نوسازی پایدار بافت های شهری با شناخت و توجه به ساختار اجتماعی محقق می شود

روتیتر: چنین بافت هایی که تقریباً در اکثر شهرها وجود دارد نیاز مبرم به برنامه ریزی جهت بهبود وضعیت کنونی خود دارند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، شهرها در فرآیند شهرنشینی به مرحله ای از رشد می رسند که نیاز به تجدید کالبد و نوسازی پیدا می کنند و این مرحله که به آن می توان مرحله تکوین بافت های فرسوده ی شهری نیز گفت در واقع بخشی از محیط شهری است که قابلیت زندگی در چنین بافت هایی از جنبه های مختلف کالبدی، ساختاری، اجتماعی و محیطی با شرایط و نیازهای زندگی کنونی مطابقت ندارد و با عنوان بافت های فرسوده شهری شناخته می شوند.
چنین محالاتی که در اثر گذشت زمان دچار فرسودگی می شوند همچنین به دلیل شرایط نامناسب برای زندگی و عدم برنامه ریزی صحیح به تدریج با مشکل مهاجرت ساکنان اصیل و قدیمی و ورود مهاجرانی با روحیه ی جدید در این مناطق مواجه هستیم این امر باعث افزایش مشکلات جهت برنامه ریزی بهینه در راستای بهبود ساختارهای شهری می شوند.
بی شک محیط شهری موفق محیطی است که استعدادها را پرورش دهد و آنها را در راستای تحقق اهداف جذب کند، شهری که مولد تحقیق و پژوهش بوده و قادر است بخش های جدیدی را به ابعاد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مدیریتی شهر بیفزاید و فرصت های جدیدی را بدین شکل برای شهر ها در مقیاس ملی و فراملی ایجاد کند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر کرج در خصوص لزوم نوسازی پایدار بافت های شهری اظهار داشت: این مهم باید با شناخت و توجه به ساختار اجتماعی محقق شود و در برنامه ریزی برای احیای بافت های فرسوده شهری باید به مسائل فرهنگی و اقتصادی ساکنان بافت های فرسوده دقت شود.
این مسئول، اجرای پروژه های احیای بافت های قدیمی شهر را موجب ارتقاء کیفی ساختارهای شهری دانست و افزود: مجموعه مدیریت شهری کرج اهتمام ویژه ای برای انجام این مهم دارد.
علی بخشی تاکید کرد: به هر اندازه که طرح احیای بافت های قدیمی در راستای رعایت مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی انجام گیرد به همان اندازه موفقیت اجرای طرح تضمین می شود.
وی همچنین گفت: علاوه بر این مهم رویکرد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی در بازیابی و نوسازی بافت های قدیمی شهری، زمینه را برای مشارکت بهینه مالکان همچنین بخش خصوصی فراهم می کند.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر اینکه بهسازی و نوسازی فضاهای با ارزش شهری در دستور کار برنامه ریزان شهری قرار گیرد اظهار داشت: افزایش بیرویه جمعیت به دلیل استقبال و گرایش افراد برای زندگی شهرنشینی است که در شکل گیری بافت های فرسوده شهری نقش دارد.
وی با بیان اینکه فضاهای شهری سرمایه های اصلی شهر هستند، گفت: با توسعه پایدار این فضا و ساختارهای شهری می توان گام های موثری در گسترش منطقی جغرافیای شهری برداشت.
این مسئول با بیان اینکه، مسأله فضا و توسعه پایدار فضاهای شهری امری بسیار مهم است، عنوان کرد: در این خصوص برنامه ریزان و مدیران شهری توجه خود را به احیای بافت های فرسوده به عنوان معضلی که ناشی از رشد ناهمگون جمعیت شهری است معطوف کرده اند.
محمد علی بخشی با تاکید بر استفاده بهینه از فضاهای مطلوب شهری، عنوان کرد: اجرای طرح احیای بافت های قدیمی و فرسوده به صورت گسترده می تواند بطور کارآمد و شایسته ای توسعه پایدار فضا و ساختار شهری را فراهم آورد.