جاسک به قطب تولید پنبه هرمزگان تبدیل می‌شود

0
1189152

طرح خودکفایی کشور در حوزه تولید پنبه یکی از ۸ طرح اقتصاد مقاومتی در حوزه محصولات کشاورزی است که در همین زمینه قرار است استان هرمزگان نیز با انجام طرح‌های مختلف برای توسعه کشت این محصول به ویژه در شهرستان جاسک نقش ویژه خود را ایفا کند.

به گزارش روتیتر: خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، طرح خودکفایی پنبه نوشته شده و در برنامه اقتصاد مقاومتی مصوب شد و در سال جهش تولید نیز به عنوان یکی از طرح‌های اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی به تصویب دولت رسیده است. 

در طرح اقتصاد مقاومتی مقرر است در افق ۱۴۰۴ به خودکفایی ۱۰۰ درصد برسیم و طرح خودکفایی پنبه یکی از ۸ طرح اقتصاد مقاومتی در حوزه محصولات کشاورزی است که در راستای افزایش تولید این محصول پیگیری می‌شود. 

هدف این طرح که از سال ۱۳۹۴ اجرای آن آغاز شده، در گام نخست، توقف روند نزولی تولید پنبه و سپس، توسعه کشت این محصول بوده است و سالانه قرار است با رشد ۷ درصدی پیش برویم و تا پایان سال ۱۴۰۴ تولید به ۲۸۲ هزار تن برسد که با این میزان خودکفایی در کشور ایجاد خواهد شد. 

بر اساس برنامه ششم توسعه هم قرار است تولید کشور به ۲۸۲ هزار تن برسد، استان هرمزگان نیز یکی از استان‌های کشور است که در زمینه تولید پنبه فعالیت دارد و برخی مناطق این استان برای کشت این محصول شرایط بسیار مناسبی دارند. 

در استان هرمزگان شهرستان حاجی‌آباد و در روستاهای طاشکوئیه، دهنو و فخرآباد پنبه کشت می‌شود و مطابق آمارها ۲۵۵ هکتار از اراضی این شهرستان هر ساله زیر کشت پنبه می‌رود. 

اما چه میزان از طرح خودکفایی کشور در زمینه تولید پنبه در استان هرمزگان اجرایی شده و اینکه الان میزان تولید چه میزان است و برنامه‌های استان برای ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید پنبه و صنایع تبدیلی این حوزه چیست؟ در همین زمینه با مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت‌وگویی ترتیب داده شد که وی برنامه‌های استان برای تحول در حوزه کشت پنبه را برشمرد. 

سیدرضا امیری‌زاده، مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تا چند سال گذشته در استان هرمزگان صرفا شهرستان حاجی‌آباد به عنوان تولیدکننده پنبه شناخته می‌شد و تنها در این شهرستان ما برداشت محصول پنبه داشتیم. 

وی افزود: اما پس از تصویب طرح خودکفایی کشور در حوزه تولید پنبه، در استان هرمزگان نیز اقداماتی برای افزایش تولید در دستور کار قرار گرفت و ابتدا شهرستان جاسک به عنوان پایلوت اجرای کشت پنبه در نظر گرفته شد و پنبه در این شهرستان کشت شد. 

امیری‌زاده گفت: در دولت سیزدهم نیز یکی از اولویت‌های مهم استان توسعه کشت پنبه استان بود و با حمایت استان و در یکی از طرح‌های توسعه اصلی و طرح‌های رشد هرمزگان، تولید و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید پنبه استان گنجانده شد. 

وی تصریح کرد: تا پیش از این طرح تنها در شهرستان حاجی‌آباد ما ۲۵۵ هکتار کشت پنبه با متوسط تولید ۳ تن در هکتار پنبه داشتیم که به این میزان ۳۳۰ هکتار سطح کشت جدید در شهرستان جاسک افزوده شد و میزان سطح زیر کشت استان به رقم قابل توجه ۵۸۵ هکتار رسیده است. 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: با نگاه مثبت استاندار هرمزگان، شهرستان جاسک به قطب تولید پنبه استان تبدیل می‌شود و برای دست یافتن به این مسئله مهم زمین‌های زیادی در پایین دست سد در این شهرستان قرار است برای کشت پنبه در نظر گرفته شود و آب مورد نیاز نیز از طریق سد این شهرستان تامین خواهد شد. 

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: اختصاص زمین و کشت پنبه در این شهرستان تنها ایده استان نیست و قرار است در جاسک ما شاهد ایجاد یک شهرک نساجی و تاسیس و احداث کارخانه‌های مرتبط با پنبه در حوزه نساجی باشیم. 

امیری‌زاده گفت: این مسئله مورد حمایت استاندار است و افرادی که راغب باشند در این زمینه فعالیت کنند می‌توانند از تسهیلات مناسب در نظر گرفته شده نیز بهره ببرند، در استان هرمزگان مناطق زیادی مستعد کشت پنبه هستند و ما در یک طرح پایلوت در شاخه شمالی میناب نیز در حال کشت پنبه هستیم. 

وی ادامه داد: در استان کشت صیفی جات رقیب سنتی و دیرینه کشت پنبه است و کشاورزان اغلب کشت صیفی را ترجیح می‌دهند در حالی که کشت پنبه با توجه به ثبات قیمت و کمترین نوسان در هزینه‌ها بسیار به صرفه است و کشاورزان استان می‌توانند به کشت پنبه هم روی بیاورند. 

امیری‌زاده گفت: دولت نیز در زمینه خرید این محصول پای کار است و کشاورز نگرانی از بابت فروش محصول خود ندارد، در حال حاضر قیمت پنبه به ازای هر کیلوگرم ۳۰ هزار تومان است که به نسبت هزینه‌های صرف شده در تولید، قیمت مناسبی است. 

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفت: در حال حاضر شاهد برداشت محصول پنبه از ۳۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جاسک هستیم و انتظار می‌رود در آبان‌ماه نیز شاهد برداشت پنبه در شهرستان حاجی‌آباد باشیم.

وی ادامه داد: با در نظر گرفتن تولید سه تن پنبه به ازای هر هکتار، در سال جاری انتظار می‌رود شاهد برداشت بیش از ۱۷۵۰ تن پنبه از اراضی زیر کشت این محصول در سطح استان باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *