آخرین اخبار کرونا در ایران| رشد ۲۶برابری نرخ ابتلا نسبت به اول تابستان/ افزایش قابل توجه مراجعه به مراکز درمانی + نقشه و نمودار

آمارهای رسمی نشان میدهد بعد از حدود سه ماه آرامش در دوره همهگیری کرونا دوباره آتش زیر خاکستر ویروس منحوس شعلهور شد و رفته رفته نقاط قرمز کرونایی روی نقشه ایران ظاهر شد و بهتأیید مسئولان پیک هفتم آغاز شده است.
بهگزارش روتیتر ، پیک ششم کرونا در شرایطی با کمترین هزینه ممکن مدیریت شد که سطح بالای پوشش واکسیناسیون توسط دولت سیزدهم عاملی بود برای جلوگیری از شکلگیری پیک هفتم در نیمه دوم سال گذشته و نهایتاً بهاری آرام در دوره همهگیری کرونا تجربه شد، اما گذشت زمان و کاهش سطح اثرگذاری واکسیناسیون و البته بیتوجهی برخی هموطنان به رعایت پروتکلها دوباره آتش زیر خاکستر کرونا را با زیرشاخههای ویروس اُمیکرون شعلهور کرد و بهتأیید مقامات مسئول پیک هفتم آغاز شد،
این درحالی است که کارشناسان با درنظر گرفتن شرایط موجود و آزمایشهای انجامشده رسماً اعلام کردند که شکلگیری پیک جدید با زیرسویههای امیکرون در صورتی که مدیریت نشود بهدلیل قدرت سرایت بالا میتواند دردسرساز باشد.
این گروه تأکید دارند با توجه به افزایش درجه هوا و گرمای شدید تابستان تقریباً موضوع تهویه مناسب هوا در اماکن و فضاهای بسته رعایت نمیشود و همین نکته میتواند نگرانیهایی ایجاد کند و در نهایت کانونهای انتقال قدرتمندی را تشکیل دهد که بهصورت تصاعدی آمار بیماران و مراجعهکنندگان به مراکز درمانی را افزایش خواهد داد و بهترین و کمهزینهترین راهکار تکمیل فرآیند واکسیناسیون با دوز یادآور و البته رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.

تأثیر ۹۰درصدی دُز یادآور در کاهش بستریهای کرونا
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با اعلام اینکه تزریق دُز یادآور در کاهش مرگومیر کرونا تأثیر ۸۰ تا ۹۰ درصدی دارد، گفت: برای مهار واریانتهای نوپدید کرونا فعلاً راهی جز پر کردن خلأهای واکسیناسیون نداریم.
وی با بیان این مطلب در کارگاه آموزشی معاونان بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور در هتل قلب تهران، گفت: متأسفانه واریانتهای جدید موجب افزایش سرایت بیماری، افزایش ظرفیت فرار ویروس از سیستم ایمنی، کاهش میزان آنتیبادی و افزایش ابتلای مجدد افراد شده است و شاهدیم که ۶ هفته است که در سراسر دنیا موارد ابتلا و متعاقب آن مرگومیر کرونا افزایش قابلتوجهی یافته است.
وی افزود: دلیل اصلی افزایش ابتلا و مرگها این است که جهان انتظار نداشت کرونا در این فصل شروع مجدد داشته باشد و همه خود را برای پاییز و زمستان آماده کرده بودند، بنابراین احتمالاً پاییز و زمستان سختی در پیش خواهیم داشت، حتی کشور امارات که ادعای پوشش ۱۰۰درصدی واکسیناسیون داشت دچار جهش ویروس و همهگیری شد.
دکتر گویا با تأکید بر اینکه “از دانشگاههای علوم پزشکی میخواهیم نظام مراقبت سندرومیک را در مراسم اربعین جدی بگیرند”، گفت: هفته گذشته ۱۴۷۱ مورد و این هفته ۴۱۱۹ مورد بستری کرونا در کشور داشتهایم. مرگها نیز از ۱۸ به ۴۰ و در این هفته به ۶۹ مورد رسید. در استانهای یزد، خراسان جنوبی، مازندران، کرمان، قم و هرمزگان شرایط سختتر است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر با اعلام اینکه نرخ رشد بستریها در تهران از ۱۰۸ به ۲۲۲ درصد و در البرز از ۱۰۶ به ۲۴۲ درصد رسیده است، اظهار داشت: در ۵ استان تهران، البرز، گیلان، بوشهر و کرمان روند و شدت بستریها ارزیابی شد که نشان داد اثربخشی واکسیناسیون در مهار کرونا و کاهش ابتلا و مرگها بسیار مثبت بوده است، الآن کارآمدترین سلاح ما واکسیناسیون است.
دکتر گویا بیان کرد: موارد افزایش در سالمندان رو به تشدید و تزاید است و جمعیت بالای ۶۰ سال کشور نیاز به توجه بیشتر دارند. باید بهنسبت میزان این جمعیت و نیز قشر بیماران خاص در هر استان، تزریق دز یادآور افزایش یابد، همچنین از سهلانگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی باید جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: درباره آینده کرونا و سویههای آن هیچ اظهار نظر علمی و دقیقی نمیتوان کرد، فقط روشهای درمان جدید سرپایی مطرح شده که در مرحله تحقیق است، بنابراین باید بهطور مرتب در استانها ارزیابی خطر بیماری انجام شود، تابآوری نظام سلامت ارتقا یابد و در روشهای اطلاعرسانی و جلب مشارکت مردمی اصلاح صورت پذیرد.
آمارها چه میگوید؟
این درحالی است که توجه ویژه به آمارهای منتشرشده کاملاً بیانگر واقعیتی نگرانکننده است که اگر به آن بیتوجهی کنیم قبل از آغاز فصل پاییز دوباره شاهد روزهای سیاه کرونایی پیک ششم خواهیم بود و هر دقیقه تعداد قابلتوجهی از هموطنانمان را از دست خواهیم داد، چون مقایسه آمار نرخ ابتلای روزانه در اولین روز تابستان ۱۴۰۱ با روز گذشته نشان میدهد نرخ ابتلای روزانه رشدی معادل ۲۶برابری را به خود دیده است.
بهگفته کارشناسان بهداشت و درمان این روند بهگونهای نگرانکننده میشود که در مرحله بعدی یعنی نرخ بستری هم میبینیم این روند افزایشی قابل توجه بوده است و رشد ۱۱برابری را تجربه میکند که همین موضوع رفته رفته با وقفهای معنادار در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی سراسر کشور افزایش ۳ برابر موارد بستری در این بخش را هم بههمراه آورده است.
این گروه تأکید میکنند با توجه به رفتار ویروس در دورههای گذشته؛ تغییر معنادار آمارها نشان میدهد احتمالاً در نیمه مرداد امسال شاهد افزایش معنادار تعداد موارد فوتی هم خواهیم بود چون تغییر هر بخش تا اثرگذاری در بخش دیگر بهنوعی وقفهای یکهفتهای را تجربه میکنیم که شاهد مثال آن رشد تقریباً ۹برابری موارد فوتی در ۳۰ روز گذشته است.
در همین حال گروه یادشده معتقدند روند افزایشی بیماری کرونا در پیک هفتم در شرایطی زنگ هشدار را به صدا در میآورد که تفاوت رنگبندی کرونایی در شهرستانهای مختلف را میبینیم بهصورتی که بررسی نقشه کرونایی ایران در اولین روز تابستان امسال با اولین روز مرداد نشان میدهد تعداد شهرستانهای قرمز در ابتدای دوره یادشده صفر بوده اما در کمتر از یک ماه به عدد ۵۷ درصد رسیده است و شهرستانهای نارنجی هم از صفر به ۸۶ مورد افزایش یافتهاند، هرچند در ادامه راه باز هم شاهد تغییرات معنادار هستیم یعنی عدد ۱۰۶ شهرستانهای زرد کرونایی به ۱۹۹ مورد رسیده و تعداد شهرستانهای آبی کرونایی هم روز گذشته نزدیک به یکسوم کاهش یافته یعنی از ۳۴۲ مورد اولین روز مرداد ۱۴۰۱ به ۱۰۶ شهرستان تقلیل یافته است.

استان اردبیل/ اولین فوتی پیک هفتم استان ثبت شد
علی محمدیاناردی در گفتوگو با خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: با توجه به شیوع سویه جدید کرونا در کشور و بهتبع آن در استان اردبیل، از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب ۲ مرکز شهید باکری و شهید بهشتی در اردبیل کار واکسیناسیون را انجام میدهند تا هموطنان نسبت به تزریق دز یادآور اقدام کنند.
