رییس جمهوری منتخب و کلید واژه « برای ایران »

0
82547019-71645337

روتیتر: درجغرافیای سرزمین ایران نیز به واسطه تنوع اقوام، آداب وآیین ها، تفاوت های سلیقه ای و عقیده ای بیش از دیگر نقاط جهان نمود و ظهور یافته است اما هوشیاری مردمان این آب و خاک ، نوعی همزیستی آرام برای ایرانیان طی قرن ها، به ارمغان آورده و در سایه این زیست مسالمت آمیز وحدت و همبستگی ملی ایران منسجم تر شده است.

به گزارش روتیتر: تهران- اختلاف در عقیده و سلیقه و حتی تناقض در آرا و نظرات در جوامع توسعه یافته با گسترش قانون مداری و مردم سالاری در چارچوب قانون، ، نه تنها عامل تحدید و تهدید کننده نبوده بلکه درک صحیح از این تفاوت ها و اتخاذ رویکرد مناسب، توانسته بسترساز همبستگی مردم درآن جامعه شود.
از نمودها و نشان های عینی زیست آرام حضور آگاهانه در رویداد انتخابات است. رویدادی که دلسوزان و مسوولان آن را نمادی از همبستگی ایرانیان برای حفظ عزت ملی قلمداد می کنند.
اما یکی از مهمترین اصول تعمیق همبستگی ملی در جامعه، احترام به افکار و آرا مردمان است. نظرسنجی این افکار از رهگذر صندوق های رای شیوه ای است که ایرانیان دستکم در چهار دهه گذشته آن را آزموده و نتیجه گرفته اند.
بارورسازی باور به همبستگی میان ایرانیان گرچه در همه برهه ها مورد تاکید همگان است با این حال در ایام انتخابات ضرورت حفظ این همبستگی بیش از همیشه ضروری می نماید. ضرورتی که هم مردم با درک آن بار دیگر بر رویکرد همدلانه خود مهر تایید زدند و هم «حسن روحانی» به عنوان پیروز این انتخابات با کلید واژه «برای ایران» بر آن تاکید کرد.
رویکرد روحانی برای افزایش همبستگی ایرانیان با اقبال عمومی روبرو و راه گشای تکاپوی دولت در حفظ انسجام ملی در ایران شد.
رییس جمهوری منتخب در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه پس از پیروزی باردیگر پیام انتخابات در ایران را همبستگی ملی و گفت و گوی بین المللی عنوان کرد. پیامی که با توجه به وضیعت آشفته در همسایگی ایران و مشکلات پیش روی کشور، بیش از گذشته مهم جلوه می نماید.

**جامعه و بسترهای وحدت آفرین
نوع انسان به واسطه نیازهای مادی و غیرمادی خود و با توجه به تجربه های زیستی خود، زندگی اجتماعی را به عنوان بهترین شیوه ممکن برگزید. برای تسهیل این نوع زندگی به قانون گذاری و قانون پذیری روی آورد و برای حفظ این اجتماع اولویت خود را همبستگی با هم نوع خود قرار داد. با چنین نگاهی می توان گفت مهمترین بستر زمینه ساز برای همبستگی جوامع انسانی به طور عام، نیاز انسان به زندگی اجتماعی است.
از دیگر سو مرزهای معین شده برای سرزمین ها هم نخسین حلقه پیوند دهنده مردمان آن سرزمین در داخل و خارج مرزها تعریف می شود. برای ایران و ایرانیان نیز این قانون صادق است، مرزهای ایران و علاقه به این مرزها مهمترین بستر شکل دهنده همبستگی و هویت ایرانیان است.
اعتقادات مذهبی، علاقه به نظام حاکمیتی و حراست از مزرهای در برابر تهدیدات خارجی هم از دیگر عوامل و بسترهای شکل دهنده انسجام و همبستگی ملی دسته بندی می شود. عواملی که در سخنان مسوولان نظام همواره پر رنگ و مورد توجه بوده است. این عوامل در کنار بسیاری از دلایل روانشناختی و جامعه شناختی، شکل دهنده همبستگی ملی ایرانیان است که در انتخابات ریاست جمهوری و پای صندوق های رای به بهترین شکل ممکن تمرین شد. حضور مردم در کنار یکدیگر با دیدگاه های سیاسی متفاوت و مشارکت گسترده در انتخابات پیام اتحادی است که رهبر انقلاب و رییس جمهوری همواره بر آن تاکید داشته و دارند.

**توسعه پایدار ثمره همبستگی ملی
در نظام های مردم سالار و متکی بر رای و اراده مردم، مولفه همبستگی ملی به عنوان مهمترین محرک پیشرفت کشور محسوب می شود. تکیه بر قدرت مردم در همه زمینه ها می تواند افق بهتری از آینده را پیش روی مردم و حاکمیت قرار دهد. حضور همدلانه مردم در کنار مسوولان، عبور کشور از بحران ها و معضلات داخلی و خارجی را تسهیل خواهد کرد و هزینه های این گذار به دوران آرمش کمتر خواهد شد. از سوی دیگر عبور از هر بحرانی اگر با تکیه بر اراده جمعی و همراهی مردم باشد، پایدارتر خواهد بود. به همین دلیل است که رییس جمهوری منتخب مهمترین پیام حضور مردم در انتخابات را همبستگی ملی معرفی می کند و به واسطه این همبستگی همه مردم را برای تحول در بخش های گوناگون به یاری می طلبد. بدون حضور آگاهانه و همدلانه مردم موتور اقتصاد، فرهنگ و سیاست قدرت محرکه لازم را نخواهد داشت و تبعات این عدم حضور هم در دراز مدت و هم در کوتاه مدت آثار زیان باری بر زندگی و آینده ایرانیان خواهد گذاشت.
ثمره حضور و همبستگی مردم در عرصه بین المللی هم طی چهار دهه گذشته و به صورت ملموس تر در دولت یازدهم به خوبی نشان داده شد. دیپلماسی ایرانی با تکیه بر همین همبستگی سایه سنگین تحریم ها را از سر مردم ایران دور کرد. نباید فراموش کرد که حفظ اقتدار و عزت ملی، استقلال و بازدارندگی در برابر تهدیدات بالقوه، در کنار همه توانایی های نظامی و دفاعی بر همبستگی ملی استوار است.

**خاورمیانه پر آشوب و ضرورت گفتگوی بین المللی
گفت و گوی بین المللی دیگر پیام انتخابات اردیبهشت ۹۶ از منظر رییس جمهوری بود. هرچند دولت یازدهم با رویکرد گفت و گوی عزتمندانه با جهان روی کار آمد و در این حوزه با حل و فصل پرونده هسته ای ایران به موفقیت دست یافت اما روحانی در ایام انتخابات از گسترش گفت وگوهای جهانی برای استیفای همه حقوق ملت ایران سخن گفت. گفت وگویی که با توجه به منطقه پر آشوب خاورمیانه و استراتژی های جنگ طلبانه برخی کشورهای دور و نزدیک به ایران، بیش از گذشته ضروری می نماید. موضوعی که در سایه آن ضمن حفظ استقلال و عزت ملی، حقوق ایرانیان هم با کمترین هزینه و بیشترین بازده استیفا شود.

**پژوهشم**۹۴۰۲**۱۶۰۱**خبرنگار: لیلا واحدی**انتشاردهنده: شهناز حسنی

ایرنا پژوهش،کانالی برای انعکاس تازه ترین تحلیل ها، گزارش ها و مطالب پژوهشی ایران و جهان، https://t.me/Irnaresearch با ما همراه شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *