هشدار قرمزی که رنگ باخت/ کاهش بارندگی در کرمان نسبت به سال گذشته

روتیتر: علیرغم صدور هشدار قرمز در کرمان در خصوص وقوع بارندگی شدید و سیلاب اما کرمانی ها همچنان در انتظار پایان خشکسالی هستند.
به گزارش روتیتر: کرمان یکی از استانهای نیمه خشک و کم باران کشور است به طوری که متوسط بارشها در استان کمتر از ۱۲۰ میلیمتر است اما بنا به وضعیت جغرافیایی در برخی از مناطق کرمان بارندگی سالانه به ۲۰۰ میلیمتر و در برخی از شهرستانها صفر ثبت میشود به طور مثال مردم در برخی از شهرستانهای استان مانند فهرج، ریگان، نرماشیر طی سال آبی جاری بارندگی را تجربه نکردهاند و بیشترین میزان بارندگی نیز در رابر و بافت ثبت میشود اما خبرهای روزهای اخیر در خصوص آب گرفتگی اهواز که یک رودخانه دائمی از میانه آن میگذرد ترس از سیلاب را در کرمان در دل مسئولان انداخته است.
تجربه سالهای اخیر در خصوص بارشهای کوتاه مدت و در حجم زیاد میتواند عامل این دل نگرانیها در خصوص هشدار سیلاب آب گرفتگی باشد.
طی روزهای اخیر نیز هشدار قرمز در خصوص بروز سیلاب در کرمان اعلام شد و استاندار کرمان نیز به فرمانداران و مسئولان محلی طی جلسه ستاد بحران استان هشدار داد که هوشیاری خود را حفظ کنند و در زمان بروز هشدار قرمز پای کار باشند.
به مردم توصیه شد که از رودخانهها و مسیلها فاصله بگیرند و کشاورزان و دامداران تدابیر لازم را برای کاهش خسارتها اجرا کنند.
بارشهایی که طبق پیش بینیها قرار بود از شب گذشته آغاز و در روز جاری به اوج خود برسد در شهر کرمان تا ظهر امروز به ۷.۶ میلیمتر رسید و در نهایت متوقف شد و جای خود را به وزش باد شدید داد
بارشهایی که طبق پیش بینیها قرار بود از شب گذشته آغاز و در روز جاری به اوج خود برسد در شهر کرمان تا ظهر امروز به ۷.۶ میلیمتر رسید و در نهایت متوقف شد و جای خود را به وزش باد شدید داد.
طبق نقشههای هواشناسی قرار بود که زرند، هجدک، دشتخاک، راور، کوهبنان، فیض آباد، کرمان، انار، بافت اوج بارندگی را تجربه کنند.
بیشترین میزان بارش در هستههای بارشی ۸۰ میلیمتر پیش بینی شد و دستگاههای مختلف در آماده باش قرار گرفتند.
کاهش بارندگی در کرمان نسبت به سال گذشته
علیرغم انتظارها اما بارندگیها در سطح پیش بینیها روی ندارد و هم اکنون هم شاهد وزش باد و بارندگی مقطعی در برخی از مناطق استان هستیم.
طبق آمار میزان بارندگیها در سال آبی جاری در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است و این امر استانی را که با خشکسالی و کمبود شدید منابع آبی مواجه است با مشکلات بیشتری روبرو خواهد کرد.

از ابتدای سال آبی تا قبل از آغاز فعالیت سامانه فعلی میزان بارشها در کرمان به صورت متوسط ۱۱ میلیمتر بوده که این آمار در سال گذشته ۱۳ و در بلند مدت ۱۲ میلیمتر ثبت شده است.
تجربه سیلاب در سال گذشته
سال گذشته کرمان بارندگیهای سیل آسا در شهداد و زهکلوت را تجربه کرد بارشهایی که موجب شد روستاهای شهداد زیر سیلاب فرو بروند و شهر زهکلوت در جنوب کرمان نیز مملو از آب شود و خسارتهای سنگینی به جای بماند.
زهکلوت و روستاهای شهداد، شهرهایی بودند که سال گذشته به دلیل عدم لایروبی رودخانهها به دریاچهای از آب تبدیل شدند و میلیاردها خسارت در آنها به جای ماند.
از ابتدای سال آبی تا قبل از آغاز فعالیت سامانه فعلی میزان بارشها در کرمان به صورت متوسط ۱۱ میلیمتر بوده که این آمار در سال گذشته ۱۳ و در بلند مدت ۱۲ میلیمتر ثبت شده است
اما سال گذشته در شهر کرمان نیز به خصوص در غرب شهر که در پایین دست ارتفاعات و کوهستانی های مرتفع قرار گرفته است خطر سیلاب اعلام شد که این امر منجر به تخلیه سیل بند بالا دست کرمان در ده بالا شد اما در آن زمان نیز میزان بارندگی حتی آبهای تخلیه سیل بند را هم جبران نکرد!
لایروبی اکثر رودخانههای کرمان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: در سال جاری با کمک دستگاههای مختلف کار لایروبی رودخانههای شهرستانهای مختلف در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم شاهد سیلاب گسترده در استان نباشیم.
سیدمصطفی آیت اللهی موسوی بیان کرد: ۱۱ پمپ تخلیه آب قدرتمند در مناطق مختلف استان خریداری و توزیع و سطح آمادگی در قرمز اعلام شده است و همه دستگاههای امدادی در آماده باش هستند.
وی تصریح کرد: در شرق شهر کرمان ۱۳ بند سیمانی برای مهار سیل ایجاد شده و خطری در این سمت وجود ندارد اما مشکل اصلی در صورت بروز بارندگیهای شدید در غرب شهر است.
وی گفت: وجود ارتفاعات در این بخش از شهر موجب میشود بارشها به سمت شهر سوق داده شود و ایجاد سیل بند و مهار سیل احتمالی بسیار مهم است.
وی در خصوص آب گرفتگی شهر کرمان نیز گفت: شهرداری کرمان اقدامات مطلوبی انجام داده است و امیدواریم در سال جاری شاهد آب گرفتگی در شهر نباشیم.
هر چند که سامانه بارشی فعلی در کرمان در حدی که پیش بینی شده بود فعال نشد اما در کرمان دو روی سکه خشکسالی و سیلاب مردم و به خصوص کشاورزان را آزار میدهد و ضرورت استحصال آبهای سطحی احساس میشود.