٧ اقدام کلیدی سازمان پارکها در سالهای ٩۴ تا ٩۶ از رویا تا واقعیت

روتیتر: کلیپ اینفوموشن سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری با عنوان ٧ اقدام کلیدی سازمان پارکها در سالهای ٩۴ تا ٩۶ در فضای مجازی در حال انتشار است که با دیدن این کلیپ ضمن تشکر و قدردانى از زحمات این سازمان اشکالات، تناقضات و سوالاتی مطرح می شود که امیدواریم پاسخی برای آنها یافت شود.
به گزارش روتیتر ، کلیپ اینفوموشن سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری با عنوان ٧ اقدام کلیدی سازمان پارکها در سالهای ٩۴ تا ٩۶ در فضای مجازی در حال انتشار است که با دیدن این کلیپ ضمن تشکر و قدردانى از زحمات این سازمان اشکالات، تناقضات و سوالاتی مطرح می شود که امیدواریم پاسخی برای آنها یافت شود.
لازم به توضیح است تمامى مستندات و محتواى مطالب اشاره شده از آرشیو رسانه ها و سایت هاى خبرى طى ۶سال گذشته و همچنین تعدادى از مهندسین و کارشناسان مجرب فضاى سبز جمع آورى شده است.
١. طرح ایجاد کمربند سبز و ابر پروژه باغستان…!!
عنوان شده در این سالهای اخیر اجرا گردیده است و اجرای این مهم را به احداث دهکده گردشگری باغستان منتسب می کند، هرچند در ادامه یادشان می رود و در مقایسه با ۲۰ سال گذشته ۳۰۰ هکتار جنگل کاری را با ۶۵۰ هکتار باغستان قیاس میکند. آیا در سالهای گذشته این طرح به صورت طرح جامع وجود نداشته است…!؟ و شما صرفا ادامه آن را به عنوان اقدام کلیدی بزرگ نمایى نمى کنید…!؟
هر چند ۳۰۰ هکتار ذکر شده فقط مربوط به حصار وسیه بوده و علیرغم این ادعا نتوانسته است مانع حاشیه نشینی و تعرض به اراضی مذکور گردد…!
نمی توان کوه های شمالی کرج و ارتفاعات بیجی را دید و این حجم درختکاری که طى ٢٠ سال گذشته اتفاق افتاده را نادیده انگاشت و یا حاشیه اتوبان تهران – کرج از شهرک خاتم تا پل سردخانه را دید و باز ادعا کرد که در دو سال اخیر طرح کمر بند سبز اجرا شده است…!!!
در ادامه به جهت خدمات شایان محیط زیستی از سوی این سازمان استناد به دریافت لوح تقدیر از سوی سازمان محیط زیست کشور به عنوان واحد خدماتی برتر را عنوان می کند که حتماً ارتباطی با تقبل هزینه های برپایی غرفه سازمان محیط زیست استان البرز در نمایشگاه محیط زیست طى دوسال گذشته توسط سازمان پارکها و شهردارى کرج را ندارد….!؟
آیا صحیح است که بیش از ۵٠درصد بودجه آن سازمان بدون در نظر گرفتن خدمات و احداث فضاى سبز عمومى در سطح شهر و مناطق کم برخوردار و مقروض شدن به بانک شهر که مشکلات مالى بعدى را درپى خواهد داشت صرف تنها و به اصطلاح یک ابر پروژه شود…!؟
و…
٢. تحول در مدیریت منابع آب…!!
موضوع آب امروزه بحث اساسی این کشور است آیا بر موج آن سوار نشده اید و خود را یک ناجی قلمداد نمیکنید، آیا على رقم هشدارهاى جدى مسئولان و متولیان استان در ابتداى سال ٩۴ بارها در رسانه ها از سوى آن سازمان اعلام نشد که ما مشکل کم آبى نداریم…!!