وی افزود: امیدواریم با همکاری مردم در کوتاهترین زمان شاهد برچیده شدن بساط موج هفتم کرونا در استان اردبیل باشیم که در هفتههای اخیر تعداد مراجعات و بستریها تا چهار برابر نسبت به هفتههای گذشته افزایش یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: رعایت موازین بهداشتی بهویژه زدن ماسک، تزریق واکسن و دوری از تجمعات ضروری است و علایم سویه جدید متفاوت از گذشته است و هموطنانی که با علائم اولیه کرونا روبهرو شوند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تحت مداوا قرار گیرند.
محمدیان به فعالیت ۲۲ اکیپ بهداشت محیط در استان اشاره کرد و گفت: از امروز این اکیپها در سطح شهر فعالیت خود را انجام میدهند تا نظارت بیشتری بر اماکن و واحدهای صنفی اغذیهفروشی، رستورانها و مراکز عرضه مواد غذایی داشته باشند.
محمدیان گفت: کنار رعایت موازین بهداشتی و تزریق واکسن در قالب دز یادآور، موضوع مهم فعالیت مراکز جامع سلامت و بهداشت برای انجام امور واکسیناسیون است که در ۳۷۰ مرکز بهداشت و جامع سلامت این کار انجام میشود تا شاهد ارتقای سلامت هموطنان و همشهریان باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: از آغاز پیک هفتم کرونا در استان اردبیل، شاهد روند افزایش بستری و موارد مراجعه سرپایی در مراکز بهداشتی و درمانی هستیم، بهطوری که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰ بیمار بهدلیل ابتلا به کرونا در مراکز درمانی استان بستری شدند.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۳۴ بیمار در مراکز درمانی استان بهدلیل ابتلا به کووید۱۹ بستری هستند که متأسفانه روز گذشته یک نفر از هماستانیهای عزیز فوت کرد و هماکنون ۴ بیمار در بخش مراقبتهای ویژه کرونا بستری هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ضمن هشدار جدی بر رعایت دستورالعملهای بهداشتی بیان داشت: از عموم هماستانیهای عزیز درخواست میکنیم از عادیانگاری بیماری خودداری کنند، دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند و استفاده از ماسک را فراموش نکنند و افرادی که بیش از ۶ ماه از آخرین دوز واکسن کرونا آنها گذشته است حتماً جهت تزریق واکسن به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.
استان سمنان/ وضع پرخطر کرونایی در استان سمنان اعلام شد
شهرستانهای سمنان، شاهرود، مهدیشهر و سرخه نارنجی، شهرستانهای گرمسار و میامی زرد و شهرستان آرادان آبی کرونایی و دامغان نیز قرمز است.
با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا باید گفت عدم رعایت موارد و پروتکلهای بهداشتی وضع رنگبندی کرونایی را در سراسر کشور تغییر داده است و استان سمنان نیز از این قضیه مستثنی نبوده است.
عادی انگاریها و سهلانگاریها و عدم استفاده از ماسک در سطح جامعه از عوامل تشدید همهگیری کرونا در استان سمنان است؛ این در حالی است که بارها و بارها از سوی وزارت بهداشت و درمان و پزشکان و متخصصان و ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا گوشزد شده بود که تا مهار کامل کرونا و قطع زنجیره ابتلا به کرونا رعایت شیوهنامههای بهداشتی الزامی است.
در همین حال، استاندار سمنان نیز با اشاره به تغییر رنگبندیها در استان سمنان گفت: در استان سمنان یک شهرستان به رنگ قرمز درآمده است.
سید محمدرضا هاشمی با اشاره به از فعالیت مجدد مراکز تجمیعی واکسیناسیون در استان سمنان تصریح کرد: باید سه اصل رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و همچنین تزریق واکسن بیاید مدنظر باشد.
رئیس ستاد پیشگیری و مدیریت مقابله با کرونا در استان سمنان با بیان اینکه عادی انگاری سبب شیوع مجدد بیماری شد از مردم خواست تا این بیماری را جدی گرفته و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند.
هاشمی خطاب به فرمانداران و اتاق اصناف گفت: بازدید و نظارت بر فعالیت کسبه، بازار، پاساژ و مراکز خرید باید در دستور کار قرار داشته باشد.
وی با بیان اینکه ما با کسبوکار و برگزاری مراسم در وضع فعلی مخالف نیستیم گفت: باید برگزاری برنامهها و مراسم با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی همراه باشد.
استاندار سمنان تأکید کرد: سرعت سرایت سویه جدید ویروس کرونا بسیار زیاد است؛ بنابراین ضرورت دارد تا نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتی دقت نظر بیشتری شود.
هاشمی همچنین گفت: طرح شهید سلیمانی دوباره در همه شهرستانهای استان اجرا شود.
کامران قدس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان گفت: در تازهترین رنگبندی کرونایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان سمنان، شهرستان دامغان از وضعیت زرد به قرمز تغییر رنگ داد.
وی افزود: در حال حاضر شهرستان دامغان قرمز، شهرستانهای سمنان، شاهرود، مهدیشهر و سرخه نارنجی، شهرستانهای گرمسار و میامی زرد و شهرستان آرادان آبی کرونایی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان عنوان کرد: بر اساس آخرین بهروزرسانیها، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز از ۱۵ به ۵۷ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۳۵ به ۸۶ شهر افزایش یافت.
قدس گفت: بهترین راهکار پیشگیری از ابتلا به کرونا با توجه به موج هفتم کرونا در کشور و استان سمنان استفاده از ماسک و تزریق دُز یادآور واکسن کرونا است.
وی تأکید کرد: رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون شست و شوی مرتب دستها و عدم حضور در اماکن شلوغ و پرازدحام و رعایت فاصلهگذاریهای بهداشتی در جلوگیری از افزایش تعداد مبتلایان به کرونا و افزایش تعداد فوتیهای کرونایی بسیار مهم و اثرگذار است.
تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۲۰۸ به ۱۹۹ و تعداد شهرهای با وضعیت آبی از ۱۹۰ به ۱۰۶ شهر رسید.
کاشان نارنجی شد
در آخرین بروزرسانی شرایط کاشان در وضعیت تارنجی کرونایی قرار دارد و این موضوع نشان از آن است که اپیدمی کرونا در این منطقه وارد موج هفتم شده اا آران و بیدگل همچنان در وضعیت آبی قرار گرفته است.
مهدی دلاوری در این زمینه با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: ۱۰ بیمار همگی در کاشان بستری شدند که حداقل ۱۹ و حداکثر ۸۹ سال سن دارند.
وی با بیان اینکه ۴۲ بیمار حاد تنفسی در شهرستان کاشان بستری شده است، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز پنج بیمار در بیمارستان این شهرستان به عنوان بیمار حاد تنفسی بستری شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه تاکنون هفت بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری در بخش مراقبت ویژه بستری هستند، ابراز داشت: خوشبختانه موارد فوتی در منطقه طی ۲۴ ساعت گذشته به ثبت نرسیده است.
دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۱۷ مورد رسید، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیکهای حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته تعداد ۴۰۴ بیمار به کلینیک حاد تنفسی مراجعه کرده و تاکنون شش هزار ۹۶۶ نفر نیز در بخش بستری موقت پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه تاکنون دز نخست ویژه افراد پنج سال به بالا ۷۷٫۸۵ درصد جامعه هدف تزریق کردند، تاکید کرد: ۷۱٫۱۰ درصد از جامعه هدف افراد بالای پنج سال نیز دز دوم واکسن کرونا خود را تزریق کردند اما نوبت سوم در جامعه هدف بالای ۱۸ سال به ۳۵٫۹۷ درصد میرسد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکلهای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.

استان اصفهان/ ۳۷۹ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شد
پژمان عقدک در جمع اصحاب رسانه با اشاره به گزارش وضعیت بیماری کرونا در استان اصفهان تا پایان تیرماه سال جاری، اظهار داشت: در استان اصفهان نیز همچون سایر استانهای کشور، کرونا روند صعودی به خود گرفته و تزریق واکسن، استفاده از ماسک، عدم تجمع و حضور در مراکز شلوغ و شستن دستها از جمله راههای پیشگیری از این بیماری است.
وی افزود: در شبانه روز گذشته در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۸۱۳ تست کرونا گرفته شده که از این تعداد ۳۷۹ تست مثبت گزارش شدند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۴۸۳ بیمار کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش بستری هستند، گفت: ۵۶ بیمار در بخشهای مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار دارند و متاسفانه یک بیمار قطعی کرونا هم روز گذشته فوت شد.
عقدک ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته یکصد بیمار جدید کرونایی بستری و ۵۲ بیمار هم ترخیص شدند و همچنان به شهروندان توصیه میشود برای حفظ سلامتی خود و خانواده پروتکلهای بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند.
وی تصریح کرد: مجموع آمار واکسیناسیون کرونا تا پایان تیر ماه امسال۸۷۹۶۹۵۵ دوز واکسن است که تعداد دوز تزریق شده نوبت اول ۳۷۹۰۵۷۲، تعداد دوز تزریق شده نوبت دوم ۳۴۲۲۹۴۰، تعداد دوز تزریق شده نوبت سوم ۱۵۱۷۲۶۶، تعداد دوز تزریق شده نوبت چهارم ۶۶۲۱۷ و مجموع تزریقات اتباع خارجی هم ۳۸۴۳۹۱ گزارش شده است.
استان خراسان رضوی/ افزایش مراجعه سرپایی به مراکز درمانی
محمد پهلوان کاشی درگفتوگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس اظهارداشت: روز گذشته یک هزار و ۳۳۴ نفر به مراکز جامع خدمات سلامت منتخب کرونا و اورژانس بیمارستانها مراجعه داشتند؛ این میزان نسبت به ده روز گذشته رشدی دو برابری داشته است و لازم است عموم مردم با تکمیل واکسیناسیون و یا دریافت دُز یادآور، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی از افزایش چرخش ویروس کرونا جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۱۳ بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که از این تعداد ۴۰۶ نفر در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند تصریح کرد: طی یک روز گذشته ۱۷۰ بیمار جدید در مراکز درمانی استان بستری شدند که ۱۴۲ نفر از این تعداد متعلق به دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
مسئول کمیته رسانه و اطلاعرسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبت ویژه استان را ۱۰۴ نفر عنوان کرد که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد ۸۴ بیمار است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا در تمامی ایام در آمادگی کامل هستند تصریح کرد: عموم مردم در صورت بروز علائم مشکوک به کرونا ضمن تماس با سامانه ۱۹۱ و دریافت راهنماییهای لازم به نزدیکترین مرکز درمانی سطح یک و دو مراجعه نمایند و از خود درمانی و مراجعه دیرهنگام پرهیز کنند.
استان قزوین/ نرخ ابتلای کرونایی ۲۳ درصد افزایش یافت
جلال رحمانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین از افزایش ۲۳ درصدی موارد قطعی ابتلای روزانه به کرونا در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۲۵ مورد جدید ابتلای قطعی به کرونا در آزمایشگاه منتخب کووید-۱۹ استان قزوین شناسایی شد که این آمار نسبت به روز قبل ۲۴ نفر افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به کاهش ۳۶ درصدی موارد روزانه بستریهای کرونایی اضافه کرد: در شبانهروز گذشته ۲۳ بیمار کرونایی جدید به دلیل داشتن علائم تنفسی حاد در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدند که این آمار نسبت به روز قبل ۱۳ نفر کمتر شده است.
رحمانی با اشاره به ۶ برابر شدن تعداد بیماران کرونایی بدحال گفت: در حال حاضر ۶ بیمار کرونایی با وضعیت وخیم جسمانی و تنفسی در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان با اتصال به دستگاه کمکتنفسی ادامه بقا میدهند که این آمار ۵ نفر از روز گذشته بیشتر شده است. با این حال خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته هیچ موردی از مرگومیر ناشی از کرونا در شبکه بهداشت و درمان استان قزوین ثبت نشده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش ۵٫۴ ذرصدی آمار مجموع بستریهای کرونایی فعلی استان قزوین خبر داد و افزود: در حال حاضر ۱۳۹ بیمار کرونایی با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان قزوین بستری شدهاند که این آمار در قیاس با روز پیش ۷ نفر افزایش یافته است.
رحمانی با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی موارد بهبودیافتگان روزانه کرونایی ادامه داد: در شبانهروز اخیر ۱۷ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستانهای استان قزوین مرخص شدند که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۹ نفر کاهش داشته است.
وی ادامه داد: طی ۲۴ ساعت اخیر میزان واکسیناسیون عمومی در دوزهای نخست و دوم در گروههای سنی بالای ۱۸ سال و زیر ۱۸ سال هیچ پیشرفتی نداشته و تا امروز ۴۵٫۴۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان قزوین دوزهای یادآور سوم و چهارم واکسن کرونا را تزریق کردند.
استان کرمانشاه/ افزایش ۴۰ مبتلایان
متولیان بهداشت و درمان استان میگویند بسیاری از کشورهای جهان شاهد اوج گیری دوباره کرونا هستند و در چند روز اخیر شمار مبتلایان و بستریهای این بیماری در کشور و استان افزایش یافته است.
در ۲۴ ساعت گذشته ۲۷ مورد مثبت بستری و ۵۶ مورد سرپایی شناسایی شد و در همین مدت ۱۷ مورد بیمار جدید در بیمارستانهای استان بستری و هفت نفر نیز ترخیص شدند.
در شبانهروز گذشته ۱۷ نفر در بیمارستانها بستری و هفت نفر نیز ترخیص شدند و در مجموع هماکنون ۵۷ نفر در بیمارستانها بستری هستند که ۶ نفر در بخش مراقبتهای ویژه حضور دارند و حال پنج بیمار وخیم است.
در ۲۴ ساعت گذشته یک نفر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا جان خود را از دست داده و مجموع تعداد جان باختگان به ۳۱۴۲ مورد رسید.
سارا شاهآبادی معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی تعداد مبتلایان اظهار داشت: متأسفانه وارد فاز هفتم کرونا شدهایم و علاوه بر رعایت اصول بهداشتی تکمیل واکسیناسیون از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی عنوان کرد: افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از آخرین تزریق واکسیناسیون آنها گذشته میتوانند برای دریافت دوز چهارم واکسن کرونا از هر نوع موجود مراجعه کنند و محدودیتی برای نوع آن وجود ندارد.

استان هرمزگان/ آمار مبتلایان کرونایی هرمزگان به ۳۳۴۸ مورد رسید
در سه هفته اخیر شاهد روند صعودی بیماری کرونا در استان هرمزگان هستیم که سبب شده آمار بسیار خوب کنترل بیماری در ماههای گذشته کاملا از بین رفته و استان وارد موج جدیدی از ابتلا به این بیماری شود.
با نگاهی به آمار ارائه شده در هفتههای اخیر به خوبی میتوان به این نتیجه رسید که استان گرفتار موج کرونا شده و در صورتی که مردم تزریق واکسن کرونا در دوز سوم و چهارم را انجام ندهند احتمال ورود به روزهای سیاه گذشته دور از ذهن نیست.
آمار فوتیهای این بیماری در استان در حال افزایش است و به شکلی تصاعدی میران بیماران به صورت روزانه افزایش مییابد، از سوی دیگر علیرغم تفکر غالب بر جامعه که کشندگی و قدرت بیماری را ضعیف تلقی میکنند، این ویروس همچون سال گذشته بیماران را به وضعیت بسیار بدی دچار کرده و چندین بیمار در استان یا جان باختهاند و یا در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانی بستری هستند.
رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان کاهش محسوسی دارد و در اماکن عمومی سطح استان از ماسک به شدت کم است، این در حالی است که تجمعات در اماکن عمومی از جمله بازارها و محیطهای سر بسته بدون استفاده از ماسک یکی از عوامل مهم گردش ویروس و ابتلا شهروندان به کرونا است.
بخشهای آی سی یو که در ماههای اخیر به سبب کاهش بیماری بسته شده بودند مجددا بازگشایی شده و بیماران با وضعیت وخیم و اینتوبه در این بخشها بستری هستند که روزانه بر تعداد این دسته از بیماران در هرمزگان افزوده میشود.
در همین زمینه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته هیچ فوتی بدلیل کرونا در استان ثبت نشد و آمار فوتیها دو هزار و ۶۲۷ نفر باقی ماند.
وی گفت: در طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۹ مورد ابتلای جدید به کرونا در هرمزگان ثبت شده است.
فاطمه نوروزیان افزود: در این بازه زمانی ۱۰ بیمار جدید با تشخیص کرونا در استان بستری شد و آمار بستریها به ۵۱ بیمار رسید.
وی با اشاره تعداد موارد ابتلا از ۳۲۸۹ نفر به ۳۳۴۸ بیمار رسید افزود: از این تعداد ۳۲۹۷ نفر بصورت سرپایی و ۵۱ بیمار بصورت بستری تحت درمان می باشند که ۹ نفر از این بیماران بستری، بدحال و اینتوبه در بخش مراقبتهای ویژه تحت نظر هستند.
استان کردستان/ افزایش شدید بیماران بستری کرونایی
استان کردستان نیز همانند سایر استانهای کشور وارد موج هفتم بیماری کووید ۱۹ شده و آمار مبتلایان روزانه در حال افزایش است، این وضعیت در حالیست که شهروندان دیگر اعتقادی به رعایت پروتکلهای بهداشتی و از همه بدتر بیماری کرونا ندارند و کاملاً به صورت عادی و بدون ماسک در سطح شهر و خیابانها تردد میکنند.
فریدون عبدالملکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در زمینه دلایل افزایش تعداد بیماران کرونایی طی چند روز گذشته در سطح استان اظهار داشت: در حال حاضر ۴۸ بیمار کرونایی در بیمارستانهای کردستان بستری و شمار بستریشدگان مبتلا به این بیماری روزانه در حال افزایش است.
وی از فوت ۵ بیمار کرونایی در دو هفته اخیر در استان خبر داد و افزود: از این تعداد 2 مورد مربوط به شهرستان سنندج، ۲ مورد مربوط به شهرستان بیجار و یک مورد بانه بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان به آخرین وضعیت رنگبندی شهرهای استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شهرستانهای سنندج، سقز، سروآباد، کامیاران و دهگلان در وضعیت زرد و بقیه شهرستانهای استان در وضعیت آبی به سر میبرند.
عبدالملکی بر تزریق دوز یادآور واکسن کرونا تأکید کرد و یادآور شد: افرادی که ۲ یا ۳ دوز قبلی را تزریق کرده و حداقل ۴ تا ۶ ماه از تزریقشان گذشته است، حتماً با مراجعه به مراکز تزریق واکسن، نسبت به تزریق دوز یادآور اقدام و شهروندان پروتکلهای بهداشتی را نیز کاملاً رعایت کنند.
استان فارس/ شماربستری کودکان روبه افزایش است
اوجگیری دوباره کرونا در سایه بیتوجهیهای مردم در استان فارس سبب هشدار از سوی متولیان امر شده که در این راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به افزایش روند ابتلاها در استان بر استفاده از ماسک به ویژه در مکانهای سرپوشیده، ادارات و مکانهای تجمع مانند مراکز خرید هشدار داد.
به گفته سید وحید حسینی تاخیر افراد مبتلا به کرونا در مراجعه به مراکز درمانی از جمله نگرانیهای موجود است که ضمن تشدید بیماری موجب انتشار گسترده در سطح جامعه میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از تمامی مردم استان خواست تا در صورت بروز هرگونه علائم ابتلا به این بیماری، به مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا مراجعه کرده و نسبت به قرنطینه خود نیز اقدام کنند.
وی همچنین از ابتلای خانوادگی و افزایش شمار کودکان مبتلا به کرونا در فارس طی روزهای اخیر ابراز نگرانی کرد و از خانوادهها خواست تا بیش از گذشته از سلامت فرزندان خود در برابر این بیماری محافظت کرده و نسبت به واکسیناسیون کودکان اقدام کنند.
براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون دو میلیون و ۱۷۶ هزار و ۴۵۶ تست تشخیصی مولکولی و تست سریع در آزمایشگاههای استان تهیه شده که با بررسی نمونههای انجام شده، ۶۳۵ هزار و ۷۷۸ بیمار مثبت شناسایی شده است.
بر این اساس از مجموع تستهای انجام شده از ابتدای شیوع تاکنون یک میلیون و ۷۷۸ هزار و ۷۴۳ تست تشخیصی مولکولی بوده که ۵۲۱ هزار و ۲۸ مورد بیمار مثبت قطعی شناسایی شده، همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون ۳۹۷ هزار و ۷۱۳ مورد تست سریع انجام شده و ۱۱۴ هزار و ۷۵۰ بیمار مثبت شناسایی شده است.
با بستری ۸۳ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته هم اکنون ۳۹۳ بیمار مثبت و مشکوک دارای علائم در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد ۴۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخشهای ICU مراقبتهای ویژه درمانی دریافت میکنند.
با این وجود در ۲۴ ساعت گذشته مورد جدید فوتی کووید۱۹ در فارس ثبت نشده و مجموع جان باختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، هشت هزار و ۴۰ نفر است.
در حال حاضر مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستانهای زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز با احتساب چهار دُز، به هشت میلیون و ۱۵۴ هزار و ۹۱۶ دُز رسیده که از این تعداد سه میلیون و ۴۲۳ هزار و ۶۷۱ دُز نوبت اول، سه میلیون و ۱۳۰ هزار و ۹۱۵ دُز نوبت دوم، یک میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۵۰ دُز نوبت سوم و ۴۷ هزار و ۳۸۰ دُز یادآور واکسن بوده است.
اسماعیل محبیپور ظهر امروز نیز در جلسه اضطراری مقابله با بیماری کرونا با بیان اینکه در پیک هفتم و سویه جدید هستیم و بخشی از استان درگیر شده است، اظهارداشت: با وجود واکسیناسیون و اینکه این ویروس ورژن ضعیف شده کرونا است اما ۷۵ درصد از تختهای ویژه و عادی کرونا اشغال شده است.
وی با بیان اینکه جمعیتی که بیشترین اشغال تخت را به خود اختصاص داده بیماران خاص، کهنسال و در موج جدید کودکان هستند، گفت: کمتر رعایت کردن نکات بهداشتی و عدم تکمیل چرخه واکسن توسط کودکان از دلایل افزایش ابتلای کودکان است.
جانشین استاندار فارس در ستاد کرونا افزود: کمیتهای نیز برای ماه محرم تشکیل شد و امید است که با همکاری مردم بتوانیم مراسمات را اجرایی کنیم.
محبیپور عنوان کرد: در همه اماکن و وسایل نقلیه عمومی استفاده از ماسک الزامی است و رعایت فاصله اجتماعی باید صورت گیرد و در حال حاضر شهرهای رنگ قرمز نداریم اما در شهرهای نارنجی و زرد مراسمات با تهویه مناسب و با ۵۰ درصد ظرفیت مجوز برگزاری دارند.
وی از اجرای دوباره طرح شهید سلیمانی خبر در سطح استان خبر داد و گفت: در کارخانهها و کارگاهها نیز اگر فردی شواهد ابتلا دارد باید از حضور در محل کار به مدت ۵ روز قطعی پرهیز کند و ۵ روز هم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی الزامی است.

استان کرمان/ روند ابتلاء به بیماری در استان کرمان رو به افزایش است
براساس آخرین به روزرسانیهای نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از ۷ به ۱۳ و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از ۲ به ۴ شهر افزایش یافته است. همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از ۱۳ به ۶ کاهش پیدا کرده و متاسفانه دیگر هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.
مهدی احمدینژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه سویه جدید کرونا مسریترین ویروس کرونا بوده که سرایتپذیری آن از سرخک نیز بیشتر است، گفت: هفته گذشته در استان کرمان تست ۵۱ درصد مراجعین سرپایی مثبت شده و همچنین در بیماران بستری در هفته قبل ۳۸ درصد تستها مثبت بوده است.
وی با اشاره به اینکه روند ابتلاء به بیماری در استان کرمان رو به افزایش است، افزود: پوشش واکسیناسیون کرونا در استان کرمان ۹۱ درصد نوبت اول، ۸۰ درصد نوبت دوم و ۵۴ درصد نوبت سوم است و برای تزریق نوبت چهارم واکسن کرونا ۲۷ هزار و ۴۴۶ نفر مراجعه کننده داشتیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در حال حاضر ۲۰۱ مورد بیمار بستری مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان داریم که ۷۱ مورد در شهر کرمان است که بسیاری از کسانی که وضعیت خوبی ندارند و در کرمان بستری هستند، از شهرستان ها به مرکز استان مراجعه کردهاند.
وی ادامه داد: در مجموع از کل بستریهای استان، ۵۲ نفر در آی سی و یو بستری و ۱۷ نفر تحت ونتیلاتور هستند و عمده فوتیها یا دارای بیماری زمینهای بوده یا پوشش واکسیناسیون آنها درست نبوده است.
سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹، تا تاریخ اول مردادماه، اظهار داشت: ۵۰ مورد موارد مثبت بستری جدید داشتیم که ۶ مورد آن در کرمان، ۱۳ مورد آن در جیرفت، ۹ مورد در بم و ۲۲ مورد در سیرجان است.
وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان کرمان 187 نفر است، گفت: تعداد فوتیهای قطعی ابتلا به کووید ۱۹ در استان کرمان یک مورد و مجموع جانباختگان کرونا در استان ۵ هزار و ۶۷۸ نفر است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای ۱۲ سال در استان کرمان را ۲ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۶۴۲ دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، ۲ میلیون و ۷۹۴ هزار و ۴۹ دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، ۸۹۷ هزار و ۹۲۴ دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و ۲۹ هزار و ۲۶۲ دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.

عماد عزتی