سال ۱۴۲۰ با ۶٫۵ میلیون نفر جمعیت و ۳۱۵ میلیون مترمکعب کسری آب

روتیتر:مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز گفت: در حال حاضر ۵۴ درصد از ظرفیت سد کرج و ۵۹ درصد از سد طالقان آبگیری شده است، این رقم در زمان مشابه سال گذشته برای سد کرج ۵۹ و برای سد طالقان ۶۱ درصد بود.
به گزارش روتیتر: بهزاد پارسا در جلسه شورای حفاظت از منابع آب استان البرز که دوشنبه(دوم بهمن) در استانداری برگزار شد با اشاره به ۴ دشت کرج-تهران، طالقان، اشتهارد و هشتگرد گفت: انتقال سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب از دو سد کرج و طالقان باعث شده که سفرههای این دشتها به خوبی تغذیه نشود.
پارسا افزود: این وضعیت باعث شده تا حدود ۷۰ درصد از آب مورد نیاز البرز از منابع زیرزمینی تامین شود.
وی در ادامه با بیان اینکه کل ظرفیت آب استان البرز به ۲ میلیارد و ۱۸ میلیون مترمکعب در سال میرسد خاطرنشان کرد: ۱ میلیارد و ۲۶۳ میلیون مترمکعب را آبهای سطحی و ۷۵۵ میلیون مترمکعب را آبهای زیرزمینی تشکیل میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز ادامه داد: آبهای سطحی البرز شامل ۵ رودخانه مهم به طول هزار و ۱۶۵ کیلومتر میشود، آبهای زیرزمینی نیز از ۱۶ هزار و ۷۷۱ حلقه چاه، هزار و ۷۶۰ چشمه و ۱۵۷ قنات برداشت میشود.
پارسا خاطرنشان کرد: مصرف آب در بخش کشاورزی البرز با ۸۹۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مترمکعب معادل ۷۴ درصد بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است، پس از آن بخش شرب با ۲۶۶ میلیون مترمکعب معادل ۲۳ درصد در جایگاه دوم و در آخر هم بخش صنعت با ۳۶ میلیون مترمکعب معادل ۳ درصد قرار دارد.
وی در بخش دیگری از این گزارش به روند افت سفرههای زیرزمینی اشاره و اعلام کرد: طی ۲۰ سال گذشته در دشت کرج-تهران، سطح آب ۲۰ متر کاهش یافته است، این کاهش در دشت هشتگرد ۲۵ متر بوده و به طور میانگین سطح آب سفرههای زیرزمینی استان ۷۳ سانتیمتر در سال افت میکند.
پارسا افزود: این افت به خاطر آن است که ما سالانه ۶۸ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب بیش از ظرفیت آبخوانها آب برداشت میکنیم.
وی در خصوص چشمانداز آینده استان و بحران آب نیز گفت: پیش بینی میشود جمعیت استان البرز تا سال ۱۴۲۰ به ۶ میلیون و ۵۳۴ هزار نفر برسد، با برآوردهای کنونی استان البرز در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۵ میلیون مترمکعب و در سال ۱۴۲۰ حدود ۳۱۵ میلیون مترمکعب کسری آب داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز در خصوص وضعیت کنونی ۲ سد کرج و طالقان نیز گفت: در حال حاضر ۵۴ درصد از ظرفیت سد کرج و ۵۹ درصد از سد طالقان آبگیری شده است، این رقم در زمان مشابه سال گذشته برای سد کرج ۵۹ و برای سد طالقان ۶۱ درصد بود.
این مسئول با بیان اینکه حقآبه کرج از ۳۴۰ میلیون مترمکعب ظرفیت سالانه سد کرج ۲۰ میلیون مترمکعب است خاطرنشان کرد: از ۴۲۰ میلیون مترمکعب ظرفیت طالقان نیز ۳۵ میلیون مترمکعب به البرز اختصاص یافته، ۵ میلیون مترمکعب نیز در سفر رئیس جمهور اختصاص یافت که هنوز شرایط برای برداشت از آن مهیا نیست.
پارسا در ادامه به وضعیت نگران کننده سرانه آب اشاره کرد و گفت: ۴۰ سال پیش سرانه آب برای هر ایرانی ۷ هزار مترمکعب در سال بود اما الان این سرانه به هزار و ۸۰۰ مترمکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه وقتی سرانه آب بین ۵۰۰ تا هزار مترمکعب باشد شرایط تنش آبی مزمن محسوب میشودگفت: در حال حاضر سرانه آب برای هر البرزی ۵۱۰ مترمکعب در سال است.
این مسئول در بخش دیگری از گزارش خود با بیان اینکه میانگین برداشت از منابع آب تجدیدپذیر در کشوری چون آلمان ۲۵ درصد است اعلام کرد: اما میانگین برداشت از منابع تجدیدپذیر در ایران ۸۵ درصد و در استان البرز ۱۰۲ درصد است.