معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:
رویکرد سلامت محور در کاهش آسیب های اجتماعی مورد توجه قرار گیرد/عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه محقق شود

0
1395-01-17-82938789

روتیتر: معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: رویکرد سلامت محور در کاهش آسیب های اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی روتیتر، شهیندخت مولاوردی در اولین همایش پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در مدارس استان البرز که صبح امروز سه‌شنبه در دبیرستان دخترانه شاهد کرج برگزار شد، با تاکید بر اینکه آسیب‌های اجتماعی روند افزایشی به خود گرفته و یک پدیده جهانی است، گفت: روند افزایشی آسیب‌های اجتماعی مربوط به عملکرد دولت خاصی نیست.

وی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه برخی آسیب‌های اجتماعی در حال زنانه شدن است، گفت: موضوع آسیب‌های اجتماعی در برنامه پنجم توسعه مورد توجه بود و همچنین این موضوع در تدوین برنامه ششم توسعه نیز مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده به برنامه پنجم پنجساله توسعه و ماده ۲۳۰ که ماموریت معاونت امور زنان را مشخص کرده است اشاره کرد و گفت: ۱۸ دستگاه برای کاهش آسیب های اجتماعی درگیر هستند و مرتفع کردن این مهم با همکاری بین بخشی دستگاه ها میسر است.

وی در ادامه تاکید کرد: دستگاه‌ها برای کاهش آسیب های اجتماعی باید با هم هم‌افزایی داشته و از برخورد جزیره‌ای جدا خودداری کنند.

مولاوردی اضافه کرد: در این دو سال سعی کرده‌ایم با شناسایی آسیب‌های اجتماعی وظیفه خود را انجام دهیم و حساسیت افکار عمومی را جلب کنیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بر همکاری شبکه‌ای برای کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور تاکید کرد و گفت: هر دستگاهی باید کار خود را به نحو احسن انجام دهد. برای تحقق این مهم نیاز به شبکه همکاری داریم.

وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت‌های مردم نهاد برای کاهش آسیب‌های اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است به همین منظور با برگزاری نشست‌های منطقه‌ای سعی در شناسایی ظرفیت‌های مردم‌نهاد داریم.

مولاوردی گفت: در نشست‌های منطقه‌ای کارگاه‌های سه‌ روزه‌ای برگزار می‌شود که در این کارگاه‌ها همکاری‌های شبکه‌ای و پایداری شبکه‌ها ترویج داده می‌شود.

وی در ادامه به ارائه گزارش‌ آسیب‌های اجتماعی کشور به مقام معظم رهبری در سال گذشته اشاره کرد و افزود: اردیبهشت ماه سال جاری نیز در نشستی گزارش آسیب‌های اجتماعی به محضر ایشان ارائه می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده گفت: توانمندسازی زنان و دختران آسیب‌دیده و یا در معرض آسیب یکی از اقدامات اساسی است که این معاونت به جد در حال پیگیری است.

ملاوردی تاکید کرد: رویکرد دولت استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و بخش خصوصی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

وی گفت: رویکرد سلامت محور در خصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

ملاوردی به پیام نوروزی مقام معظم رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اگر در حوزه اقتصاد سیاست‌های درستی اتخاذ کنیم، تاثیرش را در سایر حوزه‌ها خواهیم دید.

وی افزود: با یک اقتصاد مقاوم می‌توانیم یک فرهنگ مقاوم، جامعه و خانواده سالم داشته باشیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بر توجه به نقش و جایگاه زنان به عنوان سرمایه اجتماع تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشور و تحقق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله نظام نیازمند توجه ویژه به نقش زنان در جامعه هستیم.

مولاوردی در ادامه افزود: اگر امسال با یک برنامه‌ریزی درست برای کاهش آسیب‌های اجتماعی گام برداریم، در زمان اجرای برنامه ششم توسعه می‌توانیم سیاست‌های کاهش آُسیب‌های اجتماعی را محقق کنیم.

وی به شعار سال که توسط مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل نامگذاری شده است اشاره کرد و گفت: اقدام و عمل باید در دستور کار همه قوا قرار بگیرد؛ چرا که این مهم به تنهایی از عهده دولت برنمی‌آید. باید ظرفیت‌های کشور را شناسایی و در راستای تحقق سیاست‌های موجود گام برداریم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در پایان تاکید کرد: امیدواریم با همکاری سازمان‌های مردم نهاد با دولت بتوانیم اهداف آموزشی و توانمندسازی نسل جوان را به معنای واقعی پیاده کنیم.

عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه محقق شود

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در بخشی دیگر از سخنان خود در همایش «زنان، خودباوری و تعالی جامعه» که در کانون امام علی شهرستان کرج برگزار شد گفت: بر اساس رویکرد های دولت در برنامه ششم توسعه سعی شده عدالت جنسیتی مطابق با شعار اعتدال در همه حوزه ها محقق شود.

شهیندخت ملاوردی بیان کرد: در عصر حاضر نیازمند بازخوانی همه ابعاد وجودی زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) هستیم تا بتوانیم بهترین الگو را به نسل جوان امروز ارائه کنیم که آنان با افتخار بتوانند در زندگی از این الگو به نحو احسن استفاده کنند.

وی در ادامه با تاکید بر شناخت ظرفیت‌های حقوقی و شناخته نشده شخصیت زهرا (س)، گفت: ما نتوانسته‌ایم شخصیت این بانوی بزرگوار را به طور کامل به نسل جدید بشناسانیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: بهره‌گیری از این ظرفیت‌ها نباید محدود به ولادت و وفات این بانوی بزرگوار و هفته زن باشد باید برای در این تعالی جامعه جایگاه و ارزش انسانی زنان مورد توجه ویژه باشد.

ملاوردی در ادامه سخنان خود به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» اشاره کرد و گفت: ایشان در این سال‌ها بر روی چالش های اقتصادی که کشور با آن دست به گریبان است، تاکید دارند.

وی راه برون‌رفت از این چالش را همدلی و همزبانی ملت دانست و گفت: متاسفانه در سال گذشته در عمل، میان دولت و برخی‌ها شاهد همدلی و همزبانی نبودیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص تحقق اقتصاد مقاومتی، ادامه همدلی و همزبانی نیاز جامعه است.

ملاوردی در ادامه با اشاره به اینکه عناوین سال‌ها نباید با پایان سال، پایان یافته تلقی شود، گفت: برای برطرف کردن چالش‌ها همچنان نیازمند همدلی دولت و ملت هستیم.

وی افزود: همان‌گونه که مقام معظم رهبری در پیام امسال اشاره کردند که قرار نیست ظرف یک سال مشکلات حل شود، باید با برنامه‌ریزی در پایان سال و سال‌های آتی شاهد آثار مرتفع شدن مشکلات باشیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه دولت تدبیر و امید میراث‌دار توسعه‌ای نامتوازن است، گفت: این مشکلات یک شبه به وجود نیامده که دولت نوپای تدبیر و امید بتواند یک شبه این مشکلات را حل کند؛ به همین منظور نیازمند همکاری همه قوا هستیم.

ملاوردی تاکید کرد: همه باید کمک کنند تا ظرفیت‌های کشور شناسایی شود در این صورت سیاست‌های کلی دولت و نظام محقق می شود.

وی یکی از مهمترین راه های شناسایی ظرفیت‌های کشور را شناسایی سازمان‌های مردم‌نهاد دانست و گفت: مردم باید به میدان بیایند ولی حضور مردم به این معنا نیست که دولت مسئولیتی ندارد؛ دولت وظیفه بسترسازی، تسهیل‌گری و بهبود فضای کسب و کار را دارد باید قوانین مزاحم از سر راه برداشته شود.

ملاوردی به سخنان رئیس‌جمهور در خصوص اولویت‌های کاری دولت اشاره کرد و گفت: اولویت دولت، توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد فرصت‌های اشتغال است؛ به همین منظور همه باید دست به دست هم داده تا دولت بتواند در سال جدید در راستای تحقق وعده‌ها گام بردارد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه به دو رویداد مهم در سال گذشته اشاره کرد و گفت: به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و تصویب برجام دو دستاورد مهم کشور در سال گذشته بود که امیدواریم با لغو تحریم‌ها که هنوز آثار ملموس‌شان آشکار نشده است گام های مهم اقتصادی برداشته شود.

وی با تاکید بر اینکه یکی از دستاوردهای برجام این بود که برای اولین بار همه قطعنامه‌ها که ناشی از تحریم‌ها علیه ایران بود، لغو شد، گفت: ایران بدون دخالت نظامی و تغییر رژیم از فصل ۷ منشور ملل خارج می شود که این یک دستاورد بزرگ است.

ملاوردی به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای را مدیون رهنمون‌ها و نظارت‌های رهبر معظم انقلاب دانست و گفت: درایت های ریاست جمهور، تلاش‌های تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و دعای مردم در تحقق این مهم بر کسی پوشیده نیست.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، داشتن اقتصاد مقاوم را در برابر تهدیدهای درونی و بیرونی، لازم و ضروری دانست و گفت: ضروری است در سال جاری فراهم کردن شرایط برای دستیابی به اقتصاد مقاوم در دستور کار دولت، حکومت و سایر قوا قرار گیرد.

وی در ادامه سخنان خود به جایگاه زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: برای استفاده از همه ظرفیت‌های کشور، نیازمند استفاده از همه سرمایه‌های انسانی هستیم و زنان نیمی از سرمایه‌های انسانی جامعه را تشکیل می‌دهند.

ملاوردی در ادامه به وضعیت زنان از نظر شاخص‌های توسعه انسانی، دانش‌آموختگی، امید به زندگی، بهداشت، توانمندی و خودباوری نیز اشاره کرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه در مسیر توسعه باید عزمی جدی داشته باشیم، گفت: عاقلانه نیست که این سرمایه‌گذاری‌ها انجام شود و بهره‌ای نبریم.

وی در ادامه اضافه کرد: نقش زنان در فرهنگسازی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، اصلاح الگوی مصرف، مدیریت انرژی و پرهیز از مصرف‌گرایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ملاوردی در ادامه اصل تحکیم خانواده را یکی از رویکردهای اصلی دولت تدبیر و امید دانست و گفت: در صورت تحقق تحکیم می‌توانیم شاهد تاثیرات مهمی در همه زمینه‌ها در جامعه باشیم.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه زنان یک عنصر اجتماعی موثر در جامعه هستند، گفت: ارتقای خودباوری زنان برای رسیدن به وضعیت مطلوب در جامعه ضروری است و همچنین ارتقای اعتماد به نفس دولت به زنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی به سیاست‌های معاونت امور زنان و خانواده اشاره کرد و گفت: دولت و نظام باید به زنان اعتماد کنند چرا که آنان در خلق حماسه سیاسی به درستی وظایف خود را انجام داده‌اند؛ به همین منظور در خلق حماسه اقتصادی نباید از این سرمایه‌ها غافل شویم.

ملاوردی در ادامه به سیاست‌های دولت و دسترسی به توانمندسازی اقتصادی زنان اشاره کرد و گفت: این مهم به طور جدی در دستور کار دولت قرار دارد.

ملاوردی با تاکید بر اینکه به دنبال عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه هستیم، گفت: اعتدال در همه زمینه ها ضروری است امیدواریم با تصویب برنامه ششم توسعه این مهم محقق شود.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در پایان سال ۹۵ را سال خروجی سیاست های دو سال اخیر دانست و گفت: در سال جاری برای استان البرز طرح های ملی و استانی در حوزه توانمندی زنان اجرا خواهد شد.

در پایان این همایش سه تن از زنان فعال البرزی در عرصه‌های مختلف به بیان دیدگاه‌های خود در زمینه کارآفرینی پرداختند.

در این همایش همچنین گروه دانش‌آموزی به دف‌نوازی پرداختند و در پایان از اسوه‌های صبر و مقاومت یعنی همسران شهید استان تقدیر به عمل آمد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *