تولید حدود صد درصد بذر محصول استراتژیک گندم در داخل کشور

0
7 (Copy)

روتیتر:دبیر علمی همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران گفت که حدود ۱۰۰ درصد بذر محصول استراتژیک گندم در داخل کشور تولید می شود.

به گزارش روتیتر، دکتر آیدین حمیدی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری چهارمین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران که در سالن اجتماعات موسسه تحقیقاتی اصلاح و تهیه نهال وبذر کشور واقع در کرج برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت تولید بذر محصولات کشاورزی در داخل کشور افزود: با تولید بذراصلاح شده امکان تولید انبوه محصول فراهم می شود.
رئیس هیات مدیره انجمن علمی بذر ایران بیان داشت: امروزه این نهاده زنده درجهان ارزش استراتژیک دارد زیرا با توجه به عدم وجود بذر مطلوب امکان تولید محصول خوب وجود ندارد.

***تولید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بذر گندم در کشور
حمیدی در ادامه با اشاره به اینکه در ایران سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بذر گندم در کشور تولید می شود، اظهار داشت:این میزان بذر که یک سوم آن به صورت گواهی شده و اصلاح شده تولید می شود، ۱۴ میلیون تن گندم بازدهی تولید دارد.
وی ادامه داد: همچنین بین ۳۰ تا ۷۰ درصد بذر دیگر محصولات همچون دانه های روغنی، ذرت، کلزا و پنبه در داخل تولید می شود اما بیش از ۹۰ درصد بذر محصولات سبزی و صیفی وارداتی است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی نهال و بذر کشور دلیل اصلی واردات این حجم از بذر سبزی و صیفی از خارج از کشور را تنوع و تکنولوژی بسیار بالای تولید این گونه از بذرها و بازار پسندی زیاد این محصولات عنوان کرد و گفت: تولید و اصلاح نباتات برای گیاهان سبزی و صیفی یک پروسه زمان بر و هزینه بر است.
وی ادامه داد: از حدود ۷۰ سال گذشته که علم اصلاح نباتات در کشور شکل گرفته است، نان را که مهم ترین کالای مصرفی در کشور است بذرش در داخل تولید می شود ولی محصولاتی همچون هویج که به غذای اصلی و روزانه مردم وابسته نیستند را از خارج از کشور وارد می کنند.
حمیدی اضافه کرد: در سراسر کشور حدود ۴۰۰ شرکت تولید کننده بذر اقدام به تولید بذر محصولات مختلف می کنند.
وی در ادامه به تاریخچه برگزاری همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران و انجمن علمی بذر ایران اشاره کرد و گفت: این انجمن در قطعنامه ای در اولین همایش علوم و تکنولوژی بذر ایران در سال ۸۷ تشکیل شد زیرا این ضرورت تشخیص داده شد تا متخصصان بذر یک تشکل علمی و تخصصی را تشکیل دهند و موسسه ثبت و گواهی بذر و نهال مامور تشکیل این انجمن شد.
وی ادامه داد: به دنبال این ضرورت موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال پیگیر تشکیل هیات موسسان انجمن علمی برای بذر شد که نتیجه آن این شد که بعد از مصوب شدن اساسنامه آن، انجمن در سال ۹۰ فعالیت خود را در کرج آغاز کرد.
رئیس هیات مدیره انجمن علمی بذر ایران گفت: این انجمن تاکنون ۲۶۳ عضو پیوسته ووابسته دارد و دو دوره هیات مدیره آن انتخاب شده است.
وی افزود: قبل از این سه دوره همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر ایران برگزار شده که نخستین آن در سال ۱۳۸۷ در دانشگاهی در گرگان، دومین دوره در دانشگاه آزاد مشهد در سال ۱۳۹۰ و سومین دوره همزمان با سیزدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات در کرج در سال ۱۳۹۳ به صورت مشترک انجام شد.
حمیدی اظهار داشت: به دبیرخانه این همایش ۲۹۵ مقاله ارسال شد که پس از بررسی ها و داوری های به عمل آمده مقرر شد ۱۵۵ مقاله به صورت پوستر و ۱۶ مقاله کلیدی به صورت سخنرانی در سه روز برگزاری این همایش ارایه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *