والت: دلیل اکثر ناکامیهای خارجی آمریکا، اتکای بیش از حد به ارتش است

روتیتر: در حالی که بنا بر خبرها وزیر خارجه آمریکا به دلیل کاهش حدود ۳۰ درصدی بودجه درصدد حذف ۲۳۰۰ شغل در وزارتخانه متبوعش است، هشدارها درباره پیامدهای چنین اقدامی از سوی کارشناسان در آمریکا آغاز شده است.
به گزارش روتیتر: استاد دانشگاه هاروارد و تحلیلگر ارشد روابط بینالملل درباره پیامدهای منفی حذف ۲۳۰۰ شغل در وزارت خارجه کشورش و اتکای بیش از حد ایالات متحده به ارتش هشدار داد.
طبق گفته منابع آمریکایی، با توجه به کاهش بودجه اعمالی دولت دونالد ترامپ، وزیر خارجه این کشور درصدد حذف ۲۳۰۰ منصب و پُست شغلی در وزارتخانه تحت امرش است.
این میزان حذف منصب و پُست در وزارت خارجه آمریکا، در واقع حذف حدود ۹ درصد نیروی کاری در این وزارتخانه محسوب میشود.
ماه گذشته دونالد ترامپ بودجه پیشنهادی دولتش را برای تصویب در کنگره آمریکا به این نهاد ارسال کرد؛ که در آن وزارت خارجه با کاهش حدود ۳۰ درصدی بودجه روبرو شده است.
پیش از این برخی قانونگذاران کنگره درباره کم شدن نفوذ جهانی آمریکا در نتیجه کاهش بودجه وزارت خارجه هشدار داده بودند اما حالا هشدار کارشناسان ارشد حوزه روابط بینالملل به خبر حذف ۲۳۰۰ شغل در این وزارتخانه آغاز شده است.
«استفان والت» استاد دانشگاه هاروارد و از چهرههای برجسته آمریکایی در حوزه روابط بینالملل، درباره پیامدهای ناشی از حذف مشاغل در وزارت خارجه و کاهش بودجه این وزارتخانه هشدار داده است.
او در صفحه توئیترش ابتدا هشدار داد: «طرح وزیر خارجه برای در آوردن دل و روده وزارتخانهاش، اثرات معکوس خواهد داشت».
این کارشناس ارشد آمریکایی در توضیح دادن اثرات معکوس «در آوردن دل و روده وزارت خارجه»، به پیامدهای چنین اقدامی در بیتوجهی به قدرت دیپلماسی و توسل بیش از حد به نیروی نظامی اشاره کرد.
والت هشدار داد: «دلیل اغلب ناکامیهای (آمریکا) در حوزه سیاست خارجی به خاطر وابستگی و اتکای بیش از حد به ارتش و فقدان دیپلماسی متبحرانه و ماهرانه است».
هر چند او توضیح بیشتری درباره اینکه منظورش از ناکامیهای آمریکا در حوزه سیاست خارجی نداده، اما با نگاهی اجمالی به سابقه نظرات والت میشود به روشنی فهمید که منظور او جنگهای آمریکا علیه افغانستان، عراق، سوریه و مواضع آن در قبال اوکراین و روسیه است.