شهرداری کرج به دنبال راهکار آرام سازی ترافیک است

0
2493595

روتیتر: این روزها در شهر شاهدیم که سرعت کاه ها در حال اصلاح و یا حذف هستند، چرا که شهردار کرج بر این باور است وجود این تعداد دست انداز، مناسب یک کلانشهر نیست و ضروری است نصب سرعت گیرها با کارشناسی دقیق تری اجرایی شود و سرعت گیرهای غیراستاندارد اصلاح و یا برچیده شوند.

به گزارش روتیتر: سرعت کاه و سرعت گیر از تجهیزات کنترل ترافیک در معابر شهری هستند. این موانع ایمنی یکی از ابزارهای آرام سازی ترافیک به شمار می آیند که به تنهایی یا در کنار سایر روش های آرام سازی به کار گرفته می شوند تا از این طریق بتوان سرعت وسایل نقلیه را کنترل کرد، رفتار رانندگان را تغییر داد و شرایط ایمنی را برای کاربران معابر بهبود بخشید.

بسیاری از شهروندان از وجود سرعت‌گیرها در جاده‌های درون‌شهری گلایه‌ دارند، چراکه آن‌ها معتقدند در نصب بسیاری از این سرعت کاه‌ها، استانداردهای لازم رعایت نشده و همین امر موجب شده است تا نه‌تنها این ابزار فایده‌ای در کاهش سرعت نداشته باشند بلکه در بعضی مواقع موجب ایجاد هزینه و اختلال در ترافیک هم می شوند. بدیهی است که بسیاری از شهروندان هم با نصب هرگونه سرعت‌گیر موافق هستند زیرا باعث کاهش سرعت خودروها می‌شود و این یعنی افزایش ضریب ایمنی و سلامت آن‌ها.

یکی از اقداماتی که شهردار کرج در نخستین روزهای فعالیت خود بر آن تاکید کرد، ساماندهی سرعت گیرها در سطح مناطق ۱۰ گانه بود چرا که شاهد آن بودیم در برخی معابر، سرعت کاه ها به ابزاری ناکارآمد تبدیل و موجب نارضایتی برخی از شهروندان و رانندگان شده بود. دکتر اصغر نصیری اعتقاد دارد، نصب سرعت‌گیر به‌تنهایی برای کنترل سرعت خودروها کفایت نمی‌کند و باید از ابزار دیگری برای کاهش سرعت تردد خودروها نیز بهره گرفت.

شهردار کرج همچنین تاکید دارد که سیاست شهرداری کرج در حوزه حمل و نقل و ترافیک تنها نصب سرعت کاه نیست و در این راستا دستورات لازم برای کاهش نصب این ابزار آرام ساز ترافیکی صادر شده است؛ اما در مواردی نصب و ایجاد سرعت گیرها ضروری است و راه دیگری برای کنترل سرعت و روان‌سازی ترافیک در خیابان‌ها وجود ندارد.

به اعتقاد شهردار کرج وضعیت شهر با توجه به وجود دست اندازها، مناسب یک کلانشهر نیست و لازم است نصب سرعت گیرها با کارشناسی دقیق تری به منظور ایمن سازی محورهای سطح شهر صورت بگیرد و سرعت گیرهای غیراستاندارد اصلاح و یا برچیده شوند.

از نظر شهردار کرج ،میزان اثربخشی یا مقدار کاهش سرعت، تاثیر بر ایمنی عابر، واکنش ساکنان منطقه و رانندگان، تاثیر بر استهلاک جاده و وسایل نقلیه، تاثیر بر آلودگی صوتی و آلودگی هوا و حتی زیبایی محیط، مواردی هستند که برای نصب سرعت کاه باید مد نظر قرار بگیرد و این ابزار آرام ساز ترافیکی به یکی از معضلات شهری تبدیل نشود و تا حدی پیش نرود که کرج لقب شهر سرعت گیرها را کسب کند.

دکتر نصیری بر این باور است گرچه نصب سرعت کاه، ریشه های متعددی دارد، اما آنچه واضح است وجود ضعف هایی در فرهنگ ترافیکی و رانندگی است که سبب می شود شهرداری کرج به ناچار برای پیشگیری از خطرات احتمالی دست به این اقدام بزند، وقتی شهری را در نظر بگیریم که همه رانندگان با سرعت قانونی در آن رانندگی می کنند و عابران هم برای تردد از عرض خیابان از محل های مشخص و پل های عابر استفاده کنند، به طور قطع دلیلی برای استفاده از سرعت کاه وجود نخواهد داشت؛ البته همه این خلاءها و ضعف ها نمی توانند توجیهی برای نبود نظارت بر ایمنی راه ها و وجود سرعت کاه های غیراستاندارد باشد.

در حال حاضر مناطق ۱۰ گانه شهرداری کرج با جدیت هر چه تمام ساماندهی سرعت گیرها را در دستور کار قرار داده اند و شاهد آن هستیم که در سطح شهر این ابزارهای ترافیکی بهسازی می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *