ضرورت اعمال نظر نسبت به ایجاد پیاده راهها و تسهیل در آمد و شد عابرین

0
1395-04-29-60065364

روتیتر: در شهرداری کرج نیز همزمان با رشد و توسعه جهشی طی ماه های اخیر و افزایش چند درصدی فعالیت های عمرانی در نقاط مختلف شهر شاهد توسعه و عمرانی شهر بوده ایم که قطعا باعث ایمنی و آسایش بیش از پیش شهروندان گردیده که قابل مقایسه با هیچ دوره ای نمی باشد.

در اکثر شهرهای بزرگ ایران و جهان فلکه ها به عنوان هویتی فرهنگی و اجتماعی شناخته می شوند؛ این فلکه ها عموما در مراکز جمعیتی قرار گرفته اند که دارای کارکردهای قوی شهری بوده و محل استقرار خدمات عمومی و اجتماعی هستند. از این رو همسو با این فعالیت ها می بایست اعمال نظری نیز نسبت به پیاده روها، پیاده راه ها و تسهیل در آمد و شد معلولان حرکتی و سالمندان در برنامه ها وجود داشته باشد که خوشبختانه در بسیاری از مناطق شهری اقدامات موثری در این حوزه صورت گرفته است.

عضو کمیسیون عمران در خصوص احداث پیاده راه در رجایی شهر گفت: رجایی شهر بهترین نقطه شهر از لحاظ جایگزینی اساسی در مسیرها است، این محل راه های دسترسی آسانی دارد و معابر آن از اصول شهرسازی بسیار خوبی برخوردارند.

وی ضمن انتقاد از عملکرد برخی مناطق برخوردار در شهر اظهار داشت: در برخی مناطق برغم اهمیت و مرکزیتِ جذب هزاران سفر شهری اقدامات موثری در راستای سهولت تردد شهروندان صورت نپذیرفته و در حد قابل قبول و انتظار نمی باشد.

عضو شورای شهر کرج با اشاره به اینکه منطقه ۸ شهرداری با وجود مراکز مهمی از قبیل چند اداره کل، استانداری، بهریستی، چند بیمارستان و مرکز پزشکی و بهداشتی، و سازمان حلال احمر همواه عامل جذب سفرهای متعدد می باشد و هزاران شهروند که عموما دارای مشکلات حرکتی هستند به این منطقه مراجعه می نمایند باید در استاندارد سازی معابر و میادین ظوابط بیشتری را رعایت کند.

وی ادامه داد: معابر و میادین منطقه مذکور به دلیل حجم تردد و پارک های حاشیه ای دچار مشکلات جدی هستند و با توجه به اینکه فلکه های منطقه پتانسیل تبدیل به مراکز مهم اجتماعی را دارند در صورت اجرای طرح های متناسب با طرح های شهرسازانه و معمارانه و اعمال مقررات این اقدام عملی و اجرایی خواهد بود.

فیروزگاه با اشاره به تجربه خوب شهرداری در ساماندهی برخی از میادین (میدان طالقانی و …) اظهار داشت: این امر مبتنی بر کاهش سطح سواره رو و افزایش سطح حاشیه ای پیاده رو از نمونه های عملی است که امکان آن در فلکه های جهانشهر و رجایی شهر قابل اجراست.

عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه ابعاد فضاهای پایدار پارک حاشیه ای در فلکه ها که صرفا سود آن را واحدهای تجاری اطراف می برند، افزود: این در حالی است که یک عابر معلول و بیمار حتی با ویلچر و وسایل کمکی به هیچ وجه قادر نیست از حاشیه میدان ها عبور نماید.

به گفته فیروزگاه راهکارهایی مانند مطالعه اثرات متقابل منطقه مرکزی با اهمیتی همچون جهانشهر و رجایی شهر بر سایر مناطق یک ضرورت است که توجه به آن مهم است که طرح پیاده راه رجایی شهر و یا محدوده ترافیکی جهانشهر مبین این موضوع است.

وی ایجاد سهولت آمد و شد بیماران، معلولان، کودکان تحت پوشش بهزیستی و مراجعه کنندگان به دستگاه های دولتی را ضروری دانست و افزود: اعمال طرح های محدودیت ترافیکی از قبیل کارکرد معابر یک طرفه و در نهایت تشویق و ترغیب مردم و شهروندان به حرکت پیاده به داخل محدوده به عنوان قطب سلامتی و درمان کرج و نیز سرویس های حمل و نقل عمومی از دیگر موارد بسیار مهم و ضروری است که مدیریت شهری و مسئولان باید توجه داشته و اهتمام ورزند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *