ساخت مصالح ساختمانی از پسماند شهری

0
7 (Copy)

روتیتر: عنصر مشترک بادام‌زمینی، موز، سیب‌زمینی و قارچ چیست؟ علاوه بر استفاده از طعم خوب آن‌ها به عنوان مواد غذایی، آن‌ها می‌توانند به مصالح ساختمانی تبدیل شوند. گروه Arup که یک شرکت خدمات مهندسی بریتانیایی و چندملیتی است در گزارشی تحت عنوان “چرخه زیستی شهری” استفاده از زباله‌های مواد غذایی (چیزی که در کشورهای پیشرفته به وفور یافت می‌شود) را برای ساخت مصالح ساختمانی کم‌هزینه و دوستدار مجیط زیست پیشنهاد داد.
به گزارش روتیتر: عنصر مشترک بادام‌زمینی، موز، سیب‌زمینی و قارچ چیست؟ علاوه بر استفاده از طعم خوب آن‌ها به عنوان مواد غذایی، آن‌ها می‌توانند به مصالح ساختمانی تبدیل شوند. گروه Arup که یک شرکت خدمات مهندسی بریتانیایی و چندملیتی است در گزارشی تحت عنوان “چرخه زیستی شهری” استفاده از زباله‌های مواد غذایی (چیزی که در کشورهای پیشرفته به وفور یافت می‌شود) را برای ساخت مصالح ساختمانی کم‌هزینه و دوستدار مجیط زیست پیشنهاد داد.

نویسنده گزارش تلاش دارد اثبات کند: “این روش پارادایمی متفاوت برای تولید مصالح مورد استفاده در ساختمان‌سازی است”. به نقل از گروه آرشینکت، کشورهای جهان اول، مانند ایالات متحده، حدود ۴۰درصد از مواد غذایی خود را هدر می‌دهند و هدف، تبدیل این زباله‌ها به منبعی برای انجام امور مرتبط با “ساختمان‌سازی، مهندسی و محصولات معماری” است. این امر تنها با تغییر سیستم مدیریت پسماند سنتی امکان‌پذیر است.

موارد استفاده مواد آلی دور انداخته‌شده که می‌توانند مفید واقع شوند: از قوطی‌های بادام‌زمینی می‌توان برای ایجاد پارتیشن‌های کم‌هزینه‌ای که در برابر آتش و یخ‌زدگی مقاوم هستند استفاده شود. برنج، که می‌تواند با تبدیل شدن به خاکستر و مخلوط با سیمان نیاز به بتونه را از بین ببرد؛ موز، میوه‌ای که با استفاده از برگ آن می توان از طریق الیاف با مقاومت بالا، پارچه‌های زمخت تولید کرد؛ و پوست سیب زمینی، که می تواند تمیز، فشرده و خشک شود و برای تولید مواد عایق نور، آتش و آب از آن استفاده شود.

استدلال این گروه این است که استفاده از زباله‌های مواد غذایی منجر به ایجاد یک چرخه اقتصادی می‌شود که در آن، به جای دفن کردن زباله‌های طبیعی، از آن استفاده می‌شود. استفاده مجدد از ضایعات مواد غذایی همچنین باعث می‌شود میزان گاز متان تولید شده از تجزیه آهسته میوه و سبزیجات، کاهش یابد. این گاز به گرمایش جهانی که پدیده‌ای است که منجر به افزایش دما، بالا آمدن سطح آب‌های آزاد و بدتر شدن بلایای طبیعی می‌شود کمک می‌کند. هدف گروه Arup این است که روند افزایشی تولید زباله و کمبود مواد اولیه را اصلاح کند. با استفاده از مصالح کم‌هزینه و کم‌کربن، ما مقدا زیادی به این هدف نزدیک خواهیم‌شد.

با توجه به این که امروزه مدیریت پسماند یکی از مهم‌ترین مسائل زیست محیطی شهرهای جهان و عمدتا در کشورهای در حال توسعه است، استفاده از چنین رویکردهای خلاقانه‌ای می‌تواند راه‌حلی برای مقابله با این معضل باشد. بازیافت پسماند شهری و استفاده از مواد برای بازگرداندن به چرخه تولید در بسیاری از کشورهای جهان در حال استفاده است. اما استفاده از پسماندهای دورریز -که عمدتا وارد کوره‌های زباله سوزی شده یا دفن می‌شوند- برای تولید مصالح و مواد کارآمد نگاهی خلاقانه به مدیریت بازیافت پسماند است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *