مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز: دو سوم خاک کشور در معرض خطر بیابانزایی است

روتیتر: مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: متاسفانه شرایط محیط زیست در ایران از دیگر مناطق دنیا بهتر نیست و دو سوم از خاک کشور در معرض بیان بان زایی قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، حسین محمدی در افتتاحیه پنجمین جشنواره فیلم سبز که امروز شنبه(۲۵ اردیبهشت) در کرج برگزار شد، گفت: متاسفانه جهان امروز با چالش های متعددی از جمله آلودگی آب، خاک و هوا و طوفان، سیل،تخریب جنگل، مراتع، گرم شدن زمین و تغییر اقلیم مواجه است.
وی افزود: این شرایط در کشورهای جهان سوم از جمله کشور ما جدی تر است و امنیت ملی آنها را به چالش کشیده است.
محمدی ادامه داد: مقوله امنیت صرفا به بحث هایی چون پاسداری از مرزها محدود نمی شود و اگر سلامت یک جامعه و شرایط زندگی در آن نامناسب شود مطمئنا امنیت ملی هم تهدید می شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: متاسفانه شرایط محیط زیست در ایران از دیگر مناطق دنیا بهتر نیست و دو سوم از خاک کشور در معرض بیان بان زایی قرار دارد.
این مسئول اضافه کرد:سالانه در حوزه های آبریز کشور دو نیم میلیارد تن خاک از دست می رود که این میزان پنج برابر میانگین جهانی است.
محمدی به چالش آبی کشور اشاره و تصریح کرد: وضعیت آب در ۳۰۰ دشت کشور بحرانی است و علاوه بر آن شهرهای بزرگ ما با آلودگی هوا دست و پنجه گرم می کنند.
وی اعلام کرد: ایران در یک قرن گذشته دو گونه جانوری خود را از دست داده است و اگر این شرایط ادامه پیدا کند قطعا گونه هایی دیگری را نیز از دست خواهیم داد.
این مسئول به دلایل اصلی به وجودآمدن این وضعیت اشاره و تاکید کرد: عدم توجه به مسائل زیست محیطی و عدم توجه به توان سرزمین دربرنامه های توسعه مهمترین دلایل این اوضاع هستند.
محمدی خاطرنشان کرد: ما در مکان هایی شهرسازی کرده ایم که طبیعت آن نقطه توانایی پذیرش شهر را نداشته است؛ پس توجه به توان سرزمین می توان یک توسعه پایدار را برای ما رقم بزند.
وی ادامه داد: یکی از ملزومات توسعه پایدار، توجه به طرح آمایش سرزمین است که خوشبختانه این موضوع در البرز به خوبی و به طور جدی پیگیری شده است.
محمدی آگاهی مردم برای حفظ محیط زیست را مهم ارزیابی کرد و گفت: قبل از سال ۹۲ فقط دو سازمان مردم نهاد زیست محیطی در البرز فعال بود اما با سیاست های دولت تدبیر و امید، اکنون این سازمان ها به ۲۰ عدد رسیده است.
وی در پایان به اصل ۵۰ قانون اساسی کشور اشاره و تصریح کرد: در این اصل از قانون اساسی وظیفه حفظ محیط زیست بر عهده مردم گذاشته شده است؛ بنابراین ما باید زمینه حضور فعال مردم در این عرصه را فراهم کنیم.