احیای جنگلهای زاگرس نیازمند مشارکت روستاییان

روتیتر: عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: برنامه احیای جنگلهای زاگرس تنها با مشارکت روستاییان با موفقیت انجام میپذیرد.
به گزارش پایگاه خبری وتحلیلی روتیتر، منطقه لرستان، بیان کرد: سابقه مدیریت دولتی در جنگلهای زاگرس نشان میدهد به جز طرح زغالگیری هیچ یک از طرحهای اجرا شده در این منطقه با موفقیت چندانی همراه نبوده است.
وی اضافه کرد: علت اصلی عدم توفیق این طرحها، مشکلات اقتصادی – اجتماعی جنگلنشینان و وابستگی شدید آنها به جنگل بوده است. برای همین پیشنهاد میشود در کلیه طرحهای آبخیزداری، جنگلداری و مرتعداری، مسائل اجتماعی اقتصادی جوامع بومی و محلی لحاظ و از دانش بومی آنها جهت حفظ، احیاء و توسعه این جنگلها استفاده شود.
توکلی اظهار کرد: عواملی از قبیل احساس محرومیت، عدم آگاهی جوامع محلی نسبت به اهمیت و جایگاه جنگلها، قطع پیوندهای عاطفی و معیشتی مردم منطقه با جنگل، عدم احساس مالکیت مردم نسبت به جنگل و عدم توجه به مسئولین به دانش بومی مردم منطقه در مدیریت جنگل بیان کردهاند.
این محقق منابع طبیعی ادامه داد: برنامه احیای جنگلهای زاگرس در صورتی موفقیتآمیز خواهد بود که با همکاری و همیاری روستاییان انجام پذیرد.
وی گفت: رویکرد مشارکتی به عنوان ابزار ممتازی است که زمینه شرکت فعال و مسئولانه مردم را فراهم میکند؛ مردمی که به هر شیوه با منابع زیستی و ژنتیکی ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارند، شریک اجتماعی و بازوی اجرایی حفظ و ارتقای تنوع زیستی در زاگرس هستند.