ظرفیت آب سدهای استان هرمزگان به زیر ۲۵ درصد رسیده است

مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان هرمزگان گفت: سدهای ما همه به اعداد ۲ رقمی رسیدند و زیر ۲۵ درصد با حجم مرده آب دارند و تنها با توجه به اینکه ظرفیت آب شیرینکن بندرعباس کامل به مدار آمده میتوان با برنامهریزی آب شرب مردم را تامین کرد.
به گزارش روتیتر : جمشید عیدانی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان هرمزگان اظهار داشت: در سالیان اخیر با کاهش چشمگیر بارندگی روبهرو بودیم و مطابق پیشبینیهای جهانی و کشوری شرایط فعلی تدوام خواهد داشت.
وی افزود: متوسط بارندگی استان سالانه ۱۸۳ میلیمتر است که امسال تا این لحظه به نسبت مدت مشابه سال قبل ۷۵ درصد کاهش را شاهد بودیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: ظرفیت سدهای ما همه به اعداد ۲ رقمی رسیدند و زیر ۲۵ درصد با حجم مرده آب دارند، امسال سال سختی را پیش رو داریم ولی از یک سو هم با توجه به اینکه ظرفیت آب شرینکن بندرعباس کامل به مدار آمده است میتوان با برنامهریزی و تمهیدات آب شرب مردم را بدون جیرهبندی تامین کرد.
بیشتر بخوانید
- خشکسالی ۲۴۸۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی استان خراسان جنوبی وارد کرد
- هشدار امام جمعه اهواز نسبت به تبعات خشکسالی/ باید شبکه آبرسانی مدیریت شود
- خشکسالی همه جای کشور را تحت تاثیر قرار داده/باید بهره وری مصرف آب را افزایش داد
وی تصریح کرد: استان هرمزگان ۲۹ هزار حلقه چاه دارد که ۸۵ درصد مصرف آب این چاهها مربوط به کشاورزی، ۸ درصد صنعت و باقی آب نیز در حوزه شرب است.
عیدانی گفت: ما امیدواریم با اجرای طرحهای آب منطقهای ۶۰۰ متر مکعب توان مهار آب سطحی شیرین داشته باشیم، هم اکنون ۱۵۰۰ متر مکعب آب مهار نشده داریم داریم که ۸۰۰ متر مکعب آن آب شور است و برنامهای برای مهار این آب شور وجود ندارد.
در برخی از مناطق استان مانند میناب و جگین از گذشته کانالهای آبیاری وجود داشت اما هدررفت و تبخیر این کانالها بالا بود، بر همین مبنا احداث شبکه شمالی دشت میناب با تبدیل کانال به لوله انجام و در این طرح ۵ میلیون متر مکعب صرفهجویی در منابع آبی صورت گرفت که این انگیزه را به وجود آورد که در دشت مرکزی و جنوبی میناب نیز با لولهگذاری شبکهسازی کنیم.
وی ادامه داد: هرمزگان استان خاصی است ما در زمانی که میزان بارندگی کم است با بیآبی روبهرو هستیم و زمانی هم که بارندگی زیاد است با سیلابهای مخرب روبهرو میشویم؛ معمولا پس از چند سال خشکسالی بارندگیهای بزرگی رخ میدهد و حمل رسوبات افزایش پیدا میکند که برای زمینهای کشاورزی ضرر دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان گفت: طول رودخانههای استان بسیار زیاد است و خیلی از آنها در کوهستانها هستند و باید حریم و بستر آنها ثبت شود که اعتباراتی از وزارت نیرو برای آن اختصاص داده شده است.