آب محدودیت توسعه است / نبرد قدرت برای به‌دست آوردن آب

0
14

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: تا ۵۰ سال پیش آب را محور توسعه می‌دانستیم، بعد از آن آب کلید توسعه بود و امروز آب محدودیت توسعه است، برای همین نبرد قدرت برای به‌دست آوردن آب به‌عنوان موضوع کلیدی مطرح است.

به گزارش روتیتر: حمیدرضا صفوی، امروز (دوشنبه_ ٢٢ آذرماه) در نخستین اجلاس رؤسای شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان اصفهان که با موضوع اشتغال، گردشگری و صنعت کشاورزی برگزار شد، اظهار کرد: بیش از سه دهه است به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک کشور با چالش آب مواجه هستیم و امروز مهم‌ترین مشکل‌مان آب است.

وی با بیان اینکه بحث‌هایی زیادی در مورد تغییر اقلیم، مدیریت و توزیع آب شده است، گفت: نمی‌خواهم وارد جزئیات آنچه اتفاق افتاده و ما را به اینجا رسانده شوم، اما درباره توسعه پایدار شهری و روستایی و مدیریت منابع آب صحبت می‌کنیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه هر توسعه‌ای را به عنوان توسعه پایدار نمی‌شناسیم، گفت: محور توسعه پایدار این است که احتیاجات فعلی تأمین شود، بدون اینکه نیازهای نسل آتی را فدا کنیم. ما نمی‌توانیم مثل ۱۰۰ یا ۵۰ سال پیش زندگی کنیم، اما نمی‌توانیم بدون محابا هم توسعه و پیشرفت داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فصل مشترک پایداری اجتماعی، اقتصادی و محیط زیست را به‌عنوان توسعه پایدار می‌شناسیم، تصریح کرد: شاید ۵۰ سال پیش آب را محور توسعه می‌دانستیم، بعد از آن آب کلید توسعه بود و امروز آب محدودیت توسعه است، برای همین نبرد قدرت برای بدست آوردن آب به عنوان موضوع کلیدی مطرح است.

وی با تأکید بر اینکه برای داشتن منابع آب پایدار نمی‌توانیم بیش از ۴۰ درصد آب را برداشت کنیم، گفت: این درحالی است که امروز ۸۶ درصد از آب را مصرف می‌کنیم.

این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب اضافه برداشت آب از دهه ۶۰ تاکنون اشاره و تصریح کرد: عمق چاه‌های آب زیاد شد و روی زمین هم فرونشست و فروچاله و خشکی رودخانه‌ها را شاهد هستیم.

وی در ادامه با طرح این سوال که آیا نقش ما در بحران آب بیشتر است یا نقش اقلیم گفت: آمار ۵۰ ساله نشان می‌دهد تبخیر و تعرق هرسال ۵ درصد بیشتر شده است، سالی۱.۱ میلیمتر هم بارندگی کمتر شده، اما آنچه ما را خیلی آزار می‌دهد، افزایش دما است. دمای محیط مثل دمای بدن است و نیم درجه و یک درجه بیشتر هم آسیب‌رسان است.

صفوی با بیان اینکه منطقه ما به لحاظ منابع آب قرمز است و حتی به منابع استراتژیک هم دست‌اندازی کرده‌ایم، در پاسخ به این سوال که امروز چه باید بکنیم؟ گفت: پیش از هر چیز الگوی زندگی ما باید تغییر کند، مدیریت آب، فقط مربوط به آب نیست و باید به مسائل دیگر هم دقت کرد.

به گزارش ایسنا، معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه ظرفیت و منابع آبی محدود است، گفت: باید به این فکر کنیم مصرف آب را چطور می‌توان کم کرد، چون ما نمی‌توانیم مثل قبل آب مصرف کنیم و امروز بخشی از وظیفه ما تعادل میان منابع و مصارف است.

صفوی همچنین بر اهمیت جمع‌آوری آب‌های سطحی شهر تأکید کرد و افزود: منابع آبی حاصل از بارندگی‌ها در شهر را می‌توانیم حفظ کنیم، در این صورت در سال خشک ۲.۴ میلیون متر مکعب و در سال مرطوب تا ۳۷ و نیم میلیون متر مکعب آب حاصل از بارندگی می‌توانیم بدست آوریم درحالی که کل آب فضای سبز اصفهان در یک سال ۴۵ میلیون متر مکعب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *