شهرداری کرج پیشرو در توسعه سرانه فضای سبز/ باغستان فیلتر تنفسی شهروندان البرزی

0
1395-09-30-76774965

روتیتر: علی ترکاشوند در جمع اصحاب رسانه و در بازدید از محل تفریحی گردشگری باغستان، ضمن تقدیر از حضور و حمایت اعضای شورای اسلامی شهر، مدیر کل محیط زیست استان، رئیس هیئت مدیره سازمان پارکها و اعضای آن، مدیرعامل سازمان و دیگر دستگاه های اجرایی که مدیریت شهری را در تحقق این مهم یاری کردند، احداث این مجموعه را یکی از برجسته ترین اقدامات مدیریت شهری در حوزه فضای سبز دانست و گفت: احداث مجموعه مذکور حاصل تلاش شبانه روزی و پیگیری های مستمر مسئولان سازمان پارکها و حمایت اعضای شورای اسلامی شهر است.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، شهردار کرج با اشاره به اجرای پروژه های عظیم فضای سبز در این کلانشهر، اظهار داشت: شهرداری کرج در توسعه سرانه فضای سبز در کشور پیشرو بوده است.
این مسئول با اشاره به همکاری دستگاه های دولتی و وکلای مردم کرج در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: عدم تعامل برخی از مسئولان در دوره های گذشته جهت تحویل اراضی باغستان به مدیریت شهری کرج، موجب شد تا نمایندگان مجلس در این بحث ورود کنند و با پیگیری هایی که پس از گذشت حدود پنج سال از طرح موضوع به عمل آمد، سازمان ملی زمین صورت جلسه ای را صادر و امضاء کرد که بر اساس آن یک هزار هکتار از اراضی منطقه کوهستانی واقع در باغستان به شهرداری تحویل داده شود.

وی ادامه داد: همچنین طبق این صورت جلسه، مجوز ساخت هفت درصد از اراضی، مطابق با نیازهای کاربری زمین به این دستگاه ارائه شد.

ترکاشوند هدف مدیریت شهری از دریافت زمین باغستان را اجرای طرحی عنوان کرد که بتوان علاوه بر استفاده مفید از اراضی، آن را به محلی برای پمپاژ اکسیژن به مجموعه شهر تبدیل کند و افزود: تاکنون با همت و اهتمام ویژه مدیرعامل سازمان پارکها و تلاش کارگران زحمت کش سازمان این مهم محقق شده است.

به گفته این مسئول، مقرر شد پروسه تحویل زمین به شهرداری کرج با تقسیم آن به بخش های ۱۰۰ هکتاری انجام گیرد به گونه ای که پس از طی عملیات احداث در هر ۱۰۰ هکتار، ۱۰۰ هکتار بعدی در اختیار این دستگاه قرار داده شود.

این مسئول، آینده این پروژه را بسیار کم نظیر و ارزشمند برای شهر و محیط زیست ارزیابی کرد و ادامه داد: اینجا گنج و ثروت عمومی شهر کرج است و می تواند به منطقه ای مشابه توچال برای ایران کوچک تبدیل شود.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت شهری برای اجرای این طرح استوار و مصمم است، به وجود مشکلاتی در این زمینه اشاره و بیان کرد: بخشی که به عهده مدیریت شهری واگذار شده به خوبی به مرحله اجرا در آمده است اما در زمینه دریافت زمین و حفظ آن با مشکلات و تهدیداتی مواجه هستیم که اگر کُند عمل کنیم، فرصت های موجود را از دست خواهیم داد.

شهردار کرج در تشریح مزایای اجرای طرح مذکور عنوان کرد: با توجه به اینکه باد غالب از شمال غرب به شرق در حرکت است و بسیاری از آلودگی ها و ریزگردها از این منطقه به شهر وارد می شود، وجود منطقه ای جنگلی و درختکاری شده می تواند به عنوان سدی مقابل آسیبهای زیست محیطی و بادهای مخرب عمل کند.

ترکاشوند افزود: همچنین نقش بی بدیل و تاثیرگذار آن در نشاط شهروندان و ساکنان منطقه و امکان بهره گیری از محیط تفریحی و گردشگری آن قابل اغماض نیست.

این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به پیشرفت پروژه در مدت زمان کم اشاره و با بیان اینکه ظرف مدت دو ماه ۲۰۰ هزار چاله برای کاشت درخت در محدوده باغستان حفر شده است از تلاش شبانه روزی کارگران سازمان جهت آماده سازی محل برای هفته درختکاری یاد و عنوان کرد: در ۱۶ اسفند و همزمان با هفته درختکاری منتظر همکاری دستگاه هایی که می توانند در امر درختکاری نقشی ایفا کنند هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از مشکلاتی که در مسیر پروژه قرار داشت و مرتفع شد سخن گفت و افزود: در صورتی که شهرداری کرج پیگیری مداومی برای تحویل زمین باغستان انجام نمی داد امکان واگذاری این زمین به دیگر دستگاه ها وجود داشت.

ترکاشوند اضافه کرد: در صورتی که زمین باغستان به مدیریت شهری تحویل نمی شد چند معدن شن و ماسه نیز در این محل گسترش می یافت که این موضوع موجب ایجاد ریزگردها و انتقال آن به شهر کرج می شد.

شهردار کرج در ادامه با اشاره به اینکه کاشت درخت در محدوده باغستان موجب تصفیه هوای شهر می شود و این درختان برای رشد به آبیاری نیاز دارند، گفت: یک سد خاکی برای ذخیره آب در این محل تعبیه شده و در حال حاضر نیز استفاده از چشمه های موجود در محل برای این امر پیش بینی شده است.

این مسئول در بخش پایانی سخنان خود به کاشت گونه های مقاوم و کم آب در محدوده تفریحی گردشگری باغستان اشاره و بیان کرد: کاشت گونه هایی مثل سنجد، بادام تلخ، زیتون و پیش بینی محلی به نام تاکستان برای کاشت انگور در دستور کار قرار گرفته که در تحقق این مهم از نظرات اساتید بزرگ دانشگاه استفاده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *