه مردم در حوزه پیشگیری ازجمله برنامههای حائز اهمیت است که در این راستا تعداد همیاران مردمی حوزه بهزیستی استان به پنج گروه افزایش پیداکرده است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز با اشاره به اینکه دورههای آموزشی ایدز و اعتیاد برای جلوگیری از رفتارهای پرخطر برگزارشده است، ادامه داد: اولین مرکز سلامت روان محلی برای توسعه کمی و کیفی اقدامات و خدمات لازم در این حوزه در شهرستان طالقان راهاندازی شده است.
طرح ضربتی برای جلوگیری از رفتارهای پرخطر در استان البرز آغاز شده و تا پایان اردیبهشتماه داردبیات نژاد ادامه داد: در حوزه کودکان طرحهای متعددی نظیر طرح غربالگری کاهش اضطراب کودکان برگزارشده است، همچنین راهاندازی اولین مرکز مشاوره طلاق به همت بهزیستی بهصورت رایگان برای خانوادههای بیبضاعت از دیگر اقدامات صورت گرفته محسوب میشود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه طرح تدبیر زندگی در راستای کاهش آمار طلاق در جامعه اجرایی میشود، ادامه داد: استان البرز نقش حمایتی و امدادی مؤثری را به زلزلهزدگان غرب کشور ایفا کرد.
بیات نژاد از اجرای طرح ساماندهی معتادین متجاهر خبر داد و گفت: طرح ضربتی برای جلوگیری از رفتارهای پرخطر از چند روز گذشته در استان آغازشده و تا پایان اردیبهشتماه ادامه خواهد داشت، همچنین در تلاش هستیم علاوه بر پذیرش، درمان و بهبودی معتادان را پیگیری کنیم که در این راستا ۵۲۵ نفر معتاد در مسیر کارتنخوابی را بهبود دادیم و زمینه اشتغال آنان را فراهم کردهایم.
در راستای ساماندهی کودکان کار و خیابان دو مرکز خدمات روزانه در البرز راهاندازی و ۳۷۶ کودک شناسایی شد وی با اشاره به اینکه تسهیلات اشتغالزایی به ۲۲۰ نفر از این افراد ارائهشده، بیان کرد: سطح ارائه این خدمات بهگونهای بود که ۱۰ نفر از بهبودیافتگان به کارفرما تبدیل شدند و ۱۹۶ نفر نیز برابر قانون کار فعالیت کرده و بیمهشدهاند.
مدیرکل بهزیستی استان البرز به فراهم شدن زمینه ساماندهی ۵۳ کارتنخواب اشاره کرد و افزود: پس از ساماندهی، انواع حمایتهای مادی، معنوی و روانی نیز برای بهبودیافتگان انجام میشود چراکه در غیر این صورت چرخه ساماندهی ناقص باقی میماند و ممکن است مجدداً به وضعیت ناگوار خود بازگردند.
وی در ادامه بهضرورت نگاه حمایتی به بیماران اعصاب و روان تأکید کرد و گفت: در این زمینه اقدامات بسپار شایستهای انجامشده همچنین در حوزه غربالگری کودکان ۳ تا ۶ سال، ۹۴ هزار کودک مورد معاینه چشم قرار گرفتند و برای ۳۵ هزار نوزاد نیز غربالگری شنوایی انجام شد.
وی راهاندازی سامانه طلاق در استان البرز را گامی مؤثر در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: در راستای ساماندهی کودکان کار و خیابان دو مرکز خدمات روزانه راهاندازی شده و با شناسایی ۳۷۶ کودک کار و خیابان در سال جاری مبلغ ۱۸۰هزار تومان عیدی نیز به آنان تعلق گرفت.