رسالت زینبوار مطبوعات در دوران دفاعمقدس

روتیتر: در این یادداشت آمده است: پوشش خبری دوره دفاع مقدس مبتنی بر درک واقعیات رویدادهای جبهه، شناخت نیاز مردم، شناخت جامعه بین المللی و تعامل و هماهنگی با مقامات کشور و فرماندهان جبهه بود. نقش رسانه ها در پوشش خبری و به تصویر کشیدن فتوحات و مجاهدت های رزمندگان اسلام، انهدام مواضع و استحکامات دشمن، و زمین گیر شدن ماشین جنگی دشمن موجب شده بود که واقعیات جنگ به صورت عینی به درون منازل مردم راه یابد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، سردار محمد علیپور مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان در یادداشتی به مناسبت آغاز به کار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات به جایگاه و نقش ارزنده رسانه ها در دفاع مقدس پرداخته است.
نقش رسانهها در بیان راهبردهای دفاع مقدس و تلاش بی وقفه برای نهادینه کردن راهبردهای جنگ و تبیین ضرورت و مشارکت آحاد مردم در صحنه های دفاع مقدس بسیار با ارزش است هر چند نیروهای مطبوعات در آن دوران از لحاظ کسب آموزشهای تخصصی چندان حرفهای نبودند اما زینبگونه هر آنچه در توان داشتند در کف اخلاص گذاشتند و لنز دوربینشان را با لولههایی تفنگ همسنگرانشان همسو کردند. یکی شکار دشمن میکرد و دیگری شکار لحظات ناب ایثار.
پوشش خبری کاروانهای اعزام نیرو به جبهه، کاروانهای تدارکاتی، فعالیت مراکز جذب و آموزش نیرو، لحظههای عاشقانه عروج ملکوتی رزمندگان اسلام، مراسم عارفانه دعا و نیایش، عیادت از مجروحان جنگی هر یک برگی درخشان از فعالیت های رسانههای صوتی، تصویری و مکتوب در دوران دفاع مقدس به شمار میرود.
تصویربرداری حماسه رزم رزمندگان در جبهه ها، توسط تصویربرداران شجاع و نشان دادن عمق فتوحات رزمندگان اسلام، در تاریخ مستندسازی ایران می درخشد. تصویربرداران شجاع برای ضبط تصاویر تحولات جبهه و جنگ به استقبال هرگونه خطر تا مرز شهادت پیش میرفتند. گویندگی اخبار رادیو و تلویزیون در دوران دفاع مقدس چنان جذاب و گیرا بود که حس حضور در صحنههای جنگ و مشاهده جلوه های مقاومت و پایداری در برابر خصم را در هر بیننده و شنونده ایجاد میکرد. هنوز طنین صدای محمود کریمی قزلیجه گوینده پرتوان رادیو برای اعلام خبر آزادی خرمشهر در گوش هر ایران طنین انداز است. هنگامی که او اعلام میکند:« خرمشهر شهر خون آزاد شد» هیجان را تا سرحد ممکن در هر شنوندهای به اوج میرساند.
نقش مطبوعات در دوران دفاع مقدس در ایجاد روحیه امید و نشاط، متبلور کردن غرور ملی، ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس و خنثی کردن تدابیر تبلیغاتی و افشای ترفندهایی تبلیغاتی دشمنان در دوره دفاع مقدس افتخارآمیز بود. مطبوعات با دیدهبانی دقیق زرادخانه های رسانه ای دشمن و رصد کردن اظهارات و مواضع حامیان رژیم بعثی و هوشیار ساختن مردم از طریق واکنش های به موقع، نقشی تاثیر گذار در عرصه فعالیتهای رسانهای دوران دفاع مقدس انجام دادند.
مطبوعات به رغم اینکه در دوران دفاع مقدس تجربه نوینی از فعالیت در سالهای پس از انقلاب اسلامی را طی می کردند و از لحاظ برخوردار بودن از نیروهای حرفهای در تنگنا قرار داشتند با اینحال تلاش های ارزشمندی را در تهیه و گردآوری اطلاعات و اخبار مربوط به جنگ انجام دادند که امروزه هر یک از آن اسناد برگ زرینی از تاریخ این کشور محسوب میشوند.
اصحاب رسانه در دوران دفاع مقدس باتقدیم ۲۴۴ شهید،۵۰جانباز و ۱۲ آزاده برگ زرین دیگری به تاریخ افتخارات خود افزودند. به انگیزه برگزاری بیست و دومین دوره نمایشگاه مطبوعات یاد و خاطره همه این عزیران را گرامی داشته و زحمات فعالان رسانه ای در دوره دفاع مقدس را ارج مینهیم.
امروزه همان نقشی که اهالی رسانه در دوران جنگ داشتند ، پررنگ تر و حساستر شده است و رسانه های متعهد ما باید بدانند که افسران جنگ نرم هستند و باید خود را مسلح کنند تا نسل جدید ما از ترکشهای رسانهای و ماهوارهای دشمنان در امان بمانند .