آیا مدیریت آب جهت استفاده فضای سبز شهری بیش از ده سال نیست که در کرج اجرا میشود وبحث تفکیک آب شرب شهری از آب خام جهت مصرف متعلق به امروز است…!؟
آیا اجرای سیستم آبیاری قطره ای ، استفاده از روان آبهای سطحی ، استفاده از گونه های گیاهی کم آب باز کردن طوقه های درختان، جنگلکاری جهت جلوگیری از تبخیر، حفر چاه های افقی و دیگر موارد از اقدامات کلیدى است یا وظایف ذاتى..!؟
آیا این مهم در مدیریت های پیشین ایده پردازی و اجرا نگردیده است و شما صرفا ادامه دهنده آن اقدامات نیستید…!؟
آیا صبح ها اول وقت و هنگام آبیارى فضاى سبز به حاشیه معابر خیابانها و بلوارهاى سطح شهر و روان شدن آب و هدر رفت آن در وسط خیابان ها توجهى داشته اید…!؟
و…
٣. نجات و احیاى مدبرانه باغ سیب مهرشهر و ثبت ملى
آیا با مطرح کردن نجات باغ سیب، موضوع مصادره به مطلوب درکار نیست…!؟
احتمالاً فراموش شده که در فروردین ماه ١٣٩٣ با قطع درختان باغ مذکور مردم تجمع نموده و با پیگیری مجدانه مسئولین وقت و احضار مدیران شرکت متولی نگهداری باغ سیب به مراجع قضایى ماجرا به چه شکل پیش رفت…!؟
آیا حفظ و نگهدارى لکه هاى سبز شهرى از وظایف ذاتى این سازمان است یا از اقدامات کلیدى…!؟
و…
۴. برگزارى نمایشگاه گل و گیاه و جشنواره لاله ها
باتوجه به نکاتى از قبیل اینکه دیگر کرج را نمیتوان بدون این دو رویداد تصور کرد و با توجه به برگزارى متوالى و بدون وقفه پنج دوره نمایشگاه گل و گیاه در شهریور ماه و همچنین درآمد حاصل از آن که اشاره به اقتصاد مقاومتى و خودکفایى شده است،
آیا امسال بحران مالی شهرداری باعث شد که نمایشگاه برگزار نشود یا عدم رعایت اقتصاد مقاومتی و مشارکت مردمی..!؟
و یا به دلیل مسائل ترافیکى و…که اگر اینگونه است بهتر نبود در جشنواره لاله ها بجاى رعایت تاریخ جشنواره مدت آن را بالغ بر بیست روز تمدید نمیکردید…!؟
و یا پس از برگزارى جشنواره لاله ها به فکر محل جدید و مناسب براى برگزارى ششمین نمایشگاه گل و گیاه بودید…!؟
آیا با توجه به عدم برگزارى ششمین نمایشگاه گل و گیاه که تنها رویداد مهم فرهنگى و اجتماعى شهر و مورد استقبال بى نظیر شهروندان کرجى بود، این نمایشگاه از تقویم نمایشگاه هاى کشور خارج نخواهد شد…!؟
با توجه به اینکه در سالهای گذشته ایده و برپایى هر دو رویداد ارائه و اجرا شده است …آیا تجربیات آن ادامه راه را برای شما آسان نکرده و یک کار کلیدى محسوب میشود…!؟
براستی تکلیف آن همه پیاز لاله چه شد؟ پیاز لاله یکساله است؟ قابلیت تکثیر دارد ؟ وضعیت پیازهای کاشته شده در سطح شهر چه شد؟
یک میلیون بازدید کننده…!!!؟
آیا مستنداتى دال بر حضور این تعداد بازدید کننده وجود دارد…!؟
آیا با فروش بلیط جشنواره لاله ها و درآمدحاصل از آن به شهرداری نمیشد نمایشگاه گل را با در نظر گرفتن اقتصاد مقاومتی دایر کرد…!؟
و…
۵. احیا و افزایش درختان معابر
کاشت درختان معابر آن هم یک صد هزار اصله یعنی افزایش حدود ۹۰۰ هزار متر مربعى به سرانه فضاى سبز شهرى که بسیار ارزنده و قابل تقدیر است.
آیا با وجود بحران کم آبی افزایش درختان کار کارشناسی شده است…!؟
آیا کاشتن درختان با این فواصل کمتر از یک متر کار کارشناسى است…!؟
آیا پس از رشد درختان با این فاصله کم در سالهاى آتى، آسیبى به آنها نخواهد رسید و یا مجبور به قطع یکى در میان آنها خواهید شد…!؟
آیا با توجه به اهمیت حفظ و نگهدارى و هزینه بالاى آن در سالهاى آینده و همچنین با توجه به عدم فرهنگ سازى و اطلاع رسانى جهت مشارکت اجتماعى در این خصوص، به مشکلى بر نخواهید خورد…!؟
آیا آمارى از نهال هاى خشک شده سطح شهر که اخیراً کاشته شده دارید…!؟
آیا کاشت درخت در میدان ها و بخصوص میدان طالقانی که داراى تندیس زیباى آیت الله طالقانى و یا مکان هاى مشابه، از نظر ترافیکى، منظر شهرى، و…توجیهی دارد؟
آیا پس از گذشت دو سه سال آینده درختان را باید از میدان جابجا کرد یا تندیس آیت الله طالقانى را…!؟
آیا آمار دقیقى از قطع درختان کهنسال در حاشیه معابر، باغات، پروژه ها و … چه با مجوز کمسیون ماده هفت و چه بدون اخذ مجوز طى سه سال وجود دارد…!؟
و…
۶. احیاى نهالستان بزرگ کرج وتوسعه پارکهای کرج
آیا نهالستان در سال ٩٣ به شهرداری واگذار نگردیده و طرح جامعی از همان زمان برای آن دیده نشده است…!؟ و اجراى طرح ابتدایى آن جزو اقدامات کلیدى محسوب مى شود…!؟
آیا هزینه هاى تولید٢میلیون نهال و نشا در نهالستان بزرگ کرج طى دو سه سال گذشته مرقوم به صرفه بوده و تراز مثبتی را نشان میدهد…!؟
پارکهای نیمه تمامی مثل پارک رسالت، کوه نور ، حیات وحش، ادامه پارک نبوت و… به کجا انجامید ؟
آیا واقعا از احداث پارکهاى جدید غافل نماندید و ٧٠ هکتار پارک جدید احداث کردید و١٠ پارک جدید که عنوان شده همگى در این سالهاى اخیر احداث شده یا جدا از پارک کهن با مساحت ٨هزارمترمربع که با همت منطقه ١١شهردارى کرج احداث شد، مابقى پروژه هاى قبل از مدیریت کنونى است…!؟
و…
٧. ارتباط با دانشگاه ها و موسسات علمى و پژوهشى
آیا واقعاً در سازمان پارکها ارتباط با دانشگاه ها و مراکز علمى و پژوهشى در سالهاى قبل از این سه سال نادیده گرفته شده بود، یا علاوه بر ارتباط با پردیس کشاورزى و منابع طبیعى دانشگاه تهران از دیگر مراکز معتبر کشور چه بصورت مستقیم و چه به صورت آموزش به کارشناسان سازمان پارکها و طرح هاى تحقیقاتى طى ١٢سال گذشته بهره مند بوده است…!؟
و…
و البته چند اشکال فنى از اینفوموشن تولید شده؛
آیا شایسته است که نام بزرگ مرد و تاریخ ساز فضاى سبز کرج مرحوم حاج محمد صادق فاتح یزدى توسط تنها متولى فضاى سبز شهر (سریزدی ؟!!!) به اشتباه عنوان شود…!!!؟
+ بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی فاتح یزدی «بانیِ آبادانی و گسترش کرج» + عکس
آیا عکسهای پارک جنگلى جهان نما، استاد شهریار، ایران زمین و پارک بانوان ریحان واقع در پارک شهید چمران در میان اقدامات شما جهت جلوه نمایی و رنگین تر کردن کار نکرده نیست…!؟
آیا متولى تهیه این کلیپ سازمان سیما، منظر و فضاى سبز شهرى است یا سازمان پارک ها و فضاى سبز شهردارى کرج…!؟
و آخرین سوال
آیا در این سه سال گذشته ایده جدیدی را به شهر و شهروندان ارائه نموده اید که پیش از این سابقه نداشته است…!؟
و یا ٧ اقدام واقعاً کلیدى سازمان پارکها و فضاى سبز که انجام نشده است را اعلام کنید…!؟
در پایان باید در نظر داشت که مدیریت مدبرانه و #حکمرانى_خوب حاصل #شفافیت و #پاسخگویى خواهد بود.
۷ اقدام کلیدی سازمان پارک های شهرداری کرج در سالهای ۱۳۹۶-۱۳۹۴
پاسخگویی شفافیت حکمرانی خوب
یا….
بزرگ نمایى فرافکنی عدم مدیریت
قضاوت با شما…