پس‌انداز سلامتی در بانک خون بند ناف / در هر تولد حیاتی دیگر نهفته است

0
42503

روتیتر:باوجود مدت زمان کوتاهی که از شروع تحقیقات در خصوص سلول‌های بنیادی می‌گذرد، عرصه این علم مرزهای بسیاری را درنوردیده و جهان زیست‌شناسی و پزشکی را دچار تحول بسیار کرده است.سلول‌های بنیادی خون بند ناف دارای پتانسیل بالقوه‌ای برای درمان و یا کاهش شدت بیماری‌های صعب‌العلاج هستند.

 

 

به گزارش روتیتر : خون بند ناف که به عنوان خون جفتی شناخته شده ، خونی است که در جنین در حال تکوین داخل رحم جریان دارد. پس از تولد نوزاد، خون باقی‌مانده در بند ناف نوزاد و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است به عنوان یک زباله بیولوژیک دور ریخته می‌شود.

سلول‌های بنیادی موجود در خون بند ناف در درمان بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج تنها گزینه درمان هستند چون بسیار پرتوان و نامیرا هستند، همچنین در اثر تکثیرهای پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و امروزه به عنوان جایگزینی قابل اعتماد برای سلول‌های بنیادی مغز استخوان در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به این واقعیت که امکان ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف نوزاد تنها یکبار و در زمان تولد برای هر فرد در طول زندگی وجود دارد، امروزه استفاده از خدمات ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف به انتخاب بسیاری از والدین در زمان تولد فرزندان تبدیل شده است.

بیماری‌های قابل درمان به کمک سلول‌های بنیادی

در حال حاضر در ایران بیماری‌هایی که منشاء خونی ندارند از جمله انواع سرطان خون، تالاسمی، کم‌خونی‌های مادر زادی، نقص سیستم ایمنی و … با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف قابل درمان هستند، همچنین این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی‌درمانی در درمان انواع سرطان‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.

ثابت شده است که سلول‌های بنیادی قادر به درمان محدود وسیعی از بیماری‌های مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌هایی چون پارکینسون، بیماری‌های قلبی، کبدی ، دیابت، دیستروفی عضلانی، آسیب‌های نخاعی، سکته و … در حال انجام است.

امروزه بانک‌های ذخیره سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف در اغلب کشورهای توسعه یافته جهان وجود دارد و این بانک‌ها خون بندناف نوزاد را در هنگام تولد به جای دور ریخته شدن ذخیره می‌کنند تا در آینده جهت درمان بیماری‌های صعب‌العلاج برای صاحب نمونه یا سایر بیماران استفاده شود. بدین منظور والدین باید قبل از تولد نوزاد اقدام به ثبت‌نام در بانک خون بند ناف کنند.

هم‌اینک بیش از ۵۰۰ بانک خون بند ناف در سراسر جهان وجود دارد و تاکنون بیش از ۳۰ هزار پیوند خون بند ناف در جهان صورت پذیرفته است. این در حالیست که سالانه حدود ۳ هزار پیوند جدید به این آمار اضافه می‌شود.

در ایران نیز بانک خو.ن بند ناف رویان به عنوان تنها بانک خون بند ناف خویشاوندی از سال ۱۳۸۴ فعالیت خود را آغاز کرده و تاکنون سلول‌های بنیادی خون بند ناف بیش از ۷۰ هزار نوزاد از سراسر کشور و در مواردی از خارج کشور در این مرکز ذخیره‌سازی شده است.

جهت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف ناف نوزاد باید در صورت اطمینان از عدم ابتلاء مادر به برخی بیماری‌ها (لیست موارد منع قرارداد در سایت شرکت قابل مشاهده است) در ماه نهم بارداری آزمایشات لازم جهت تایید سلامت مادر انجام شود. قبل از انجام این آزمایشات با تکمیل پرسشنامه پزشکی باید مطمئن شد مادر منعی جهت عقد قرارداد نداشته باشد.

در صورت عدم وجود منع عقد قرارداد و تایید سلامت مادر به واسطه آزمایشات، پدر نوزاد به یکی از نمایندگی‌های بانک خون بند ناف رویان در سراسر کشور مراجعه کرده و پس از عقد قرارداد، کیت جمع‌آوری نمونه خون بند ناف را دریافت می‌کنند.

خلاصه فرایند:

  1. مطالعه موارد منع قرارداد از طریق سایت بانک خون بند ناف رویان یا مراجعه به دفاتر بانک در سراسر کشور
  2. مطالعه و تکمیل پرسشنامه پزشکی
  3. انجام آزمایشات مادر در ماه نهم بارداری، در صورت عدم وجود موارد منع قرارداد این آزمایشات
  4. عقد قرارداد و دریافت کیت جمع‌آوری نمونه خون بند ناف
  5. جمع‌آوری نمونه خون بند ناف و ارسال به موقع به نانک خون رویان توسط کارشناسان دفتر نمایندگی
  6. پردازش سلول‌های بنیادی خون بند ناف و فریز نمونه
  7. امکان ثبت‌نام مشتریان به صورت مراجعه حضوری به دفاتر نمایندگی بانک خون لند ناف رویان در سراسر کشور و یا به صورت آنلاین و از طریق مراجعه به سایت بانک خون رویان به آدرس rsct.ir فراهم است.
  • آدرس نمایندگی ایلام: میدان ۲۲ بهمن – بلوار سیدالشهدا – کوچه کاج- ساختمان پزشکان آریا – مرکز مامایی یاس –  تلفن ۰۸۴٫۳۳۳۶۳۰۹۰
  • شماره‌ی خانم بلوچی مسئول نمایندگی :۰۹۳۰۱۳۵۷۶۳۷
  • بنابراین با بانک خون بند ناف رویان می‌توان سلامتی را ذخیره کرد و دریافت که «در هر تولد، حیاتی دیگر نهفته است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *