نیمی از زمینهای کشت کشور توانایی پرورش گیاهان دارویی را دارند/بحران تغییر اقلیم در سطح کشور

روتیتر:رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال کشور گفت: بیش از نیمی از زمینهای کشت کشور توانایی تولید و پرورش گیاهان دارویی را دارند.
به گزارش روتیتر، فریبرز غیبی پیش از ظهر امروز در گردهمایی تبیین سیاستهای اجرایی حفاظت، احیا، توسعه، بهرهبرداری و صادرات جنگلی و مرتعی و همچنین گیاهان دارویی که در مرکز جوانشیر برگزار شد، گفت: مقررشده است که دفتر گیاهان دارویی در سطح کشور تشکیل شود و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
وی بابیان اینکه اعتبار در نظر گرفتهشده برای تشکیل دفتر گیاهان دارویی در سال ۹۷، ۴۰ میلیارد تومان مصوب شده است، افزود: امیدوار هستیم روند بهخوبی پیش برود و به اهداف خود برسیم.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال کشور بیان کرد: در سطح کشور با تغییر اقلیم مواجه شده هستیم که منجر شده است تا با شرایط نامناسبی روبهرو شویم.
غیبی به وجود خشکسالی در ایران اشاره کرد و یادآور شد: لازم است جنگلها با منابع دیگر در کشور جابهجا شوند و این موضوع مورد اهمیت قرار گیرد.
وی به تاریخچه طب سنتی و مصرف گیاهان دارویی در تاریخ اسلام اشاره کرد و اظهار کرد: مصرف این دارو پیش از اسلام نیز در میان ایرانیان رایج بوده است از همین رو فرهنگ ایران با مصرف گیاهان دارویی آشنا و پیشازاین نیز عجین بوده است.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال کشور ادامه داد: بیش از ۱۵۰ تعاونی در سطح کشور وجود دارد که گیاهان دارویی را به دست مردم میرسانند.
غیبی بابیان اینکه طرحی در راستای توسعه تولید گیاهان دارویی در دستور کار قرارگرفته است، تصریح کرد: بیش از نیمی از زمینهای کشت کشور توانایی تولید و پرورش گیاهان دارویی را دارد.
وی تأکید کرد: اگر طرح یادشده در کشور اجرا شود قطعاً بسیاری از مراتعی که پیشازاین تخریبشدهاند احیا خواهند شد.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال کشور متذکر شد: در بخش گیاهان دارویی در مدتزمان هر یک سال شاهد این هستیم که مردم بیش از ۲۰ میلیون تن از منابع را برداشت میکنند و در برخی موارد به فروش میرسانند.
غیبی تعدد گیاهان دارویی در کشور را بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ عدد برشمرد و خاطرنشان کرد: در نظر داریم در سال آینده بیش از ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از مراتع تخریبشده کشور را احیا کرده و مورد بهرهبرداری قرار دهیم.
وی در پایان از مدیریت تولید ۵۰گونه گیاه دارویی خبر داد.