تازهترین اخبار کووید ۱۹ در ایران | مشارکت مردمی در رعایت پروتکلها به کمترین میزان خود رسیده است + نقشه و نمودار

روتیتر: درحالی هفته دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ آغاز میشود که به تایید مسئولان بهداشت درمان کشور علیرغم احتمال آغاز موج چهارم همهگیری کرونا در کشور مشارکت مردمی در رعایت پروتکلهای بهداشتی به کمترین میزان خود در ۵ ماه گذشته رسیده است.
به گزارش روتیتر: از ابتدای سال جدید علیرغم اینکه تمام مسئولان خبر از اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از آغاز موج جدید همهگیری در کشورمان دادهبودند بخش عمدهای از هموطنان بدون توجه به این مهم بار سفر بسته و روانه گوشه و کنار کشورمان شدند.
این بیتوجهی تا به اندازهای بود که به روایت آمارهای منتشر شده حجم ترافیک جادهای ایران نسبت به نوروز ۱۳۹۹ یعنی ابتدای آغاز همهگیری تا حدود ۷۰ درصد افزایش یافته و این نگرانی در میان مسئولان بهداشت و درمان ایجاد شد که احتمالاً در هفته دوم و البته بعد از آن باید منتظر کانونهای بحرانی باشیم که متأسفانه امروز این اتفاق افتاده و افزایش تعداد شهرهای قرمز و نارنجی در سراسر ایران به این نکته گواهی میدهند.
البته کار به همینجا ختم نمیشود چون برخی بررسیها نشان میدهد سطح مشارکت مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی آنهم در دورهای که تأکید بر رعایت آنها بوده اکنون به پایینترین سطح خود در ۵ ماه گذشته رسیده و تنها ۵۶ درصد از هموطنان همچنان به رعایت این اصول بهداشتی پایبند هستند.

افزایش تعداد مراجعه بیماران به مراکز درمانی
اخبار منتشر شده از سوی مراکز درمانی سراسر کشور نشان میدهد در بسیاری از مراکز درمانی از ابتدای هفته دوم فروردینماه سال جاری روند افزایشی تعداد مراجعه کنندگان به این مراکز افزایش قابل توجه و البته معناداری داشته است که عمدتاً این مراجعهها از سوی مسافران نوروزی بوده است.
به عنوان مثال این آمارها نشان میدهد در استان قزوین ۳۰ درصد تعداد مراجعهکنندگان به مراکز درمانی افزایش یافته و در استان اردبیل هم تقریباً شاهد همین روند بودهایم؛ این درحالی است که در استان مازندران این رقم تا سطح ۴۰ درصد افزایش داشته و اتفاقاً بیشتر موارد مثبت کرونایی که در این منطقه براساس معیارهای مشخص وزارت بهداشت ثبت شده مربوط به مسافران نوروزی بوده است.

مسئولان بهداشت و درمان
بهخصوص در ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید دارند مسافران نوروزی باید
مدنظر داشته باشند که حضورشان آنهم بدون توجه به پروتکلهای بهداشتی نه
تنها خطری برای سلامتی خودشان بلکه عاملی در افزایش همهگیری محل اقامت
آنها است که در آینده بار سنگینی بر دوش کادر درمانی ایجاد خواهد کرد.
خیز مجدد کرونا در استان بوشهر
به گزارش خبرنگار تسنیم از بوشهر، از ۱۰ شهرستان این استان ۳ شهرستان در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارد و مابقی زرد است ولی با افزایش مسافران نوروزی در نقاط مختلف استان بوشهر بیم آن میرود که بر تعداد بیماران کرونایی استان بوشهر افزوده شود.
اکنون اقامت در سواحل و بوستانهای استان بوشهر ممنوع است و ورود خودرو با پلاک غیر بومی به شهرستانهای بوشهر، دیلم و گناوه ممنوع است و این درحالی است که تردد خودروها با پلاک غیر بومی در شهرستانهای ساحلی دیگر با اعمال محدودیت مواجه است.
فرماندار عسلویه با اشاره به هجوم مسافران نوروزی به سواحل شهرستان عسلویه اظهار داشت: برای جلوگیری از قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا ورود خودرو به عسلویه با محدودیت مواجه است و با استقرار ایستگاههای ایست و بازرسی این محدودیتها اعمال میشود.
عبدالنبی یوسفی با اشاره به اینکه شهرستان عسلویه در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد تاکید کرد: با افزایش تعداد مسافران نوروزی به عسلویه نگرانیها در صعودی شدن ابتلا به بیماری کرونا افزایش یافته است که در این راستا محدودیت تردد خودروها با پلاک غیر بومی اعمال میشود.
وی، با بیان اینکه اکنون ۷۰ تا ۸۰ نفر در عسلویه به بیماری کرونا مبتلا شدهاند گفت: هر چند بستری بخش کرونایی بیمارستان عسلویه افزایش نیافته ولی با بیتوجهی به اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها و دستورالعملها، روند افزایشی شدن به بیماری کرونا فراهم میشود.
فرماندار عسلویه با اشاره به همسایگی استان هرمزگان و تردد از طریق محور استان فارس به عسلویه افزود: تردد خودروهای با پلاک غیر بومی به ویژه ۲ استان یاد شده به عسلویه با محدودیتهایی مواجه میشود که از مسافران تقاضا میشود عسلویه را به عنوان مقصد گردشگری در شرایط سخت کرونایی انتخاب نکنند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزایش تعداد مبتلایان به بیماری کرونا زنگ خطری برای شکلگیری پیک جدید کرونا در استان بوشهر محسوب میشود.
سعید کشمیری از افزوده شدن بیماران کرونایی در ایام تعطیلات نوروزی خبر داد و اظهار داشت: در هفته نخست فروردین بیش از ۷۰۰ مورد جدید ابتلا به بیماران مثبت کرونا در استان بوشهر افزوده شد.
دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه آذر ماه گذشته استان بوشهر کاملاً در وضعیت آبی قرار داشت خاطر نشان کرد: در وضعیت آبی در طول یک هفته ۱۰۰ مورد جدید بیمار کرونایی شناسایی میشد که اکنون با صعودی شدن مبتلایان به ۷ برابر نسبت به آذر ماه افزایش یافته و به ۷۰۰ مورد رسیده است.
وی، با ابراز نگرانی از تغییر رنگبندی برخی شهرستانهای زرد به نارنجی تصریح کرد: روند بستری بیماران کرونایی صعودی است و احتمال میرود برخی از شهرستانهای استان بوشهر از حالت زرد در وضعیت نارنجی قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه در استان بوشهر تاکنون بیش از ۲۲ هزار و ۶۰۰ نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند تصریح کرد: بستریهای کرونایی در بیمارستانهای مختلف استان ۱۱۵ نفر است که ۱۷ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه هستند که حال عمومی خوبی ندارند.
کشمیری کاهش رعایت پروتکل بهداشتی را سبب افزایش بیماران دانست و افزود: در چند روز اخیر با افزایش موارد بستری مواجه بودهایم که این افزایش به سبب کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در روزهای پایانی سال میباشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از تغییر رنگ شهرستان کنگان از نارنجی به زرد خبر داد و بیان کرد: رنگبندی کرونایی با حسب جمعیت و موارد بستری روزانه تعیین میشود و اکنون ۳ شهرستان بوشهر، دیلم و گناوه دارای شرایط رنگ نارنجی و خطر میباشند.
وی با اشاره به وضعیت مسافرپذیری شهرهای نارنجی استان خاطر نشان کرد: ورود و خروج خودروها با پلاک غیر بومی در شهرستانهای نارنجی تا ۱۵ فروردین ممنوع است.



تغییر رنگ معنادار شهرستانها
بررسی آمارها نشان میدهد با توجه به افزایش جابجایی مسافران در کشورمان به واسطه آغاز تعطیلات سال نو روند معنادار تغییر رنگبندی کرونایی شهرستانها سرعت بیشتری به خود گرفته و متاسفانه این نکته دقیقاً همزمان شده با کاهش قابل ملاحظه رعایت اصول بهداشتی از سوی مسافران نوروزی که با توجه به جهشهای ایجاد شده درویروس منحوس میتواند در هفتههای آینده مشکلات عمدهای برای کادر درمانی کشورمان ایجاد کند.
نکته قابل توجه اینجاست که آمارها تعداد شهرهای قرمز در آخرین هفته اسفند گذشته را ۹ شهرستان نشان میدهند درحالی که هم اکنون ۲۳ شهرستان قرمز کرونایی در ایران وجود دارد و در همین حال تعداد شهرستانهای نارنجی کرونایی نیز یکباره از ۳۱ به ۴۴ شهر افزایش یافته است که برخی از این شهرستانها به دلیل افزایش قابل توجه تردد به سمت قرمز شدن درحرکت هستند و لازم است هموطنان به این مهم توجه داشته باشند که حضور در این مناطق میتواند مشکلات عمدهای برای آنها از نظر سلامتی ایجاد کند.
به عنوان مثال در این زمینه معاون بهداشت علوم پزشکی مشهد مقدس به خبرنگار تسنیم گفت: در حالی که تعداد بستری شدگان کرونا در خراسان رضوی طی هفتههای اخیر ۴۸۰ نفر بوده اینک این تعداد رو به افزایش و نگران کننده است
مهدی قلیان همچنین تأکید کرد: در حالی که تعداد بستری شدگان کرونا در خراسان رضوی طی هفتههای اخیر ۴۸۰ نفر بوده اینک این تعداد رو به افزایش و نگران کننده است.
معاون بهداشت علوم پزشکی مشهد مقدس بیان کرد: این مسئله پیش از این هشدار داده شده بود و تعداد مراجعان سرپایی و همچنین نتایج آزمایشات پی سی آر نگران کننده است.
قلیان گفت: نتایج مثبت آزمایش پی سی آر در میان مراجعان سرپایی افزایش پیدا کرده و دو برابر شده است و این مسئله نگران کننده است.
وی بیان کرد: با این شرایط بعید نیست وضعیت شهرهای زرد خراسان رضوی به وضعیت نارنجی تغییر کند و این مهم به دلیل افزایش ترددها و دید و بازدیدها است.
به این ترتیب اگرچه همچنان بخش عمدهای از شهرستانهای کشورمان از نظر رنگ بندی کرونایی در محدوده زرد و آبی قرار دارند اما نباید فراموش کنیم ترددهای غیرضروری و همچنین دید و بازدیدهای نوروزی میتواند عاملی برای تغییر وضعیت همهگیری کرونا در این مناطق و ایجاد فشار مضاعف بر کادر درمانی کشورمان باشد.

این علائم را جدی بگیرید
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
آمارهای رسمی ثبت شده در ایران نشان میدهد نرخ مرگ براثر بیماری کرونا در کشورمان هم اکنون ۳٫۸ درصد برآورد شده درحالی که این شاخص در سراسر جهان رقمی معادل ۲٫۶ درصد است و از سوی دیگر نرخ بهبودی ایران در حال حاضر ۹۶٫۲ درصد تعیین شده و این نرخ در دهکده جهانی اکنون ۹۷٫۴ درصد ثبت شده است.
لازم به یادآوری است جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده که به گفته کارشناسان بهداشت و درمان فعلاً تنها راهکار مفید مقابله با این بیماری استفاده از ماسک و رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی است.

انتهای پیام/ی