برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا

زرشک کوهی درختچه ای است که یکی از خواستگاه های آن استان البرز و ارتفاعات شهرستان کرج و بخش آسار است.
به گزارش روتیتر : فصل زپاییز و زمستان فصل برداشت زرشک کوهی است و این محصول بین بومی های بخش آسارا طرفدار زیادی دارد و برای برداشت این محصول با ارزش راهی ارتفاعات می شوند.
زرشک کوهی در بین اهالی استفاده های خوراکی نظیر آبگیری (آب زرشک) و در آش های محلی با نام آش زرشک استفاده می گردد.
دکتر محمد پناهی رییس کمیته طبیعت درمانی جامعه گردشگری سلامت ایران به خواص خوراکی و توصیه هایی درمانی مصرف زرشک اشاره کرد و گفت: زرشک می تواند منجر به رفع آسیبهای ناشی از بیماریهای منتج به دیابت ؛ بیماریهای کبدی ، فشار خون و نارسایی های عروقی شود و به عنوان یک دارو و در عین حال به عنوان یک سبک غذایی و تغذیه در خوراک ایرانی ها باشد.
او ادامه داد: اگر به اندازه و با پرهیز از افراط زرشک را استفاده کنیم قطع به یقین برای ما جنبه تغدیه ای و درمانی خواهد داشت.
پناهی افزود: زرشک به دلیل خاصیت انعقادی که دارد اگر بیش از حد مصرف شود عوارضی را هم برای افراد خواهد داشت و اگر به عنوان دارو برای پاکسازی کبد یا هر مشکل دیگری استفاده می شود باید با نظر پزشک باشد.






برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا برداشت زرشک کوهی در ارتفاعات آسارا






رییس منابع طبیعی شهرستان کرج گفت: زرشک کوهی درختچه بومی ایران بوده که ارزش زیست محیطی و جنگل شناسی خیلی بالایی دارد از لحاظ پراکنش ارتفاعی معمولا در ارتفاع بالاتر از ۲۳۰۰ مشاهده میگردد که در بخش آسارا به وضوح دیده می گردد.
ظاهری ادامه داد: به لحاظ مورفولوژی و نیاز اکولوژیکی زرشک گیاهیست درختچه ای و بومی ایران و به صورت علفی چندساله با برگ همیشه سبز و غالباً به صورت خاردار و درختهای کوچک است.
پراکندگی زرشک در سطح شهرستان در دو بخش مرکزی و آسارا بالاخص در بخش آسارا ما شاهد پوشس زرشک کوهی هستیم معمولا در کوهپایه های خنک رشد و در ارتفاعات بالا و به صورت پراکنده که به دلیل سازگاری خیلی خوبی که این گیاه به گونهای هم رشد خودش به عنوان یکی از اجزای پوشش سبز به شمار می رود و بر تمام مردم است که در حفظ این پوشش کوشا باشند چرا که نقش بسیار عمدهای در جلوگیری از فرسایش خاک و به عنوان باد شکن در سطح مراتع نقش خود را به خوبی ایفا میکند.