تحولات آب و هوایی وآینده یایدار

0
1395-03-04-68939693

روتیتر:برای اولین بار در طول سالها، مردم اندکی خوش‌بینی به آینده را تجربه کرده اند. اقتصاد جهانی ، به استثناء چند مورد خاص، به سمت پشت سرگذاشتن بحران‌های مالی پیش می‌رود. پیشرفت‌های چشمگیر در فن‌آوری سبب شده است که انرژی‌های تجدیدپذیر پابه‌پای سوخت‌های فسیلی پیش بروند. و به نظر می‌رسد جامعه جهانی آماده است تا به توسعه‌ای پایدار برسد و نسبت به تغییرات آب‌و‌هوایی اقدامی کند.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، برای اولین بار در طول سالها، مردم اندکی خوش‌بینی به آینده را تجربه کرده اند. اقتصاد جهانی، به استثناء چند مورد خاص، به سمت پشت سرگذاشتن بحران‌های مالی پیش می‌رود. پیشرفت‌های چشمگیر در فن‌آوری سبب شده است که انرژی‌های تجدیدپذیر پابه‌پای سوخت‌های فسیلی پیش بروند. و به نظر می‌رسد جامعه جهانی آماده است تا به توسعه‌ای پایدار برسد و نسبت به تغییرات آب‌و‌هوایی اقدامی کند.

اما این خطر وجود دارد که قانون گذاران و سرمایه‌داران به مقاصد کوتاه مدت فکر کنند و اقتصاد جهانی را به خطر بیاندازند. اگر بخواهیم پیشرفتی داشته باشیم، باید ضعف‌های ریشه‌ای نظام مالی خود را بشناسیم و به دنبال استانداردها و قوانینی باشیم که ما را به سمت اقتصادی پایدار و جامع رهنمون سازد.

در سال جدید، دولت‌ها پتانسیل کافی برای نیل به این هدف را دارند. با پذیرش عموم مردم و پیشرفت در فن‌آوری، حرکت به سوی اقتصاد سبز دیگر آرزوی دور نیست و به قطعیت نزدیک شده است. در سال ۲۰۱۴ براساس گزارش سازمان ملل متحد، اگر چه قیمت نفت سیر نزولی داشت اما میزان سرمایه‌گذاری جهانی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر ۱۷ درصد رشد یافته بود. این روند در خصوص انرژی خورشیدی در چین و ژاپن و همین‌طور در حوزه انرژی باد در اروپا رشدی فزاینده داشته است.

بازار بورس از شانگهای تا سائوپائولو برآن هستند که طی گزارشی سرمایه‌گذاران را آگاه سازند که چگونه شرکت‌ها پایداری را در استراتژی‌های خود لحاظ کرده‌اند. اوراق قرضه سبز صعودی چهل میلیاردی در سال گذشته داشته است و قطعا با ایجاد استانداردهای جدید این میزان بیشتر هم خواهد شد. بانک مردم چین جدیدا به برنامه محیط زیستی سازمان ملل متحد ملحق شده است تا به اصلاحات مالی سبز برسد و بانک انگلستان نیز گزارشی از خطرهای سیتمیک تحولات آب‌و‌هوایی به بخش بیمه بریتانیای کبیر ارسال داشته است.

ماه سپتامبر شروع اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد است. هدف این اقدامات ایجاد اهدافی برای از بین بردن گرسنگی و فقر و همین‌طور حفظ محیط زیست و منابع طبیعی‌ست. در اواخر امسال، جامعه جهانی انتظار دارد که به توافقاتی در خصوص کاهش آلودگی و سرمایه‌گذاری بر تحولات آب‌و‌هوایی برسد.

اما اگرچه در راه درستی قرار گرفته‌ایم اما موفقیت به هیچ وجه تضمین نشده است. اگر به لحظه توجه نشود، دستاوردها همگی از دست خواهد رفت. سوال اصلی زمان است. تاخیر سبب خسارات جبران ناپذیری خواهد شد. ۸۰ درصد از ۱۴۰ کشور در تحقیق سازمان ملل متحد گزارش داده‌اند که میزان سرمایه‌های ملی‌شان وخیم‌تر شده است. خسارت اقتصادی ناشی از تحولات محیط زیستی حدود ۷ تریلیون دلار در سال گزارش شده است که اکثر آن غیرقابل جبران هستند. هر چه بیشتر صبر کنیم، مشکلات سخت‌تر خواهند شد.

آنچه لازم است سوق دادن بازار سرمایه و مالی به سمتی‌ست که توسعه پایدار را حمایت کند. به گفته مارک کارنی از بانک انگلستان ممکن است تراژدی در راه باشد. این تراژدی یعنی اینکه سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و دولت‌ها نتوانند اقدامی در خصوص تحولات آب‌و‌هوایی انجام دهند.

قانون‌گذاران و رهبران دلایل مختلفی به منظور اقدامات فوری ارائه کرده‌اند. در واقع همان اقدامات پیشگیرانه، بانک‌ها را مجبور می‌سازد که برای کوتاه مدت سرمایه‌گذاری کنند و فرصت‌هایی سودمند اما غیر سیال درازمدت ایجاد سازند. فشارهای موقتی همیشه وجود دارند اما با وجود ابزارهایی مناسب قابل رفع هستند. این ابزارها می‌توانند قیمت‌های بهینه شده خطرهای محیطی، رتبه‌بندی اعتبار اقدامات حساس به محیط زیست، مسولیت‌های زیست محیطی و اقداماتی به منظور کاهش خطرهای محیطی و نیل به پایداری مالی باشند. آینده‌ای پایدار در دسترس است اما نیازمند سیاست‌هایی ست که آنرا ممکن سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *