1396-05-17-22208080

روتیتر: خبرنگاری، شغلی حساس و خطیر است؛ اصولا رسانه‌ها و خبرنگارانشان به منزله چشم سومی هستند که جریان قدرت و ثروت را در هر جامعه‌ای معرفی می‌کنند و در واقع باید از این جریان مراقبت کنند و اجازه ندهند اختلاف یا انحرافی در آن رخ دهد.

به گزارش روتیتر به نقل از روزنامه جام جم در یادداشتی به قلم محمدمهدی فرقانی استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی،‌ نوشت:همین مسئولیت خطیر و حساس ممکن است برای خبرنگاران محدودیت‌ها و مشکلاتی را به وجود آورد که وجود قوانین حمایت‌کننده می‌تواند آن‌ها را از آسیب‌های احتمالی مصون دارد.

ارتباط اصحاب رسانه و جامعه، یک رابطه دوسویه است؛ همان‌گونه که انتظار می‌رود حمایت‌های لازم از خبرنگاران صورت گیرد، در طرف مقابل خبرنگاران هم باید مناسبات حرفه‌ای و اخلاقی را درنظر گرفته و به رعایت عدالت، انصاف، امانت‌داری، صداقت و دقت در عمل هم بپردازند و در عین حال مسئولیت اجتماعی خود را به رسمیت بشناسند و پاسخگوی هر آن‌چه منتشر می‌کنند، باشند. باز هم تاکید می‌کنم ما نیازمند تدوین قوانین حمایتی و تامین‌کننده استقلال روزنامه‌نگاران هستیم و چنان‌چه این قوانین در جامعه وجود داشته باشد، اهمیت مسئولیت اجتماعی روزنامه‌نگاران هم بیشتر از قبل می‌شود.

قوانین موجود آن‌چنان که بایسته و شایسته است استقلال و حقوق اهالی رسانه را تامین و تضمین نمی‌کند. معمولا در تمام کشورهای پیشرفته قوانین خاصی وجود دارد که حقوق حرفه‌ای روزنامه‌نگاران را به رسمیت می‌شناسد و امنیت شغلی و استقلال حرفه‌ای‌شان را تضمین می‌کند تا خبرنگاران بتوانند آزادانه به کشف حقیقت و جست‌وجوی اطلاعات بپردازند، واقعیت‌ها را با مردم در میان بگذراند و در نتیجه، آگاهی‌های عمومی را ارتقا بخشندو موفق‌‌تر در کار و مسئولیت‌های حرفه‌ای و اجتماعی‌اش عمل نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *