باغ ایرانی در دانشگاه هنر البرز ایجاد می شود

روتیتر: دکتر کمالی زاده شهردار کرج در گفت و گوی اختصاصی با شهروند در زمینه ایجاد تفاهم نامه مشترک با دانشگاه هنر البرز در خصوص ایجاد باغ ایرانی گفت: استان البرز به خصوص شهر کرج قطب علم و فن آوری بوده و بسیاری از موسسات ملی کشور هم چون موسسه رازی، موسسه استاندارد، پژوهشگاه انرژی و لیزر در این استان و شهر وجود دارند و استان در خصوص تولید واکسن کرونا فعالیت ها و دستاوردهای خوبی داشته است و در این زمینه دانشگاه هنر نیز یکی از قطب های مهم هنری و فرهنگی کشور و استان بوده و یکی از پردیس های بزرگی است که به داشتن آن در شهرمان مفتخریم.
به گزارش روتیتر : کمالی زاده در این خصوص اظهار کرد: رویه و نگرش مدیریت شهری کرج تقویت و پرورش بنیان های علم و فن آوری بوده و تا جایی که توانسته ایم با ایجاد تفاهم نامه ها و همکاری ها با این مراکز در تلاش هستیم بتوانیم در جهت تفویت بنیان های علم و دانش در این شهر حرکت کنیم.
وی با بیان این مهم که تفاهم نامه ای با دانشگاه هنر چندی پیش منعقد شده بود که تلاش کردیم به مرحله اجرایی در آید تصریح کرد: بحث ایجاد باغ ایرانی را که در این تفاهم نامه مورد توجه بوده است را سعی خواهیم کرد پشتیبانی و همراهی کرده و این امر را دنبال خواهیم کرد که هر چه زودتر محقق گردد.
این مسوول با اشاره به این مطلب که شهرداری کرج در بحث کرونا یکصد میلیارد تومان یک مجموعه ی ام- ام- آر را که در ساخت و افزایش واکسن کرونای ملی موثر است را در موسسه رازی به زودی خواهد ساخت افزود: انجام این طرح در شرایط بحرانی کنونی خدمت بزگی در این بخش خواهد بود.
شهردار کرج همچنین در بخشی دیگر از این گفت و گو در زمینه فعالیت های شهرداری کرج در بخش گردشگری بیان کرد: ما سعی کرده ایم که رویدادهای فرهنگی در شهر کرج را افزایش داده و در این رابطه روز ۲۱ فروردین که روز فرهنگی کرج بود به دلیل مسایل و محدودیت های ناشی از کرونا نتوانستیم این روز را برگزار کنیم و بیشتر برنامه ها در بستر فعالیت های مجازی صورت پذیرفت.

کمالی زاده، شهردار کرج: در آینده لندمارک هاجزیی از هویت شهر کرج خواهند بود
کمالی زاده ادامه داد:هم اکنون شهر کرج به عنوان پایتخت لاله های ایران به واسطه فعالیت ها و نمایشگاه هایی که از گذشته سازمان سیما و منظر شهرداری کرج و فضای سبز شهرداری کرج برگزار کرده مطرح است و اتفاقاتی که در حومه شهر که در این زمینه به وقوع پیوسته است.
وی تصریح کرد: در ادامه این فعالیت ها و توسعه و گسترش آن باغ اقوام نیز چندی پیش توسط ریاست جمهوری افتتاح شد اما متاسفانه به خاطر شرایط قرمز کرونا فعلا نمی توانیم میزبان شهروندان باشیم.
این مسوول با بیان این که یکی دیگر از فعالیت هایی که در این زمینه در حال انجام است لن مارک هایی است که حس نوستالژیک برای شهروندان ایجاد می کند.
وی در این باره در آخر توضیح داد: بالغ بر ۷ عدد مجسمه در سطح شهر در این خصوصو نصب گردیده از جمله مجسمه آرایشگری که سالیان سال در خیابان دانشکده در کنار خیابان به شغل آرایشگری می پرداخت و همچنین دهقان فداکار، پدر معلولی که در سطح کرج پسر معلولش را به آغوش می گرفت و رادیوی همیشگی را در دست داشت که همه این ها خاطرات زیبایی را در یاد و اذهان مردم زنده می کند که زیبا و به یاد ماندنی است و سبب ایجاد فضای فرهنگی و هنری و… خواهد شد.
وی تاکید کرد: این لندمارک ها جزیی از هویت شهر کرج خواهد بود و ما برای این که برای شهرمان نماد و هوئیتی ایجاد کنیم باید خوب کار و تلاش کرده و خوب بسازیم که این خوب ساختن ما سبب خواهد شد که بخشی از این سازه های ما به عنوان نماد شهرمان در آینده باقی بماند و مردم در آینده از آن به عنوان نماد شهرشان یاد کنند. دکتر سید حسن سلطانی رییس دانشگاه هنر استان البرز در گفت و گو با شهروند خبر داد که طی تفاهم نامه ای با شهرداری کرج به زودی باغ ایرانی در داشنگاه هنر البرز ایجاد خواهد شد.
سلطانی ادامه داد: با همراهی و کمک شهرداری کرج ایجاد جاده و راه در دانشگاه هنر، درختکاری، ایجاد سر درب دانشگاه و همچنین ایجاد دیوار شمالی در این تفاهم نامه مورد تهاتر قرار گرفته است. راه شرقی – غربی و شمالی- جنوبی نیزعملیات اجرایی اش شروع شده و قرار است آسفالت شده و جدولگذار نیز شود.
وی افزود: ایجاد این پروژه موضوع کلانی است که با همراهی شهرداری کرج با نگاه باغ دانشگاه کلید خورده است.
این مسوول تصریح کرد: این محیط بزرگ جزیی از شهر بزرگ کرج بوده و نگاه شهرداری در راستای توسعه و رشد شهر و انانجام تعهدات به شهر توسط شهرداری و دانشگاه در مسیر تحقق اهداف هنری شهر می باشد.
رییس دانشگاه هنر همچنین اظهار کرد: با اناجام این طرح فضاهای فرهنگی و هنری در سطح شهر توسعه و گسترش بیشتری یافته و همراهی شهرداری در این مسیر سبب تسریع در ایجاد این اهداف خواهد شد.
سید حسن سلطانی بیان کرد: دانشگاه محیطی بسته نیست و جزوی از فضای شهری می باشد و در فضاهای داخل این پروژه فرهنگی بدون شک فضاهایی برای استفاده عموم مهیا خواهد شد.
وی در ادامه گفت: در این خصوص به عنوان مثال هم اکنون استخر دانشگاه مدتها است که برای استفاده عموم نیز بوده است و فضاهای بوجود آمده در این راستا نیز بدون شک مردم نیز از آن بهره مند خواهند شد.
این مسوول افزود:تاسیس فضاهایی از این دست کمک بزرگی برای حرکت های فرهنگی و هنری بوده و این مهم قطعا جزو خواسته های شهرداری نیز هست و شهرداری نیز تا به امروز نشان اده است که افق و نگاه بلندی در این خصوص داشته و همراهی و همدلی شهرداری در این زمینه کمک خوبی برای دانشگاه هنر در توسعه این گونه فضاها بوده است.
فاطمه وحید نماینده دانشگاه در مستندسازی اراضی دانشگاه هنر البرز نیز در گفت و گو با شهروند گفت: در زمینه مستندسازی اراضی داشنگاه ملزم هستیم که طرح جامع دانشگاه را نیز پیگیری کنیم که باید افزود این طرح مبتنی بر باغ زایی و این پروژه هم اکنون بر اساس باغ ایرانی تهیه شده و این رویکرد متاسفانه متاسفانه به دلیل چند دهه بی مهری مدیران و یا مسوولینی بوده که نسبت به باغات و نگهداری آن داشته اند.

فاطمه وحید بیان کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که در پایتخت با توجه به این که این موضوع ریشه عمیقی دارد و با معماری ما عجین شده است رویکرد باغ زدایی داشته و این رویه با شدت بسیاری در حال حرکت است.
وی تصریح کرد: مدتی با سمن ها و برخی سازمان ها فعالیت های زیادی را برای حفظ و نگهداری باغات و توسعه آن انجام دادیم اما ثمر بخش نبوده و بر آن شدیم برای نشان دادن جایگاه و اهمیت باغ در زندگی امروزه باییم با دانشگاه هنر با بیش از صد سال قدمت کمک خواستیم که با داشتن استاید برجسته در بخش هنر و فرهنگ ما را کمک کنند و موضوع باغ دانشگاه را برای اولین بار در وزارت علوم مطرح کردیم که خوشبختانه با استقبال زیادی روبرو گردید.
این مسوول در ادامه اظهار کرد: به نظر می آید که این اتفاق برای اولین بار است که رخ می دهد و نباید از یاد ببریم که انقلاب ۵۷ یک مساله فرهنگی بوده و بهترین مراکز برای احیای این اهداف دانشگاه ها هستند.
مهندس وحید در آخر به بررسی جنبه های مختلف ایجاد باغ ایرانی در دانشگاه هنر و تاثیرات آن بر فضاهای شهری و همچنین فرهنگی و هنری شهر و کشورمان پرداخت.